ÖZEL HABER

O tozu yutan çocukların sağlığı ile oynama yetkisini kim verdi?

O tozu yutan çocukların sağlığı ile oynama yetkisini kim verdi?

Loading

O tozu yutan çocukların sağlığı ile oynama yetkisini kim verdi?

Bu kapağı açık bırakıp hiçbir önlem almayan yetkililer buraya düşen sakat kalan veya hayatını kaybeden çocuğun ailesine bunun hesabını nasıl vereceksiniz.

Burası, Aksaray merkez Zafer Mahallesi Nevşehir Caddesi üzerinde bir nokta. Haftalardır asfalt dökülemeyen yapboz tahtasına dönen yol. Bu yol üzerinden aylar önce kazı çalışması yapılarak devasa borular toprak altına döşendi. Boruların döşenme işi bitiminde Aksaray belediyesi tarafından asfalt dökülerek ulaşıma açıldı.

Boru döşendikten sonra hesapsızca dökülen asfalt çöktü. Bunun üzerine Aksaray belediyesi tekrar sil baştan milyonlarca liralık asfaltı söktü ve yola sadece kum ve toprak atarak öylece bıraktı.

Burada yaşayan vatandaşları toz yutmaya mahkum eden Aksaray Belediyesi bu yetmiyormuş gibi kazı sonrası deforme olan açık kalan logar kapaklarını kapatmayıp faciaya adeta davetiye çıkarttı.

Üzerine hiçbir uyarı işareti bırakılmayan bu logar kapağı orada yaşayan çocuklara tehlike arz ediyor.

 

Buradan Soruyoruz

Bu logar kapağını niçin kapatmadınız. Kazıp yarım bıraktığınız tahmini 800 metre belki daha da uzun olabilir yolun asfalt işine ne zaman başlayıp bitireceksiniz?

Burada yaşayan vatandaşlar sizin beceriksizliğiniz yüzünden her gün toz ile uğraşmak zorunda tozlardan dolayı hastalanan vatandaşların sağlığını niçin hiçe sayıyorsunuz.?

Oy toplamak için çocuk festivali düzenleyerek çocukların sırtından velilerinden oy kapma telaşı yapacağınıza burada yaşayan çocukların sağlığını niçin önemsemiyorsunuz?

Sorularımıza yazılı müspet cevap bekliyoruz bu konuda burada yaşayan vatandaşlardan özellikle çocuklardan özür dileyen bir ilan yayınlayacak mısınız? ( Sizin daima haberlerinizi sayfalarına taşıyan medya sahipleri size yardımcı olacaktır.)

Konunun tüm Aksaray’ı yönetenleri ilgilendirdiğini düşünüyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz.

Bu konuda ihmali olanların kamuoyu önünde özür dilemesini istiyoruz.

Umarım bir can kaybetmeden bu sorunlar çözülür.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL