YAZARLAR

30 Mart 2024 kritik tarih

30 Mart 2024 kritik tarih

Loading

Aksaray siyaseti 30 Mart tarihinde alt üst olur mu? Bilinmez!

Siyaset arenasında siyasi parti adayları Aksaray belediye başkanı koltuğuna oturmak için sahada kıyasıya mücadele içerisinde.

30 Mart 2024 benim için oldukça önemli bir tarih. Gazetecilik mesleğimin dönüm noktası. Tabii bu tarihe kadar ömrümüz yeterse.

Meslek onurumuzu görmezden gelen aba altından sopa gösterip  sindirmeye çalışanların olduğu bir yerde gazetecilik yapmak oldukça zor bir o kadar da keyifli oluyor. 30 Mart tarihi bu yüzden benim için oldukça önemli bir tarih. Hele bir de ertesi gün seçim olacak ise değmeyin keyfine.

Bu seçim özellikle Aksaray için oldukça önemli. Hiç kimsenin kazanma garantisi yok. Kazananların da koltuğun keyfini sürme garantisi hiç yok. Vatandaşa verdikleri sözleri yerine getirmek için 24 saat çalışması gerekecek. İhaleler, kat mülkiyeti, istimlak edilecek yerlerin belirlenmesi, yatırımcıların Aksaray’ı tanıması için organizasyon tertip edilmesi, bu liste uzayıp gidiyor. E Aksaray’ı yönetmek kolay mı. Beceri , deneyim en önemlisi de yardımcılarını seçerken dürüst, aldığı maaşı son kuruşuna kadar hak eden ihalelere fesat karıştırmaktan anlamaya bir kişi olması için sık eleyip seyrek dokuyarak yardımcı seçmek gerekiyor. Vebal büyük gün gelir 1 kuruşun hesabını vermek var işin ucunda. O yüzden Aksaray’ı yönetmeye talip olmak cesaret bir o kadar da bilgi ve donanım ister. Kadroların iyi ise sorun yok.  Bu yüzden Aksaray’ı yönetmeye talip olan tüm siyasi parti adaylarına başarılar dilerim.

Bu kadar teferruat niye gerekiyor diyenlere sorularının cevapları kim bilir belki üç beş gün içinde Ulusal yerel medyada çıkması olası haberlerde gizlidir. Sonuçta gizli saklı işler dosyalar ortalığa saçılır mı saçılır belli mi olur. Her şeyin ilacı zaman o da gazeteciliği meslek haline getirenlerde de bol miktarda var.

İşimiz gazetecilik, yapmaktan keyif aldığım evime bakmak ile yükümlü olduğum aileme helalinden aş götürdüğüm işim. Bilmeyenler bilsin istedim o yüzden dip notumuz bu olsun.

Ben doğruları yazarım gerisi 9 köyün sorunu. ( Bu da sloganımız )

İzzet Tınmaz / Gazeteci ( Kabul etseniz de etmeseniz de)

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL