YAZARLAR

Basın Danışmanı olmuş işini bilmez gazete-Cİ!

Basın Danışmanı olmuş işini bilmez gazete-Cİ!

Loading

Kendine Haber sitesi Açan Dünkü sözde Gazeteciler Bir yerlere Basın Danışmanı Olmuş Ama Birileri Danışmanlık Nasıl Yapılır Öğretmemiş.

Gazetecilik yapmak çocuk oyuncağına döndü. İnternet dünyasında birçok haber sitesi var. Parana kıyar da 10 bin lira harcar isen internet sitesi sahibi olabiliyorsun. Gerisi kolay firmanın vergi levhasına internet sitesi yayıncılığı da eklettin mi al sana gazetecisin.

Ne kadar kolay değil mi?

Ondan sonra üç beş toplantıya katıl. Üç beş resim çek. Onun bunun haberinde değişiklik yaparak ( Gazetecilik tabiri ile Habere Takla attırmak) sitende yayınla. Hele iki de ajansa abone oldun mu al sana gazetecisin.

Sonra neyin ne olduğunu bilmeden tam öğrenmeden birde siyasi partinin birine ( Yeni kurulmuş % 2 oy almış daha henüz tam olarak kendini kanıtlayamamış kanıtlamaya çalışan acemi yöneticilerinin olduğu bir parti bulmalısın) Basın danışmanı olursun oh be ne güzel hayat.

Ondan sonra haber yapılsın diye çektirilen fotoğrafları sahiplenip haber yapan site veya gazetelere bu benim fotoğraflar onları kullanamazsın diye birde haber yapan sitelere afra tafra yaparsın. Gazetecisin ya birde seni adam yerine koyup DANIŞMAN yapmışlar ya oh senden kralı yok.

Ama gerçek bir gazeteci olsan Partilerin haber yaptırmak için çuvalla para harcadığı bir dönemeçte bu hatayı yapmazsın.

Siyasi Partilerin basın danışmanlığını yapmak her babayiğidin harcı değil.

Üç beş kara fotoğraf çekmeyle bu işler olmuyor Danışman Efendi.

O fotoğrafların altını dolduracaksın. Haberini bülten halinde yazacak gazetelerin hepsine atacaksın. Tabii sen daha gazeteci olmadığın için Diğer Usta gazeteciler seni iplemeyecek oda ayrı bir mevzu.

Siyasi Partiye basın danışmanı olmak demek o parti için çekilen fotoğrafların ücretsiz servis edilmesi demektir. Hatta birde haber yayınlansın diye birazda diğer gazete sahipleri ile iyi geçinmek demek ki oda senin yiyeceğin nane değil.

Hele birde başka bir partinin delegesi olup ta delegesi olduğun partiden ayrılıp başka bir parti kuran kişinin partisinde basın danışmanı olman ne kadar etik bir davranış oda sorgulanır.

Kısacası bu sefer saman altından su yürütüp basın danışmanı adı altında fotoğrafçılık yaptığın ortaya çıkarsa buna ipliğini pazara çıkartmak deniyor. Gazetecilik camiasında zaten olmayan itibarın hepten biter.

Gerçek gazeteciler seni dışlar. Gazeteciler camiasında sözü dinlenen kişi olamazsın bu gün olduğu gibi.

Kısacası gazeteci olmak için öyle haber sitesi açıp siyasi partilerin basın toplantılarında video almakla gazetecilik olmuyor. Siyasi partinin basın danışmanı diye ortalıkta gezinen fotoğrafçı kardeşim.

Gazeteci diye ortalarda salına salına gezmek kolay değil. Gazeteci olmadan basın danışmanı olmak hele hiç kolay değil.

Hani eski bir söz vardır. Madem bilmiyorsun bu tezeği git mektebinde oku. Veyahut bir bilenin yanında öğren bu tezeği.

Umarım bu yazıdan sonra mahkemede görüşürüz. Sabır ile mahkeme celp kâğıdını bekliyor olacağım Kalemtıraşımın çöpü sevgili basın danışmanı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL