Tarih 11.11.2023 Saat: 11:11 Milli Ağaçlandırma Günü

Tarih 11.11.2023 Saat: 11:11 Milli Ağaçlandırma Günü

Loading

Asel bebek adına hatıra ormanı oluşturuldu

6 Kasım 2019’da Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak ve sürdürülebilir şekilde yönetmek için her yıl11 Kasım’ın “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanmasına karar verilmişti. Bu kararla birlikte her yıl 11 Kasım da saat 11.11’de Türkiye genelinde eş zamanlı olarak fidan dikim etkinlikleri düzenleniyor.

Aksaray’da düzenlenen fidan dikim etkinliğinde 3 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen sel felaketinde selin etkisiyle annesinin kucağından düşüp kaybolan 5 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 3 aylık Asel Balcan adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Cumhuriyet’in 100. yılında “Geleceğe Nefes, Cumhuriyet’e Nefes”

Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak gibi amaçlarla gerçekleştirilen ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılında “Geleceğe Nefes, Cumhuriyet’e Nefes” mottosuyla düzenleniyor.

Bu kapsamda Aksaray’da vatandaşların ağacı ve ormanı sevmesi, çevresindeki yeşil örtüye sahip çıkıp genişletmesi ve ağaçlandırma çalışmalarına katılımlarının sağlanması amacıyla Sevinçli Köyü yolu üzerinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte dikilen fidanlar Aksaray’ın Kireçlik mevkisinde 3 Eylül 2023 Pazar akşamı meydana gelen selde selin etkisiyle annesinin kucağından düşüp kaybolan 5 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 3 aylık Asel Balcan’a adandı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; Asel Balcan Hatıra Ormanı olarak belirlenen dikim sahasına minik Asel’in babası Nazif annesi Hayriye ile birlikte fidan dikti.

 

Asel bebeğimizin adı bugün fidan yarın orman olacak bu alanda hep hatırlanacak

Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Emrah Özge Yelken, Baro Başkanı Ferit Köse,  Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Mehmet Ali Bayer, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç birim amirleri, STK başkan ve üyeleri, Emniyet, Jandarma personeli ile Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldığı etkinlik sonunda açıklamada bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu;

“Bugün farklı bir heyecanımız var. Burada şehrimizde yaşanan sel felaketinde kaybettiğimiz Asel Bebek için Hatıra Ormanı oluşturuyoruz. Annesi ve babası bu etkinliğimizde yer alıyorlar. Onlarla birlikte Asel bebeğimizin ilk fidanının birlikte diktik. Asel bebeğimizin adı bugün fidan yarın orman olacak bu alanda hep hatırlanacak. Ona dua edeceğiz. Bu hatıra ormanımız oluşturacağımız diğer hatıra ormanları arasında çok farklı bir yeri olacaktır.” dedi.

Dikilen fidanların gerekli bakımlarının yapılarak geleceğe nefes olması için büyütüleceğini kaydeden Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü gibi çok özel bir anlam taşıyan zaman diliminde dikilen fidanların geleceğe ve Cumhuriyete nefes olarak yeşereceğini kaydetti.

Yeşil Aksaray’ı hep birlikte yeniden oluşturacağız

Aksaraylıların bir zamanlar ‘Yeşil Aksaray’ ismiyle anılan kente yeniden bu güzel adı oluşturmaya yönelik çabalara verdiği destek çok anlamlı bulduğunu kaydeden Vali Kumbuzoğlu;

“Bütün hemşehrilerime bu anlamlı kampanyalara sağladıkları katkı, farkındalık ve ilgileri nedeniyle teşekkür ediyorum. Hep beraber önce kendi evimizden, bahçemizden ağaçlandırılmaya müsait alanlarımızdan başlayarak her tarafı yeşertme gayretinde olacağız. Bizden sonra gelenlere en iyi şekilde örnek olup onlarında kendi çocukları ve gelecek kuşaklara örnek olmalarını teşvik edeceğiz. Bu noktada Orman teşkilatımız şehrimizin toprak ve iklim yapısına uygun fidanları getirip yapılan planlama ile dikim sahalarında fidanları toprakla buluşturuyor. Bu özel ve anlamlı günde 1 hafta boyunca Orman İşletme Müdürlüğümüz bahçesinde vatandaşlarımıza belirlenen fidanları ücretsiz olarak dağıtıyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL