YAZARLAR

Aksaray’da Kaç okul açtık

Aksaray’da Kaç okul açtık

Loading

Camii külliye açmaktan arta kalan zamanımızda kaç okul yapımını bitirip Aksaray’da Kaç okul açtık ?

İlim irfan sahibi bir nesil yetiştirmenin yolu okul açmaktan çocuklarımızı okutmaktan geçer bu sözü büyüklerimiz sıkça kullanır.

Son birkaç yılda Aksaray’a kaç okul yapıldı. Yıkılan okulların yerine okul açabildik mi?

Merak ediyorum Aksaray’ın okul ihtiyacı var mı? Son yaşanan deprem sonrası kullanıma elverişsiz birçok okulumuz oldu. Bu okullarda okuyan öğrenciler bir şekilde mağdur bırakılmadı. Peki, bu zaman zarfında yıkılacak okulların yerine kaç okul yapıldı? Ben haberci olarak bu zamana kadar okul açılışı haberi yapmadım. Yapan meslektaşım var mı acaba?

Bu zaman zarfında birçok küllüye açılışının haberini yaptım halada yapmaya devam edeceğiz anlaşılan.

Mesela son olarak Aksaray Belediyesi tarafından yapılan Bedir Muhtar mahallesinde ki Külliyenin ibadete açılışı haberi yapıldı. Bu külliyenin hizmete alınmasıyla Aksaray’daki ibadethane açığı bir nebze olsun kapatılmış oldu. Gerçi Bedir Muhtar mahallesinde ki camii Külliyenin yeri biraz sapa olsa da insanlar orada ibadet edecekler. Aynı mahallede bir camii daha var. O camide namaz kılan cemaatin sayısı iki elin parmağını geçmeyecek kadar olsa da yinede var. Aynı mahallede deprem sonrası kullanılamaz raporu olan bir de okul var. Yıkılmayı bekleyen. O okulun öğrencileri hemen karsısındaki okulda öğrenim görüyor yani iki okul birleştirilmiş durumda.

Aksaray’da Okul ihtiyacı var mı? Bana göre bu sorunun cevabı EVET sizce bu sorunun cevabı ne?

Nedeni bilinmez! Okul yapmaya bir türlü yanaşmadığımız Aksaray’da Cami ve küllüye yapmak için bir birimiz ile yarış içindeyiz. Öbür dünyaya yatırım yapmak camii yaparak mı yoksa geleceğimizi yönetecek genç beyinleri yetişmesine vesile olacak okulların sayılarını arttırarak mı mümkün olacak? Bana bunun cevabını verin. Sayıları yetersiz olan okullara yenilerini eklemek için öncelikle ibadethane açığını mı kapatmak gerekiyor. Okul açtık diye öğünemeyenlere bu soruları yönelttiğimde dinsiz kâfir yaftasını yiyeceğimi bile bile yinede soruyorum. İlim İrfan yuvası okul yapımına başlayacak mısınız? Yoksa camii külliye inşaatlarına devam mı edeceksiniz?

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç neslin yetişeceği okulların sayılarının artması dileği ile.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL