YAZARLAR

Aksaray sokakları güvenli yalanına inanalım mı

Aksaray sokakları güvenli yalanına inanalım mı

Loading

Aksaray sokakları güvenli mi? Yoksa kendimize söylediğimiz kocaman bir yalan mı?

Uyuşturucu satıcılarının cirit attığı, uyuşturucu kullanan müptezel kişilerin araçlarında müziği son ses açıp sokakları arşınladığı bir şehirde yaşayan kişiler asla güvende değildir.

Sokak ortasında birileri tarafından darp edilebilir veya sözlü veya fiziki tacize uğrayabilir.

Gece geç saatlerde bir genç kız veya bir bayan yanlız başına çarşıya veya nöbetçi eczane için sokağa çıktığında tacize uğrar veya darp edilebilir mi?

Bu soruların tümüne cevabım EVET.

Örnek isteyenlere yakınımdan bir örnek vereyim.

Bizzat kendi kızımdan örnek vereyim.

Geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde tacize maruz kaldı. Bu gece ise ailesi hırsızlık suçundan defalarca cezaevinde yatmış bir kişinin kız kardeşi tarafından saldırıya uğradı. Darp edildi yaşı daha 17 olan bir genç kız sokaklarda özgürce dolaşamıyor ise kimse Aksaray sokakları güvenli diye ikna etmeye çalışmasın.

Aksaray sokakları güvenli değil.

Ne zaman taciz edilecek veya bir kişi tarafından darp edileceğiniz belli değil. Korku içinde gece sokağa çıkacak başınıza bir iş gelmemesi için dualar okuyarak evinize ulaştığınızda şükür edecek sek Aksaray sokakları güvenli demek kocaman bir yalan. Aksaray sokaklarında dolaşırken güven içinde olduğu hissini duyacağımız günlerde buluşmak üzere  kendinize iyi bakın.

İzzet Tınmaz / Gazeteci – Yazar

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL