SİYASET

Karaüzüm”Firmalar Düşük Teklif Verdi Diye İhale İptal Ediliyor”

Karaüzüm”Firmalar Düşük Teklif Verdi Diye İhale İptal Ediliyor”

Loading

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayı Resul Karaüzüm, “Ortaköy yolu şanssızlıktan değil beceriksizlikten bitmedi.”

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayı Resul Karaüzüm, yapımı yılan hikâyesine dönen ve çokça söz verilmesine rağmen bir türlü bitirilemeyen Ortaköy-Aksaray Karayolunun siyasi beceriksizlik nedeniyle yapılamadığını söyledi.

Firmalar Düşük Teklif Verdi Diye İhale İptal Ediliyor

Karaüzüm, katıldığı bir televizyon programında, dönemin AK Parti İl Başkanı, şimdinin ise Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Altınsoy’un, yolun uzun süredir yapılamayışını bir tür şansızlığa bağlayan açıklamasını sert sözlerle eleştirdi. Altınsoy’un, beceriksizliği millete şanssızlık olarak yutturmaya çalıştığı iddia eden İYİ Partili Resul Karaüzüm, Altınsoy’un ‘şansızlık’ gibi sözlerin arkasına sığındığını ancak Ortaköy yolunun, usulüne uygun biçimde ihale yapılamadığı için bitmediğini kaydetti. Süreci anlatan Karaüzüm, “Yol için bir ihale yapılıyor. Bu ihalede kimi firmaların aşırı düşük teklifler verdiği görülüyor ve bu teklifleri verenler ihaleden men ediliyor. Normal şartlarda ihaleden men edilen firmalardan, Kamu İhale Kanununun 38’inci Maddesine göre, teklifi neden düşük verdiklerine dair bir açıklama istenir. Ancak bu istenmiyor ve teklifler çok düşük geldi diye ihale iptal ediliyor. Oysa kanun, ihale bedelinin altında fiyat veren firmaların gerekçelerinin makul olması durumunda,  kamu yararı gözetilerek, düşük fiyat veren firmaya işin verilmesini öngörüyor” dedi.

“Sanki Danıştay’ın Başka İşi Yok, Ortaköy Yolunu Kafaya Taktı”

İleriki süreçte düşük teklif verdikleri gerekçesiyle ihaleden men edilen firmaların Danıştay 13’üncü Daireye giderek dava açtıklarını ve Danıştay’ın da yolun yapım ihalesini iptal ettiğini söyleyen Karaüzüm, “Türkiye’nin her tarafında ihaleler yapıyorsunuz; Zigana’yı deliyorsunuz, Bolu Dağı’nı deliyorsunuz, otoyollar yapıyorsunuz, bir sürü ihaleler gerçekleştiriyorsunuz… Danıştay 13. Dairesinin başka işi gücü yok, oturup kalkıp, gece gündüz Ortaköy yolunun ihalesine mi kafayı takmış? Siyasi iktidar olarak ihaleyi kendi yandaşlarınıza verebilmek için mücadele ediyorsunuz, kanuna aykırı davranıyorsunuz, sonra Danıştay ihaleyi iptal edince ‘Bu yolun bir şanssızlığı var’ diyorsunuz! Bu, halka gerçekleri söylememektir” dedi.

Çözümün İYİ Parti iktidarında olduğunu ve Aksaray’ın her meselesini olduğu gibi Ortaköy yolu meselesini de İYİ kadroların çözeceğini kaydeden Resul Karaüzüm, “Bizim iktidarımızda liyakatli insanlar kanuna uygun biçimde hareket ederek yolu tamamlayacak” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL