KÜLTÜR & SANAT

Türkiye’de ilk olarak Aksaray’da düzenlendi

Türkiye’de ilk olarak Aksaray’da düzenlendi

Loading

Aksaray’da ekim sezonu öncesinde tohumların tanıtılacağı 2 gün sürecek Tohum Festivali düzenlendi.

Aksaray Ziraat Odası önemli bir projeye imza attı. Tarımın temelini oluşturan ve Ata tohumu olarak bilinen bölgeye uygun organik ürün yetiştirmede olmazsa olmazımız yerli tohumların festivalin açılışı yapıldı.

Aksaray Ziraat Odası Bahçesinde kendilerine ayrılan 25 metrekarelik stantlardan ücret alınmadan Tohumların tanıtımı yapılıyor. Çiftçinin ekim sezonu öncesi yapılacak olan bu festivalde sadece arpa, buğday, mısır gibi hububat tohumları değil, bahçe bitkileri olarak sebzelerin de tohumlarının sergilenerek satışı yapılıyor. Ayrıca Türkiye’nin seçkin traktör firmalarının Aksaray’daki Temsilcileri de fuarda yerini alıyor.

Aksaray Ziraat Odası Hizmet Binası Bahçesinde 19-20 Eylül tarihleri arasında açık olacak Türkiye’de ilk olarak Aksaray da düzenlenen Tohum Festivaline Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Enver Dinçer, Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray Ticaret Borsası başkanı  Hamit Özkök, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri birliği başkanı Mahmut Aktürk, Daire amirleri ve kalabalık bir çiftçi gurubunun katılımıyla açıldı.

Tohum Festivali Açılışında konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Yerli ve milli tohumun önemine dikkat çekerek Aksaray çiftçisi teknolojinin de tohumun da en iyisine layıktır. Diyerek bu  tür organizasyonların Aksaray’ın tanıtımına büyük katkı sağlıyacağına dikkat çekti. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu , Aksaray Belediye Başkanı Dr. Enver Dinçer ,Ak Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy Aksaray Zıraat Odası Başkanı Emin Koçak açılışta konuşma yaparak Yerli ve milli tohumun önemine dikkat çektiler. Aksaray Tohum Festivalinin Türkiye’de bir ilk olduğunu gelecek senelerde daha fazla katılım ile festivalin devam ettirileceğine vurgu yapan konuşmacılar daha sonra stantları gezerek tohumlar hakkında bilgi aldılar.

Ülkemiz tarımının ürünlerde organik olarak üretimi tercih ederek geçmişten günümüze gelen ata tohumlarına önem verdiği gerçeği bilinirken, hububatta ise verimi yüksek, hasatta yüksek rekolteye ulaşacak bölgenin iklimine uygun tohumların tercih edilmesi, ziraatla uğraşanların festivale mutlaka katılıp ziyaret etmeleri çiftçilere önemli kazanç sağlayacağını belirten firma yetkilileri Türkiye’de ilk olarak Aksaray Ziraat Odası tarafından düzenlenmesinin önemli olduğunu vurguluyorlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL