ÖZEL HABER YAZARLAR

Muhtar adayı Ateş “Aksaray Milletvekilleri Aksaray İçin Çalışmıyor”

Muhtar adayı Ateş “Aksaray Milletvekilleri Aksaray İçin Çalışmıyor”

Loading

Haber – Röportaj / Özlem ÖZGÜR

Aksaray Milletvekilleri Aksaray İçin Çalışmıyor

Aksaray Mehmet Akif Ersoy Mahallesi muhtar adayı Ateş emlak sahibi Bülent Ateşle yerel seçimlere giderken özel bir habere imza attık işte detaylar.

Kaç yıldır Mehmet Akif Ersoy mahallesinde yaşıyorsunuz?

20 yıldır ofisimiz burada.

Mahallenin eksiklerini yapacağınız projelerle belirlediniz mi?

Tabi ki belirledim; şuan mahallemizin eksikleri sağlık ocağımız  eksik,çocuk oyun parkı eksik,asayiş temizlik gibi konular eksik,onları zaten kendi broşürümde belirttim Allah nasip ederse bunları azalarla beraber hepsinin üzerinden geleceğiz.

Peki belediyenin  mahalle için görevini yerine getirdiğini düşünüyor musunuz?

Şimdi şöyle söyleyeyim; ben yeni adayım eski adayların ne yapıp ettiğini bilmiyorum, bilgim yok ama mahalle geri kalmış, Mehmet Akif Ersoy mahallemiz geri kalmış, bir Paşacığa bakıyorum orada gülümse parkı gibi yerler var çok güzel yerler var ,çocuk oyun parkı alanları var: şimdi bizim mahalleye bakıyorum çok şeylerimiz eksik, ağaçlandırma, yeşillendirme, çocuk oyun parkı, sağlık ocağı, kreş böyle şeyler, Allah nasip eder de kazanırsam ben bunların üstesinden geleceğim. Belediyenin ben bu konuda pek çalıştığını zannetmiyorum.

Peki Evren Dinçer’in çalışmalarından genel bir memnuniyetsizliğiniz var mı?

Şimdi ben Evren Dinçer’e kötü diyemem çalışmalarına da bir şey bulamam, çalışıyor ama büyük projelerle uğraşıyor, şimdi küçük projelerle de sanırım el ardı ediyor, mahallere hiç baktığı yok. Büyük projelerle uğraştığı için ben bu arada çok görmüyorum. Çalışıyor yani adam çalışıyor.

Peki siz eski muhtarı tanıyor musunuz hiç bir araya geldiniz mi?

Bu konular hakkında konuşmadık tanıyorum kendisini, kendisi arkadaşım olur ama mahallede hakkında herhangi bir şey görüş birliğinde bulunmadık.

Peki kendisinin muhtarlık yaptığı dönemde çalışmalarından memnun musunuz.?

Tabi ki muhtarımız iyi, muhtarda sıkıntı yok ama kendi isteyerek çıkmıyor şuan adaylık koymuyor kendisi.

Peki muhtar olursanız nasıl bir muhtar profili çizeceksiniz?

Şimdi muhtarın görevi görevlerini çoğu vatandaşımız bilmiyor ,şimdi muhtarın asıl görevi mahallesine hizmet etmektir, mahalleye hizmette nasıl olur onu anlatım: bugün bir vatandaş gelip der ki ya benim çocuğumun oyun parkı yok, rica eder arz eder ,bizde büyüklerimize çıkarız, belediye başkanlarımıza gerekirse milletvekillerimizin yanına çıkarız, yani durumu izah ederiz, çalışmaları geliştirmeye çalışırız. Vatandaşın istediğini yapmaya çalışırız; şimdi muhtarlık dediğin zaman mesela fakir fukaralar var bunlarla ilgilenmemiz gerekir ben böyle bir profil çizmek istiyorum. Mahalleme yararlı bir muhtar olmak istiyorum mesela sağlık ocağı bizim mahallede yok, çocuk kreşi bizim mahallede yok, bir bayan organize de biliyorsunuz burası organizeye yakın mesela bayan çocuğunu kreşe koyup gitmeli, güvenmeli: yani sabah işine gitmeli akşam kreşten almalı ben böyle bir profil çizmek istiyorum ben vatandaşın yanında olacağım yani bakıyorum çoğu muhtarlar mahalle sakinlerini bile tanımıyor, mahallesinde kaç tane seçmen var bilmiyor, mesela bugün benim mahallemde 1200 tane seçmen var yoğunluğun çoğu da çalışıyor eşi olsun kendisi olsun çalışan var. Mesela ben bunlarla tek tek hepsiyle ilgileneceğim.

Allah nasip ederse sorunlarımızı beraber çözeceğiz güzel azalarım var; değerli insanlar var bayanlar var ondan sonra arkadaşlarım var 8 tane azam var ihtiyar heyeti ile birlikte mahallemizin eksikliklerini gidermeye çalışacağız inşallah kazanırsak nasipse.

Aksaray da siyasetçilerin Aksaray’a hizmet ettiklerini düşünüyor musunuz?

Hayır kesinlikle şuan ki hükümet sisteminde Aksaray’a çok sözler verildi; Aksaray’ı hep cebinde gördü şuan ki hükümet ne bilim %65lerden %70 lerle hep Aksaray dan oy aldı, o yüzden Aksaray’a herhangi büyük bir hizmet gelmedi, gelmemekte de yani bundan sonra da geleceğini de sanmıyorum.

Peki  muhalif partilerin gelmeyen hizmet için bir şeyler yaptıklarını düşünüyor musunuz?

Muhtar adayı olarak herhangi bir partinin yanında bulunmak ahlaki değil. Aksaray’ımıza 20 yıldır AK partiye oy veriliyor AK parti oy alıyor sürekli Aksaray’ı cepte görüldüğü için ben karşıyım. Parti gözetmeksizin değişimden yanayım ben değişim olacak muhakkak olması gerekiyor değişimin .Cumhurbaşkanımız Aksaray’a söz verdi Aksaray’a hava alanı getireceğiz dedi tren istasyonu getireceğiz dedi. Ben milletvekillerimizin çalıştığına inanmıyorum 4 tane milletvekilimiz var Aksaray da hiçbirinin Aksaray için çalıştığını düşünmüyorum vatandaş olarak. Aksaray için çalışılmış olsa Aksaray 4 Aksaray olmuş olurdu Niğde bizi geçti, Nevşehir bizi geçti, Konya mesela organize bölgesinde çeşit çeşit imalat yapılıyor robot yapılıyor bizim Aksaray da neden yapılmasın.

Sosyal anlamda Aksaray’a hizmet yapıldığını düşünüyor musunuz?

Sosyal anlamda da düşünmüyorum, Aksaray’ımızın halkı yoksul sosyal anlamda da bir ilerleme yok çok geride kaldı Aksaray diğer illerden çok geride kaldı.

Peki Aksaray da bayanların rahat bir şekilde yaşayabildiğini düşünüyor musunuz?

Tabi ki bayanlarımız emniyet konusunda rahatlar bayanlarımız, emniyet konusunda Aksaray’ımız iyi sıkıntı yok.

Peki genel olarak Aksaray basınının Aksaray’ın sorunlarını yansıttığını düşünüyor musunuz?

Hayır kesinlikle, Aksaray basınının bir Ankara da bir Mecliste göremiyorum sosyal medyayı da takip ediyorum kesinlikle bakanlarımızın yanında görmüyorum ,Aksaray basını çalışmıyor.

Peki tarafsız hareket ettiklerini düşünüyor musunuz?

Taraflı düşünüyorum, Aksaray basınını taraflı düşünüyorum.

Öncelikle vatandaş olarak belediyenin mahalleye ne tür hizmetler yaptığını düşünüyorsunuz?

Zannetmiyorum belediyenin şöyle bir hizmet yapması gerekir ki mahallenin sorunlarını gidermesi lazım, benim açımdan Ankara tarafından belirlenmiş yerler var mesela hastane civarı milletvekillerinin belirlenenmiş yerler için çalıştığını düşünüyorum, yani kırsal kesim için köyler için mahalleler için çalıştığını düşünmüyorum.

Çalışılmamış Aksaray var ben Aksaray’a hizmet geldiğini düşünmüyorum bir vatandaş olarak Aksaray’a hizmet geldiğini düşünmüyorum.

Aksaray halkının bilinçli davrandığını düşünüyor musunuz?

Hayır kesinlikle Aksaraylı vatandaşlar bilinçli davranmıyor bizim Aksaray halkı değişimi düşünmüyor, değişimi düşünmeli değişim şart değişim olmadığı sürece o beldeye o ile kesinlikle hizmet gelmez. Mesela bir muhtar 5 yıl önce kazanmıştı yine kazanıyor bir mahalleye bakıyorum 20 yıl önceki gibi aynı; insanlarda artık geniş çaplı görüş yok geniş çaplı düşüneceksin mesela Aksaray merkez sadece Atatürk heykelinin oralar, şehri dağıtmadılar genişletmediler hep aynı duruyor.

Aksaray’ın otopark sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kesinlikle bir otopark yapılmalı.

Aksaray belediyesinin yaptığı  üst geçitlerin trafik sorununu çözdüğünü düşünüyor musunuz?

Kullanılmıyor ki vatandaşlarımız kullanmıyor.

Mehmet Akif Ersoy mahallesinin ulaşım sorunları var mı?

Evet var çözmek için özel geliştirdiğim projelerim var dolmuş durakları ayarlamayı düşünüyorum.

Aksaray belediyesinin bütçesinin gerçekten Aksaray için harcadıklarını düşünüyor musunuz?

Kesinlikle hayır belediyemizin bütçesinin ben Aksaray dışına çıktığını düşünüyorum ne köylerimiz için ne de merkez için harcandığını düşünmüyorum.

Valimiz başta olmak üzere geliştirilen projelerin Aksaray için yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?

Valimizin çalışmalarından çok memnunum Allah razı olsun yaptıkları işlerden memnunum ,garip fukaraya koşturduğunu biliyorum valimiz çalışıyor valimiz hakkında şunu söyleyebilirim Aksaray daki bütün muhtar adaylarının broşürlerini yasakladı, kendimizi tanıtamıyoruz valimizden istirham ediyorum biz seçim gelmeden kendimizi tanıtmak zorundayız poster asıyorum polis geliyor broşürleri indirmek zorunda kalıyorum aşağı yukarı 30-35 milyon masraf ettik.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL