YAZARLAR

Aksaray’da Tekstil sektörü kelimenin tam anlamıyla can çekişiyor.

Aksaray’da Tekstil sektörü kelimenin tam anlamıyla can çekişiyor.

Loading

Aksaray’da Tekstil sektörü kelimenin tam anlamıyla can çekişiyor. Küçük işletmeleri saymıyorum bile ama bir ay içerisinde 4 tekstil fabrikasının kapılarına kilit vurması durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor.

 

Aksaray için “Tekstilin başkenti yapacağız” söylemlerinin aslı astarı yok diye düşünüyorum. Mademki Tekstilin başkenti yapılacak mademki tekstilin baş kenti! O zaman 1 ayda ardı ardına kapılarına kilit vurmak zorunda kalan tekstil sektörüne bir zamanlar damgasını vurmuş büyük tekstil işletmeleri neden kapısına kilit vuruyor?

Kapanan işletmelerde yüzlerce kişi evine ekmek götürüyordu. İşsizler ordusuna katılan bu tekstil çalışanlarının aileleri perişan durum da olması birilerini rahatsız etmeli diye düşünüyorum.

 

Önlem alınmazsa, destek sağlanmazsa durum vahim

Önceki dönem Aksaray valiliği yapan Sayın Hamza Aydoğdu tarafından hayata geçirilen Kadın Girişimcilerin bir araya gelerek kurduğu AKMEDSAN Kadın girişimciler kooperatifi de dağılacak. Kooperatifin üretim yaptığı binanın etrafı molaz yığınları ile çepeçevre öyle ki kooperatif binası mı yoksa atıl bir bina mı belirsiz.

Her ne kadar kooperatif yöneticileri kooperatifi ayakta tutabilmek için yoğun çaba sarf etse de üvey evlat muamelesi görmekten bir türlü kurtulamamışlar.

Destek olun köstek herkes oluyor zaten

Buradan resmi kurumlara da bir çift sözüm var. Resmi kurumların ihtiyacı olan tekstil ürünleri için nedenini çözemediğim bir anlayış ile başka kuruluşlara sipariş geçiyorlar. Yaptıracağınız Tekstil promosyon ürünleri de olmak üzere kurumun formaları veya buna benzer giyim tarzı emtialar için neden ilk tercih Aksaray’ın kadınlarından oluşan kooperatif kullanılmıyor da farklı firmalar tercih ediliyor? Mademki bir kooperatifi ayakta tutacak kadar beceri saf edemiyoruz neden o zaman bu kooperatif projesine onay verip hayata geçirdiniz ki?

Sorular ve sorunlar yumağı Aksaray tekstil sektörü can çekişiyor ama kimse bu konuda bir şey yapmak için elini taşın altına koymuyor.

Aksaray Tekstilin başkenti olması şöyle dursun olsa olsa başkentin küçücük bir mahallesi olur tabii onu da becere bilinirse.

Fabrikaların bacalarının tüttüğü fabrika ve atölyelerin kapısına kilit vurmadığı, çalışanların evlerine ekmek götürebilmelerinin sağlandığı günlerin özlemiyle Kendinize iyi Davranın

İzzet TINMAZ / Gazeteci

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL