SİYASET

“Yeni Nesil Akıllı El Bilgisayarı Projesi” AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk’e tanıtıldı.

“Yeni Nesil Akıllı El Bilgisayarı Projesi” AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk’e tanıtıldı.

Loading

Aksaray’da ikisi liseden mezun olan 3 arkadaşın geliştirdiği, “Yeni Nesil Akıllı El Bilgisayarı Projesi” ilk kez AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk’e tanıtıldı.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Türkiye Yüzyılının gençleri bizleri gururlandırmaya devam ediyor” dedi.

Aksaray’da geliştirdikleri yazılımla birlikte üretilebilir hale getirdikleri projelerinin AR-GE çalışmalarını tanıtmak amacıyla ziyaretler düzenleyen 3 arkadaş, Yeni Nesil Akıllı El Bilgisayarı Projesi’ni ilk kez AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk’e tanıttı.

Liseden mezun olan Çağatay Aliç, Batuhan Şekercioğlu ve Abdülhamit Han Fen Lisesi’nde eğitim gören arkadaşları Ahmet Kayra Demiray tarafından geliştirilen projenin detayları Başkan Aktürk’e anlatıldı. Gençlerin yazılımını ve AR-GE’sini hazırladıklarını projelerini makamında inceleyen Başkan Aktürk, projenin hayata geçirilmesi için ilk hamleyi yaptı. Tamamlandığında Amerika ve Çin’den sonra Türkiye ve Avrupa’da bir ilk olacak olan projeyi inceleyen Başkan Aktürk, projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulması için destek çalışmalarını da başlattı. Gençler projenin devam eden tanıtım ziyaretlerinde Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’yu da ziyaret edeceği belirtilirken, projenin kısa süre sonra bakanlığa ulaştırılması hedefleniyor.

Başkan Aktürk, “Gençlerimiz bizi gururlandırmaya devam ediyor”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yurt genelinde açılan proje okulları, bilim merkezleri ve teknoloji kurslarının Türkiye Yüzyılı’nda gençlere ışık tuttuğunu belirten Başkan Aktürk, “Türkiye Yüzyılı ile birlikte gençlerimiz TEKNOFEST kuşağı olduğunu her fırsatta gözler önüne seriyor. Şehrimizde hergün bir yeni bir örnekle, yeni bir genç girişimle karşılaşabiliyoruz. 3 gencimizde TEKNOFEST kuşağı olduklarını kanıtlar nitelikte bir proje ile bu duruşa örnek oldular. Öncelikle gençlerimizi cesaretlerinden ötürü tebrik ediyorum. Yeni Nesil Akıllı El Bilgisayarı Projesi ile geleceğe ışık tutmuşlar. Ülkemizin aydınlık geleceği gençlerimizin geliştirdiği proje şuan sadece Amerika ve Çin’de yapılıyor. Ama bizim gençlerimizin projesi Amerika ve Çin’in projelerinin bir tık önünde ki, tamamladıklarında Türkiye ve Avrupa’da tek olma konumuna gelecek. Tamamen kendilerine özgü yazılım ve AR-GE çalışması ile projeyi güçlendiriyorlar. İlk tanıyan biz olduk. İnşallah hedefledikleri gibi kısa sürede Valiliğimiz aracılığıyla, partimizin dedteği ile bakanlığımızda da projelerini tanıtma fırsatı bulacaklar. Türkiye Yüzyılı’nın gençleri bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Düşünen ve üreten gençlerimizin sayısının artması temennisi ile başarılarının devamını dilerim” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL