SİYASET

22 yaşındaki Üniversite öğrencisi Vildan Yüksel Memleket Partisinden Milletvekili Aday Adayı

22 yaşındaki Üniversite öğrencisi Vildan Yüksel Memleket Partisinden Milletvekili Aday Adayı

Loading

22 yaşındaki Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. sınıf öğrencisi Vildan Yüksel Memleket partisinden Aksaray Milletvekili A. Adayı olduğunu açıkladı.

22 yaşındaki Üniversite öğrencisi Vildan Yüksel Milletvekili Aday Adayı olmak için nedenleri olduğunu şu sözler ile açıkladı.

“Ben Vildan Yüksel. 22 yaşındayım. Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. sınıf öğrencisiyim. Bugün benim için oldukça mühim bir gün. Ben Aksaraylıyım ve Aksaray’a bir borcum olduğunu düşünüyorum. Bu halka olan borcumu ödemek için bu yola baş koydum. Sözlerime sayın genel başkanımız Muharrem İnce’nin “Bilim, bilim, bilim.” jargonunu iktibas ederek başlamak istiyorum. Çok sevdiğim yazar ve bilim insanı olan Sartre der ki “Kaybedilmiş savaş, kaybettiğinizi düşündüğünüz savaştır.”. Biz kazanacağımızı düşünüyoruz çünkü bizim haklı sebeplerimiz var. Milletvekili seçilirsem, IŞİD tarafından yakılarak şehit edilen 2 Türk askerimizin, Yarbay Ali Tatar’ın Kübra öğretmenin, Türk halkından çalınan ve Merkez Bankasından ne hikmetse kaybolan 128 milyar doların, kozmik odanın, haburun, çözüm sürecinin, başına çuval geçirilen Türk askerinin, çocuğuna okul kıyafeti alamadığı için intihar eden babanın, yurtdışı beyin göçünde doktorlara biletiniz bizden diyenlere hesap sormaya gideceğim meclise. Benim kavgam; tarikatlara, hizbullahçılara, terör örgütlerine, vatanımı peşkeş çekme niyetiyle ülkemi parselleyenlerle; sonra bunu eleştirmekten bihaber muhalefetle.

Birçok büyüğüm belki yaşımdan dolayı toy olduğum yanılgısına kapılabilir. Toy değil, öfkeliyim. Deneyimsiz değil, öfkeliyim. Genç değil, öfkeliyim. Yağ kuyruğu görmedim ama kanser hastası Dilek Özçelik’in “Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız dediği bakanla aynı devre denk geldim. 22 yaşındayım ve öfkeliyim.

Seçildiğim takdirde 1 yıl boyunca hiç çalışmayan 79 vekilden biri olan Aksaray vekilleri gibi hayalet vekil olmayacağıma, Aksarayın ismini belki ilk defa meclis duvarlarına haykıracağıma, gencinden yaşlısına, kadın erkek Türkiye Cumhuriyetini seven ve yücelten herkesi kucaklayacağıma huzurlarınızda söz veriyorum. Öfkeliyim ama umudum da en az öfkem kadar diri. Muharrem İnce’nin “Gençler, indirin şunları.” dediği yerdeyim. Gel, deneyelim diyorsun diyorsun, olur mu yeniden? Ruhumu okşuyor inceden inceden diyor ve hesap sormam için, sizi susturmaya çalışan herkese en yüksek tondan bağırmam için fırsat verilmesini temenni ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: “Memleketini en çok seven işini en iyi yapandır.”. İşimi layıkıyla yerine getireceğime söz veriyorum. Mustafa Kemal Atatürk’e bütün kadınlar adına seçme ve seçilme hakkını verdiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin zengin ve yaşlı patronlar kulübü haline getirilmesine itiraz ediyorum. Öfkeliyim çünkü yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında 13 yaşındaydım. Öfkeliyim çünkü Ergenekon ve Balyoz davalarını gördüm. Öfkeliyim çünkü basın istibdatından  mülakatlardaki haksızlıklara birçok rezalete tanıklık ettim. Öfkeliyim çünkü 14 yaşımda Soma faciasını gördüm. Öfkeliyim çünkü Ensar Vakfı’nda tecavüz skandalı yaşandığında 16 yaşındaydım. 13 yaşında çözüm süreci dediklerinde de öfkeliydim, 10 yaşında Haydarpaşa Garı yakıldığında da, Akp’li ilçe başkanı Rıza Çolak beraat ettiğinde de… 22 yaşında bunları dile getirirken unuttuğum onlarca skandal adına öfkeliyim. Bir otobüse, bir telefona, 22 yaşında bir genç kadın vekile yıkılacaklar size söz olsun. Size söz olsun Aksaray’ın ismi tarımla bereketle anılacak. Bilimle yapacağız. Bilimle…

Bir elim memleket kokar benim, bir elim millet. Misakımilli’den, Kuvayımilliye’den doğar benim fikirlerim. Yani Türkiye’nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü bugün adımını atmış bulunduğum siyasi hayatımda son soluğuma dek koruyacağım. And içerim.” Sözleri ile açıkladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL