YAZARLAR

Muhalefet yapma becerisi olmayan beyler sözüm size

Muhalefet yapma becerisi olmayan beyler sözüm size

Loading

Merak ediyorum sizin partinizin belirlediği adayınız nasıl Belediye Başkanı seçilecek.

Önümüzde yerel seçimler var şimdilerde ortalıkta görünmeyen birçok isim 2024 Mart seçimlerinde ” Ben Aksaray’ı yönetmeye talibim” diye meydanlara çıkacak.

Her zamanki taktik sıkılmadık el bırakılmayacak. Esnaflara ziyaretler düzenlenip hal hatır sorulacak. Dediniz , tasanız var mı? denecek çaylar içilip kalkılacak. Buraya kadarı olacaklar listesinde baş sıralarda. Birde esnaflar size “Bu zamana kadar neredeydiniz hemşerim? Gelmiş bize mevcut yönetimi kötülüyorsunuz. Madem bu kadar kötü idi neden çıkıp ta bunlar bu işi beceremiyor diye tek kelam etmediniz?” dediklerinde ne diyeceksiniz? Kelimeler boğazınıza düğümlenecek tek cevap veremeden çıkıp gideceksiniz.

Artık seçmen eski seçmen değil. Soruyor, sorguluyor, tartıp biçiyor kısacası masal dinlemiyor. Siyasilerde manevra kabiliyeti çok fazla hemen ortaya “Aksaray için bu projelerimiz var bunlar bunları beceremez biz yaparız. ” diyecek siniz. Geçin bunları bir kalem geçin.

Seçim kapıya dayandığında vatandaşın yanına uğrayacağınıza  yapıştığınız o koltuktan kalkıp Aksaray’ı şöyle bir gezin. Vatandaşlar ile hasbihal edin dertlerini dinleyin. Çukurlar yüzünden sanayiden çıkamayan vatandaşı dinleyin. Yolların asfaltı daha eskimeden sökülen asfaltları dile getirin. Gece saat 10 dan sonra toplu taşıma olmadığı için hastanede mahsur kalıp yayan giden vatandaşları dinleyin. Gece 10 dan sonra işi olup ta toplu taşıma olmadığı için evlerine gidemeyen yaşlı ve engelli vatandaşları dinleyin.

Hani kim sorarsa muhalefet siniz ya bu sorunlar yumağı varken koltuklara oturup çakılı kalmayın. Basın toplantısı yaptığınızda Aksaray’ın sorunlarını dile getirin. Genel merkezlerinizin eş zamanlı açıklamaları zaten tüm kanallarda yayınlanıyor vatandaş okuduğunuz metni zaten biliyor. Gündeminiz Aksaray olsun sorunları yapılamayan hizmetleri sorun sorgulayın Aksaray’da yaşayan vatandaşın sesi olun. Seçim zamanı geldiğinde oy isteyecek yüzünüz olsun.

Bu sert eleştiriler yapılmasındaki sebep insan kayırılan bir yönetime sesinizi daha gür çıkartmanız için. Çıkın haykırın Sağlık kasaba yolu ile Adana yolu arasına YAPILAMAYAN yeni yolun akıbetini sorun. Vatandaşın çektiği çileyi dile getirin.

Bu dile getirmeye çalıştığım vatandaşların çektiği çileleri dile getirecek siyasi var mıdır? O da sorgulanır tabii.

Eleştirilerimin devamı gelecek .

Doğru ve tarafsız haberciliğin baskı altında kalmadığı günler umuduyla. Kendinize iyi davranın.

İzzet Tınmaz / Gazeteci

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL