YAZARLAR

VARAN 1 ; Aksaray Belediye Başkanlığı Yarışında AK Parti

VARAN 1 ; Aksaray Belediye Başkanlığı Yarışında AK Parti

Loading

Değerli okurlar Bu yazı biraz uzun oldu sabırla sonuna kadar okuduğunuzda Oy verirken fikir sahibi olmanızı sağlayacağından eminim.

Gelelim yazımızın birinci bölümüne VARAN 1 diyerek başlayalım.

Kimin ne olduğunu herkes biliyor zaten. O yüzden meydanlarda siyasi şovmenlik yapmaya gerek yok.  Her kes Yaptığı işlerin hesabını bir gün verir bazen erken bazen geç ama mutlaka verir.

Belediye başkan adayları sahada amaç belli Aksaray’ı 5 yıllığına yönetmek. Arkalarında kalabalık bir partili topluluğu ile esnaflara uğrayıp oy topluyorlar.

Tüm adayların sosyal medya hesapları tavan yapmış durumda.

Eller sıkılıyor dertler dinleniyor notlar alınıyor ziyaretin olmaz ise olmazı bol miktarda fotoğraflar çekiliyor. Amaç belli, Aksaray Belediye Başkanı unvanını almak şehrin sorunlarına çözüm bulmak.

Sahadaki adayları biraz yakından incelemekte fayda var.

Kimseye haksızlık olmasın diye siyasi partileri alfabetik sıra ile irdeleyelim.

Bu gün AK Parti ile başlayalım.

Adayı mevcut belediye başkanı DR. Evren Dinçer. Partisinin sözü dinlenen, şahsiyet sahibi isimleri ile beraber kalabalık bir partili ile esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Ak parti Adayı  Dinçer’e Belediye başkanlığı döneminde  yanından ayrılmayan olamazsa olmazı Özel Kalem Müdürü ve özel kalem müdür yardımcısı yanı sıra Belediye başkan yardımcısı Hıfsı Bey de eşlik ediyor.

Belediyede iş yoğunluğu olmadığı için belediye yöneticileri cumbul cemaat sahada Ak Parti Belediye başkan adayı mevcut başkan Evren beyin ardında peşi sıra dolaşıyorlar.

Nasıl olsa belediyedeki hizmet bir şekilde gidiyor belediye binasında koltukta oturmayı gerek görmeyen  aksak olan işleri takip etmeye gerek yok anlayışı hasıl olsa gerek belediye yöneticileri cumbul cemaat sahadalar.

Anlaşılan makamları 5 yıl daha nasıl koruruz derdine düşmüşler 2 ay hizmet aksasa ne olur ki düşüncesi ağır başmış olacak herkes tam saha Evren başkanın ardında dolaşıyorlar.

AK Parti seçimi alırız garantisi ile şimdilik tüm belediye yönetici ve asistanları ile sahada oyları yükseltme derdindeler.

Oy kaybı hele belediye yönetimini kaybetme işlerine gelmez. Bu işin sonunda birde hesap verme sorunu var.

Geçtiğimiz gün benim adımı hatta ne iş yaptığımı bilmeyen Aksaray’ı 4,5 yıldır yöneten Dr. Evren Dinçer, Özel Kalem müdürleri ( Bahtiyar ve Hasan bey) heyetin ziyaret edeceği esnafı itina ile seçip işaret ile özenle seçilen esnaflara ziyareti gerçekleştiriyor.

Kısacası Belediye başkanı sahada ee başkan olmayınca özel kalem müdürünün belediye başkanı makamında gelen gideni ağırlaması randevu vermesi gerekmiyor. Boş oturmaktansa Başkanının yanında olmak daha iyi hiç olmazsa Başkanın kimler ile görüşüp görüşmeyeceğinin kontrolü elinin altında olacak.

Maazallah başkan ziyaretleri sırasında aylardır görüştürmediği biri karşısına çıkarda madara olmak var işin ucunda. Adam “ Yahu başkan aylardır görüşmek için bir tarafımı yırtıyorum bir türlü görüşemedim seninle. “ dese başkan ne cevap verecek. Belki de o kişinin görüşme talebinden haberi bile yok.

Bir belediye başkanı düşünün yıllarca bir şehri yönetiyor fakat yönettiği şehirdeki basın mensuplarının bir kısmının adını bilmiyor. Bu cümleyi okuyan siz değerli okuyucuların “ Hadi be o kadar da değil dediğini duyar gibi oluyorum. Ama maalesef gerçek bu başkan kendisine tanıtılanları biliyor. Gerisi boş ver gitsin.

Şehrinde yıllardır medya sektöründe olan ek iş yapmayan bir basın mensubunu tanımayan resim çektirmek için yanına gelen vatandaşlardan zanneden bir kişinin Aksaray’ı 5 yıl daha yöneteceğim diye yollara düşmesi bana garip geliyor. Yıllarca kapısını çalmadığı birçok esnafa sırf seçim şovu için dükkânına girip el sıkması sizce  ne kadar inandırıcı olur.

Kendisi hakkında yıllardır yazıp çizen bir basın mensubunun varlığından haberi bile olmayan bir kişinin Aksaray’ı 5 yıl daha yönetmeye talibim demesi sizce ne kadar inandırıcı olur oda ayrı bir tartışma konusu.

Bazı sıkıntılar yaşadığı için belediye başkan yardımcılığına son verilen kişinin belediyeye ne kadar yararlı işler yaptığının irdelenmesi gerektiğine inanan bir basın mensubu olarak.( Her ne kadar Aksaray’ı senelerdir yöneten kişi ismimi ve yaptığım işi bilmese de ) biraz araştırma yapma gereği hasıl oldu. Hani derler ya “ Şeytan dürttü” hah işte o şeytan işi gücü bıraktı beni dürttü. Bu konu ile alakalı ayrıca bir yazı dizisi yapacağım. Sonuçta yaşadığım şehirde birçok hizmetin altında imzası var.

Gelelim asıl konuya Aksaray belediyesi yönetenlerin birbirinden güzel işlerin altında imzaları var.

Her ne kadar Aksaray’da yaşayanlar halen içme suyu için marketlerin kapısını aşındırıp damacanalarla suyu satın alsa da 20 yıldır içme suyu sorununa çözüm bulamayanları beceriksizlikle suçlamak olmaz her halde .

Cemaati olmayan yerlere devasa camii veya külliye yapmaktan fırsat bulamamış olmaları kadar doğal ne olabilir ki. Önce iman sonra sağlıklı içilebilir içme suyu olması gerekiyor bilmeyenler bilsin istedim.

Yollar yazboz tahtası gibi ikide bir çökse de sorun yok yeniden yapılır masraftan kaçmadan.

Yol yapımı için tonlarca asfalt ve yakıt harcayacak  kimin umurunda.

Sağlam alt yapı yerine göstermelik çalışmalar ile tekrarlanan asfalt serme çalışmaları belediyenin ne kadar çok çalıştığını göstermek varken ne gerek var ki bir sefer yap sağlam yap mantığına . Hele bir de birkaç kare fotoğraf ile belediye çalışıyor haberlerini belediye basın birimi aracılığı ile gazetelere haber yaptırdın mı oh arı gibi çalışan bir belediye imajı çizili vaziyette vatandaşın gözüne sokarsın oylar garanti.

Hısım akrabanın yaptığı binaların imara aykırı yapılıp yapılmadığını kontrol etmek geremez. Belediye meclisinden ek kat çıkartılabilir diye bir madde geçirdin mi al sana yasal bir bina.

Ne hikmetse Aksaray belediyesinin alt yapısı üst yapısı veya kazma kürek çalışması yapılan yerlerin molozları hep aynı firma tarafından yapılıyor.

İnsan sormadan edemiyor. Aksaray da hafriyat firmalarının işleri başından aşkın da hep bu eli boş firma mı ihaleleri alıyor? Diye.

Nedendir bilinmez belediyenin istimlâk ettiği sonrada satışa sunduğu yerler bir şekilde bu firmanın taşınmazları oluveriyor. Bana enteresan geliyor param yok hizmetinin karşılığında bu araziyi al fitleşelim tarzı bir şey olsa gerek.

Bu arada benim kafam hala Çevre ve Şehircilik Bakanlığında ve Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığında çeşitli görevlerde bulunan 32 Yaşındaki Tayfun Çelik, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı olarak çalıştığı görevinden hangi sebep ile ayrıldığı.

Sonuçta Belediye de faaliyet gösteren Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü birimleri yeni Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik’e bağlanmıştı. Acaba neden işine son verildi ki. Ters giden bir şeyler mi oldu da bu kadar donanımlı bir başkan yardımcısının görevine son verildi.

Belediyenin para basan birimlerinin yöneticisi apar topar değiştirilmesinin nedeni ne olabilir ki?

Aslında soruların cevaplarını biraz araştırmak gerekiyor. Tabii 2500 ₺ den vazgeçmek şartıyla. Bu yoklukta Aylık 2500 ₺ iyi para haber yazma derdi yok fotoğraf çekme zahmeti de yok ne gerek var ki araştırmaya. Devletin müfettişleri var onlar bulsun de ve yat kulağının üstüne.

Valla elimde bir çomak var tam karşımda da bir arı kovanı çomağı arı kovanına soksak mı acaba?

Herkes işini yapacak yapamayanlar bir şekilde hesap verecek. Tam seçim arifesinde böyle konuları açmanın hiç âlemi yok. Seçime saatler kala yazılıp çizilecek konular bunlar. Meziyet sahibi kişilerin yaptıklarını ulu orta yazmanın zamanı değil.

Belgesi olan belgelerini ortaya döker. Sevgili Yazı işleri müdürü kulakları çınlasın Bahtiyar beyin dediği gibi  “ Varsa belgen haberini yaparsın. Gazeteci İddia ile iş yapmaz elinde bilgi belge kayıt varsa konuşur” demişti. O geldi birden aklıma. Ben 8 ayı aşkın bu konuda bahtiyar beyin öğüdünü yerine getirmek için çalışma içerisindeyim.

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Özgür Özelin Ziyaretinde Ulusal bir TV de program yapan bir meslektaşım ile bir süre görüşme fikir ve bilgi alışverişinde bulunmuştuk. Yaptığım araştırma konusunda yapmam gerekenlerin ne olduğu konusunda değerli bilgiler verdi. Yararlı bir görüşme oldu. Görüşme aramızda kalsın dediği için ismini zikretmeyeceğim.

Bu konuda yazılacak çizilecek daha çok şey var. Proje diye ortaya atılan birçok şey var. Cami var, külliye var,  bir türlü bitirilemeyen belediye binası var, millet bahçesi yapımında hayatını kaybeden yabancı uyruklu işçi var, ülkelerindeki savaştan kaçıp yurdumuzu mesken tutan yabancı uyruklu aşçı yamakları var, belediyeye ait imalathanede hurda temizliği adı altında el altından satılan hurdaların paralarının trafik cezası için ödendi denilen bazı nahoş konularda var bu var listesi o kadar uzun ki bu konuların deşifre olmasından rahatsız olanlar da var.  Var listesi uzadıkça uzuyor. Bunun belgesini toplayıp olayın kahramanları ile konuşup derleyip toplamak ta var. İddia yerine belge koymak gerek birde işin bu yönü var.

Burada yazıya ara vererek önümüzdeki yazıda bu konuyu daha da irdeleyeceğiz.  Kocaman Ülkeyi 20 Yıldır yöneten bir parti öyle bir yazı ile bitmez bitmemeli. Bu yazıya VARAN 1  Diyelim virgül koyalım.

Diğer yazılarda Aksaray’ın Bir sonraki dönemdeki belediye başkanı adayını da  yaptığı işlerde kazandığı tecrübeyi de açıklama fırsatımız olacak. O isim 2 Dönemdir Aksaray Belediyesinde Gölge başkan olarak zaten Aksaray’ın yönet isim olarak ön planda.

Yakın çevresine dedikleri doğru ise fısıltı gazetesi pek asparagas haber yapmaz. 5 yıl sonraki seçimlerde Aday adaylığını açıklaması muhtemel isim. O konu da VARAN YAZI DİZİSİNDE sırası geldiğinde açıklanacak.

İzzet Tınmaz – Gazeteci ( Kabullenenler baş tacı Kabullenmeyenlere inat işimiz . En iyi bildiğimiz işimiz GAZETECİLİK  onu yapmıyoruz.)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL