Genel

HER KALEMİ SATIN ALAMAZSIN

HER KALEMİ SATIN ALAMAZSIN

Loading

Neden 5 Yıl Daha şans verilmemeli  yazımıza eleştirilerimize ve bazı yanıtsız bırakılan sorularımızı hatırlatıp cevap aramaya sizlerin bilmeniz gereken bazı gerçekleri aktarmaya devam edelim. Sonuçta iki kişiden fazla kişinin bildiği sır sır değildir.

Evet, biraz ağır bir eleştiri olacak ama bazen beceriksizlikleri gizlemeye paranın da gücü yetmiyor. Onurlu dik duruşundan taviz vermeyen, gazetecilerin para ile satın alınmayacağı gerçeğini kabul etmek gerekiyor.

Her zaman paranın da gücünün yetmediği durumlar gelişebiliyor. Her şey para değil bir tatlı söz veya yapılan eleştirilere kulak vermek, tüm eleştirilere açık olmak bunlardan bazıları.

Denenmişi denemek hatalar zincirine bir halka daha eklemek. Yapılması gereken öncelikli işleri öteleyip göstermelik projeleri devasa proje diye servis etmek.

Eleştiri yapanların eleştirilerini görmemezlikten gelip eleştiri yapanlara karşı cephe alıp, kendisi ile eleştiren arasına duvar örmek. Kendini ön plana çıkartan haberler hazırlatıp yandaş medyaya servis etmek.

Vatandaşın belediye hakkında doğru haber almasına engel olmak için medyaya sus payı dağıtmak.

Yukarıda bir belediye başkanının yapmaması gereken davranışların bir kısmını yazdım. Sizce bu tarife uyan Belediye başkan adayı var mı adaylar arasında? Var tabii Aksaray’ı 5 yıldır yönetmeye çalışan ve AKParti tarafından tekrar aday gösteren Evren Dinçer bu meziyetlere sahip.

5 yıllık belediye yönetimine yüzlerce proje sığdırdığını iddia eden AKParti tarafından tekrar aday gösterilen mevcut Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer tekrar sahalarda vatandaşın AKPartiye olan güvenini tekrar kazanmak için çabalayan isim AKParti tarafından tekrar aday gösterilen mevcut Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer

Mega projelerini devreye soktuğunu iddia ederek geçmişte kavgalı olduğu bazı yerel medya sahiplerini de reklam karşılığı satın alarak başarılı belediye başkan imajını vatandaşa lanse ettirmeye çalışıyor.

HER KALEMİ SATIN ALAMAZSIN Sayın Diçer

Bilmediği veya bilmek istemediği bir şey var oda Aksaray’da onurlu duruşu ve çizgisinden taviz vermeyen Basın mensupları da var. Bunu da bilmeyenlere dip not olarak belirtelim.

AKParti Aksaray Belediye başkanı bu sayacaklarımı neden hayata geçiremedi. Halk tabiri ile beceremedi.

Aksaray’ın çeşmelerinden neden hala içilebilir sağlıklı su akmıyor?

Aksaraylı içime suyunu tatlı su çeşmelerinden bidonlar ile doldurmaktan taşımalı sistem ile evine götürmekten ne zaman kurtarılacak?

Her sene yazboz tahtasına dönen yollara kalıcı çözüm üretmek için neden bu zamana kadar bir çalışma yapamadınız?

Mademki vatandaşı düşünüyor koltuk ve makam sizin için önemli değil Halk ekmek fabrikası kurarak neden insanlara ucuz kaliteli ekmek yemesini beceremediniz.

Aksaray’da kat mülkiyeti 5 kat ile sınırlı olan bölgeye ne değişti de 7 katlı bina yapılması konusunda karar çıkarttınız? Hısım akrabanın inşaatı mı var da 2 kat fazladan olsun diye kıyak geçildi.

Dezavantajlı ailelere yardım yaparak sosyal belediyecilikten dem vurdunuz hatta satın aldığınız medyaya çarşaf çarşaf haber yaptırdınız. Verdiğiniz gıda paketinin hesabını sormak hangi belediyecilik anlayışı ile bağdaşıyor anlatın da bizde bilelim.

Devletin kurumunu kullanarak dezavantajlı ailelere dağıttığınız 2 bin TL. yi neden sizin sözünüzden çıkmayan yerel medya ile paylaşıp haber yaptırmadınız. ( Belediye olarak her yaptığınız yardımı haberleştiriyordunuz bu haberi neden pas geçtiniz)?

AKParti genel merkezi tarafından önerilen belediye başkan yardımcısını neden sessiz sedasız görevden el çektirdiniz. ( Yolunda gitmeyen ne idi?)

Geçtiğimiz sene sel felaketi ile su altında kalan araziye Millet Bahçesi yapma fikrine fizibilite çalışması yapmadan neden onay verdiniz? Oranın muhtemel sel baskınında sular altında kalacağını size anlatacak uzman kadroya sahip mi değildiniz?

Doğal afetlerin ne zaman bizi sınayacağı bilinmez. Bazı mahallelerde alt yapı çalışmaları revize edilmediği için geçtiğimiz sene yaşadığımız su baskınından ders çıkartmak yerine devasa proje diye vatandaşın önemli sorunlarını öteleyerek parayı hoyratça harcamaya ne zaman son vereceksiniz?

Neden 5 Yıl Daha şans verilmemeli  yazımız DEVAM EDECEK

Ben doğruları yazarım gerisi dokuz köyün sorunu.

İzzet Tınmaz / Gazeteci

Onuncu Köyün MUHTARI

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL