YAZARLAR

Kendi Partisinin adayına ayak oyunları yapma çabası

Kendi Partisinin adayına ayak oyunları yapma çabası

Loading

Bir siyasi parti il yöneticisin kendi partisinin adayına ayak oyunları yapma çabası sizce etik bir davranış mı?

31 Mart Yerel Seçimlerinde Aday olanlar harıl harıl vatandaşlar ile birliktelik kuranlar, seçimi kaybedenler, kazananlar, kısacası vatandaşın gönlünde taht kurmaya çabalayanlar.  Seçim derdi bitti geçim derdi başladı.

İlk defa siyasete girip siyasetin kirli yüzünden bir haber olan adaylar harıl harıl çalışıp seçimi tek başına sırtlayıp küçümsenmeyecek oy aldılar.

Kendi partisinin il yöneticilerinden destek yerine köstek görenler. Sözün özü kendi partisinin il yönetimi tarafından çeşitli ayak oyunları ile yalnız kalıp DONKİŞOT MİSALİ tek başına savaşanlar oldu.

Bir gazeteci olarak bizzat şahit olduğum kendi partisinin adayını desteklemek yerine kazanmaması için elinden ne gelirse yapan siyasi partinin il yönetimindeki kişilerin yapmış olduğu ihanet sonrası görevden el çektirilenler daha neler neler.

Siyasi partinin ismi önemli değil adayının da ismi cismi önemli değil.

Önemli olan emanet edilmiş bir makama ihanet etmek. Üç kişinin bildiği sırrın sır olmadığını bilemeyen varmıdır merak ediyorum doğrusu.

Çeşitli entrikalar ile yapılan ihanetin dönüp dolaşıp ayağına dolanacağını hesaplamadan yapılan davranışlar yapana her daim zarar vermiştir insanoğlunun var oluşundan bu tarafa.  Yapılan ihanetin vereceği zararı, doğan zararın kişinin siyasi kariyerine son noktanın konmasıyla sonuçlanacağını peşinen kabul etmek hangi akla mantığa sığar anlamak oldukça zor olsa gerek.

Tamam her şey iyi güzel de ihanet in amacı koltuk hırsı mı?

Yoksa birilerinden alınmış sözün hakkını vermek için çaba göstermek mi?

Kısacası kokuşmuş siyasetin uşaklığını yapıp ihanetler zincirine halkalar eklemek mi?

Siyaset, aslında bambaşka bir şey tabii bunu idrak edebilene.

Temiz siyaset diye bir şey var mı?

Yoksa temiz siyaset, avutmadan ibaret kocaman bir yalanlar silsilesi mi?

Sizce bu sorulara verilecek cevaplar neler olmalı?

Siyaset, koltuk sevdası mı?

Vatandaşa hizmet aşkı mı?

Makam mevki sahibi olma çabası mıdır siyaset?

Sorularla sizleri baş başa bırakıyor içinde yalan olamayan, ayak oyunlarının olmadığı ihanet edenlerin siyasi kariyer yapamadığı bir yaşam diliyorum. Kendinize iyi davranın.

İzzet TINMAZ / Gazeteci

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL