YAZARLAR

Mülteci meselesi ne alemde

Mülteci meselesi ne alemde

Loading

Ülkemiz mültecileri geri gönderme konusunda bazı çalışmalar yapıyor. ( Ulusal haber Ajanslarının devletin yöneticilerinden aldıkları ve haberleştirdikleri bilgilere göre). Umarım Filistin’den kaçan mültecilerin ülkemize kalıcı olarak yerleşme isteği gerçekleşmez. Ya gerçekleşirse ne olur halimiz?

Bu konuyu biraz irdelemekte fayda var.  Aksaray’da bazı mahalleler yabancı uyruklu vatandaşların ikametlerine kapatılmış durumda. Sebebine gelince Mahalle nüfusunun büyük bir kısmını oluşturduğu için.

Aksaray’da uzun süreden beri yerleşik düzende olan birçok yabancı uyruklu vatandaşın olduğunu biliyoruz. Ülkelerindeki savaştan kaçan ülkelerini kurtarmak için savaşmayı göze alamayıp tabanları yağladıkları gibi soluğu Türkiye’de alıyorlar.  Kısacası Vatansızlar vatanlarını savunmak yerine tabanlarını yağlayıp savaştan kaçıyorlar.

Aksaray’da hayvan bakıcılığı yapanlar yabancı uyruklu mülteciler. Şehir merkezinde Bakkalından, GSM aksesuar dükkânlarına kadar birçok sektörde varlar.  Kısacası ülkemizde mülteci sorunu gibi bir sorunumuz var.  Bu soruna yenisini eklenmesi ise bana göre an meselesi.

Yakında Filistin’de yaşanan savaştan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan Filistinlilerin Türkiye’ye gelme ihtimali sizce var mı?

Türkiye’yi mesken tutan Afganlı, Suriyeli vb benzer yabancı uyruklular kervanına Filistinliler de katılır mı? Bence katılır hem de özel uçaklar ile alıp geliriz. Sonuçta savaş mağdur onlar Hiçbir Müslüman ülkenin cesaret edipte ülkelerine alamadığı Müslüman kardeşlerimizi ülkemizde paşalar gibi ağırlarız. Sonuçta misafirperver bir ulus olmak ile öğünen bir ulusuz. Bu misafirliğin ülke ekonomisine vereceği zararın ne olur hiç düşünmeden kalıcı misafirler kervanına Filistinli vatandaşların eklenmesi olasılığı var mı? Yok mu? Enine boyuna hesaplanması gerektiği konusunda benim ile hem fikir olmayan olabilir mi? İşte asıl soru can alıcı soru bu. Cevabını aradığımız bir türlü bulamadığımız sorunun cevabı bu.

Bu yazı sonrası bir takım yabancı uyruklu mülteci sevicileri bana kızacak. Hatta bir takım yaftaları da bana yakıştıracak. Olsun varsın birileri bu konuyu irdelemeli sorular sormalı cevaplar aramalı düşüncesi bende hâsıl olduğu için bu yazıyı kaleme aldım.

Bu yazıyı kaleme almaktaki sebebim yabancı düşmanlığı yapmak değil. Sadece olası bir mülteci akınını olabileceği konusunda endişelerimi anlatmaktan ibaret başka bir derdim yok.

Bu arada adliye koridorlarında mahkeme sırası beklerken attığım voltaları da özlemiş değilim. Ama kaderimizde varsa ona da boyun eğmesini de biliriz.

Bu yazı ile yabancı uyruklu mülteci sevicilerini rahatsız ettiğimden dolayı duyduğum memnuniyeti saklamaya gerek bile duymuyorum.

Vatanseverlik birilerine nutuk atmak ile olmaz kalpten gelir ve orada can bedenden ayrılana kadar da kalır.

VATANSEVERLİK, VATAN SEVGİSİ SONRADAN KAZANILMAZ DOĞUŞTAN GELEN HERKESİN SAHİP OLAMAYACAĞI BİR MEZİYETTİR.

Hadi bakalım hayırlısı.

İzzet TINMAZ / Gazeteci – Yazar

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL