YAZARLAR

VARANLARA ARA siyasi analize devam

VARANLARA ARA siyasi analize devam

VARAN serisine biraz ara vererek diğer partilerin analizine devam edelim.

Aksaray Belediyesi’nin 5 yıla yakın yönetiminde Aksaray yerel basını tarafından haberleştirilmeyen konular hakkında haber merkezine ulaşan belgelerin incelenmesi sonrası haber değeri olduğunu değerlendirdiğimiz konuları 30 Mart’ta sitemizde yer vermeyi planlıyoruz.

Alfabetik sıraya göre sıra CHP Aksaray Belediye Başkan adayında. Fakat aday ortada yok. O yüzden CHP eğer bir aday belirleyecek olursa o konuda konuşabiliriz.

DEVA PARTİSİ geçtiğimiz günlerde Aksaray Belediye Başkan adayını açıkladı. Aksaray il başkanı Necati Coşkuner.

Necati Coşkuner’in siyasi geçmişinde bir belde belediye başkanlığı deneyimi var.

Aksaray’da 4 büyüklerinin olduğu siyasi ligde şans bularak şampiyonlar liginde finale kalması oldukça zor.

İYİ PARTİ Aksaray Belediye Başkan Adayı M. Tuğrul Karacaer Genel Başkan Meral Akşener tarafından düzenlenen organizasyonda açıklandı.

M. Tuğrul Karacaer bilindiği gibi Ülkücü taban tarafından iyi bilinen bir isim. MHP de siyaset yapmış daha sonra beraber siyaset yaptığını İYİ PARTİ Aksaray Milletvekili Turan Yaldır tarafından İYİ PARTİ genel merkezine önerilen isim olması nedeniyle kabul gören iddialı bir aday. Genel merkez ve Aksaray il yönetimi tarafından desteklenen M.Tuğrul Karacaer saha çalışmaları kapsamında “Sıkılmadık el bırakmayacağız” diyerek esnaf ziyaretlerine devam ediyor. İYİ PARTİ Aksaray’da büyük bir sınav vermeye hazırlanıyor. Sınavdan iyi bir sonuç elde ettiği takdirde Belediye Başkanlığı koltuğuna oturabilecek isimler arasında yerini alabilir. Henüz Aksaray hakkında hazırladığı projeleri hakkında bir bilgi bulunmuyor. Açıklaması ardından Aksaray’da ki oy oranı şekillenecek.

MHP Aksaray Belediye Başkan adayı olarak Aksaray Merkez ilçe başkanı İrfan Çıtak gösterildi. MHP Aksaray teşkilatının yanı sıra MHP Aksaray milletvekili Ramazan Kaşlı tarafından desteklenen bir isim. Aksaray’da belediye başkan adayları arasında en genç bir isim olarak bilinen İrfan Çıtak aslında siyaset konusunda oldukça şanslı. Babası eski siyasetçilerden oluşu nedeniyle ülkücü camianın yakından tanıdığı bir isim İrfan Çıtak siyaset konusunda doğuştan siyasetçi olması avantaj. 9 Şubat tarihinde projeleri hakkında detaylı açıklama yapması bekleniyor.

ZAFER PARTİSİ Aksaray Belediye Başkan adayı  Nevin YÜCE Aksaray halkı tarafından yakından tanınan bir iş kadını. Gelinlik sektöründe uzun yıllar Aksaray’da bir çok genç kızın gelinliklerini hazırlayan bir isim. O yüzden oldukça tanınan bir sima.

Bir grup kadın tarafından kurulan bir kooperatifin fikir anası Nevin Yüce siyasete atılmasına sebep kadınların yönetimde söz sahibi olmasını sağlamak. Kadının Aksaray’ı yönetebilecek kapasitesi olduğunu kanıtlamak. Aksaray konusunda ciddi projeleri olduğu ve kadın odaklı projeleri ile Aksaraylı kadınların evde oturmak yerine üretken bir birey olarak ev ekonomisine katkı sağlayacak projelere katılımını sağlamayı amaçlıyor.

Kadınlar tarafından desteklenen bir isim Nevin Yüce önümüzdeki günlerde Aksaray hakkında kadınları da kapsayan projelerini açıklaması bekleniyor.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL