YAZARLAR

VARAN 2 Aksaray Belediye Başkan seçimleri

VARAN 2 Aksaray Belediye Başkan seçimleri

Loading

VARAN 2

Aksaray Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ak Parti’nin adayı hakkında analiz yapmaya devam edelim. Mega projelerin içi boş mu yoksa ……

Belediye başkan yardımcısı hemşehricilik yapmasının faturasını mı ödedi. Yoksaa…

Cevap bekleyen sorular. Ya göründüğü gibi değil ise….

Birileri belediyeden yüksek kazanç elde edebilir mi?…

Belediyeyi kim yönetiyordu ?…

Acayip soruların cevaplarını arayacağız.

 

Aksaray için Ankara’dan seçilip gelmiş Aksaraylı Dr. Evren Dinçer Ak Parti’nin adayı olarak seçilip Aksaray Belediye Başkanı unvanı ile göreve başladığı günden itibaren Aksaray için projelerini hayata geçirmek için 4 küsur yıl uğraş verdi. Biraz analiz edelim.

Peki ne kadar başarılı oldu?

Aksaray’da Dr. Evren Dinçer markasını vurduğu eser varmı?

Evet göreve başladığı ilk günlerinde önceki başkanın Aksaray girişine serpiştirilmiş atları kaldırıp Aksaray yazılarını donattı.

Dere yatağına millet bahçesi adı altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat gereği emir yerine getirmek için canla başla çalıştı.

Hatta inşaat evresinde bir yabancı uyruklu çalışan elektrik akımına kapılarak can verdi.

Cemaat olmayan bir caminin yaklaşık 300 metre ilerisinde büyük bir Külliye yaparak İslam dini adına büyük bir hizmette bulundu.( Cemaat olmasa da sonuçta büyük bir eser )

Kitap konakları adı altında şehrin farklı noktalarında Küçük şirin birer kulübeler kondu. ( Personeli olmayan kapalı yerler. Harcanan para bilinmiyor. ) Hiç kitap okumak için başvuru olmasa da hizmet sonuçta. Belki de okuyucu kapalı olduğu için hizmet alamamış olması ihtimali de var.

Çözümü zor bilmecelerden daha karmaşık bir yeni belediye hizmet binası yapımı. O kadar çok müteahhit firma tarafından çalışma yapıldı ki tamamlanacak inşallah.

Belediye şehirler arası otobüs terminali revize edildi.

Vatandaşlar belediye başkanı ile görüşmek için özel kalem müdürü engelini aşmak için türlü taklalar atmak zorunda kaldığı için görüşe bilenler mutlu oldular. ( Özel kalem müdürü deyip geçmeyin 2 dönem belediye başkanı özel kalem müdürü olduğu için oldukça tecrübeli bir kişi. Öyle ki bazı konularda belediye başkanının haberi bile olmadan çözüm üretmek üzerine uzmanlaşmış. Her konuda belediye başkanını rahatsız etmenin alemi ne çözüm bulunur bir şekilde mantığı ile çalışma prensibi olsa gerek.)

Aksaray belediyesi veya başkan adına yapılan her haber süzgeçten geçirilerek olumsuz haberler yapan gazeteci ile başkan arasında izole edilmelidir. Bu görevi Özel kalem müdürü yapar.

Ak Parti’nin belediye başkan adayı mevcut Başkan Dr. Evren Dinçer eleştiriye açık bir kişi olmaması nedeniyle mümkün olduğunca eleştiri yazısı kaleme alanlar ile bir araya gelmemesi için görev özel kalem müdürü tarafından yerine getirilir.

Aksaray’da ikametlerdeki çeşmelerden içme suyu standartlarında su almadığı için, Belediye olarak evlerde içilebilir suyun akması konusunda beceriksiz olduğundan dolayı vatandaşlar temiz su içsin diye farklı yerlerde tatlı su çeşmesi adı altında taşıma su ile vatandaşlara hizmet veriliyor. ( Maliyetli fakat vatandaşlara bu konuda beceriksiz olduğu saklamanın en iyi ve etkili yöntemi.)

Eski sanayi sitesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkıldı. Yerine modern iş yerleri yapıldı. ( Her ne kadar 4 dükkan arasında bir doğal gaz kutusu konularak iş yeri sahipleri ekstra masraf yaparak ısınma sorununu çözmek zorunda kalsa da hizmetin iyisi kötüsü olmaz.)

Meydana Telefon şarj cihazı adı altında bir direk dikip bir türlü çalıştırılamayan göstermelik VATANDAŞA TELEFON ŞARJ HİZMETİ. ( Çalışmadığı için göstermelik hizmet )

İçerisinde iş yerleri bulunan altında otoparkı olan şehir merkezinde Tapu Müdürlüğünü de içinde barındıran Piri Mehmet Paşa çarşısı mükemmel bir konsept. İçerisinde Müminlerin namaz kılması için mescit bile var. Yanlız abdest almak için yer yok. Tuvalet yapılması da unutulmuş helası bile yok.

Namaz kılmak için devamlı abdestli olarak gezmek gerek. Mümin olmak kolay mı.

Yaparsa Ak Parti yapar eksik olan yerleri de başka partiden birileri tamamlar.

Aksaray Belediyesi Tuvalet konusunda ücretsiz tuvalet uygulaması vatandaşlar tarafından takdir görüyor. Fakat saat 20 den sonra kapalı olduğu için küçük tuvalet ihtiyacını iş hanı veya ıssız sokaklarda gideriyor. Tuvalet kültürü acayip gelişmiş.

Senelerdir Aksaray Belediye kapalı pazaryeri yapmak ve enerji üretimi yapan akıllı çatılar ile öğünür.

Fuar alanı olarak Pazar pazarı alanı olarak kullanılır. Kapsamlı bir fuar alanı yapmanın gereksiz olduğunu savunan bir zihniyet ile böyle bir proje hiç gündeme getirilmedi. Bu güne kadar yönetimi elinde bulunduran Ak Parti’nin belediye başkanları. Bilim merkezi arkasında fuar alanı olarak değerlendirilen yer olmasa vay halimize. Kongre merkezi olarak bir konsept yapmak yoğun çalışma temposunda karambole gelmiş olabilir. AKM veya Bilim Merkezi olmadı ATSO salonları. Tam teşekküllü bir konsepte sahip kongre merkezine ne gerek var. Otellerin salonları veya Ulu Irmak Uygulama Oteli salonları. Konferans için neyimize yetmiyor.

Bu liste uzayıp gidiyor. 20 senedir Aksarayı yönetenler bu büyük projeler ile iktidar da kalmayı başarmış vaziyette.

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım yazıda Başarılı belediye başkan yardımcısı neden görevden alındığını sorgulamasının cevabını aramıştım.

Kayseri’de başarılı bir çok işlerin yapımında imzası olan bir firma yetkilisi ile fikir alışverişinde bulunma fırsatım oldu. Belediye başkan yardımcısının görevden alınması en çok onları üzmüş.” İhalelerden çalıştırılmak üzere hizmet alına firmalara kadar hep Kayseri bölgesi tercih ediliyordu. İşler bıçak gibi kesti. Aksaray belediyesi bizi ihya etti. Çalışkan Kayseri’linin iş gücü Aksaray’da artık yok kadar az.” Diyerek Aksaray’a hizmet edememenin üzüntüsünü yaşıyorlar.

Vatandaşlar Ak Parti’nin belediye başkan adayı hakkında ne düşünüyor.

Muterem D. “Aksaray Belediye Başkanı unvanı için sahada birçok farklı siyasi görüşe sahip kişi var gücüyle çalışıyor. Aksaray gelişime açık bir statüye sahip şehir. Sorunları var, fakat bu belediye başkanı ile bu iş olmaz. Aksaray’da Ak Parti’nin yıldızı söndü. ”

Ferhat Tuna K.” Belediye başkanı Evren Dinçer ile görüşmek için çok uğraştım. Özel kalem müdürü tarafından her defasında engelledim bir türlü görüşmek nasip olmadı.  Belediyeyi kim yönetiyor bir türlü çözemedim. Belediye başkanı mı Özel kalem müdürü mü anlayamadım gitti. Zaten Önümüzdeki seçimlerde belediye başkanlığı için aday olacakmış diye duydum. 2 senedir belediye başkanları ile çalışma içerisinde tecrübe kazanmış aday olacakmış.”

Fadimeana K.” Belediye başkanı iyi çalışıyor. Bize nohut verdi, çocukların kitap, defter çanta ihtiyacı için Yardım çeki verdi. Sabah saatlerinde İl Sağlık Müdürlüğünün orada beleş çorba dağıtıyorlar. Daha ne olsun kardeşim belediye başkanı çalışıyor.”

Saadet M. ” Belediye kadın aktivite merkezi Ali babanın çiftliği gibi. Seçim çalışmaları kapsamında arada bir geliyorlar.”

Seyyar satıcı Murat Ali B. ” Zabıta ile köşe kapmaca oynuyorum. Bize yer tahsisi yapıldı. İnsanların geçmediği Tapu müdürlüğü arkasında. Orada zaten Afganistan vatandaşları tarafından işgal edilmiş durumda. Senelerdir seyyar satıcılar için yer tahsisi yapamadılar. Kovalamaca yapmaya devam. Zabıta ekipleri bellemişler bir kurşunlu camisi arkasını boş sokağın fotoğraflarını çekip gidiyor. Orada olan seyyar satıcıları kovalayıp iş yapıyor muş gibi görünüyorlar. Salla başını al maaşını. ”

Nevriye Ç. ” Ortalık dilenci kaynıyor. Zabıta ekipleri ne iş yapar. Dilenciler ile başa çıkamıyor. Başarılı belediyecilik yapıyoruz diye öğünüyorlar. Bu seçimde Başka bir adaya oy vereceğim. ”

Yaptığımız araştırmalar sonucunda Ak Parti’nin adayı Evren Dinçer’i zorlu bir seçim süreci bekliyor. Vatandaşlar tarafından başarılı bir belediye başkanı profili çizemeyen Evren Dinçer yerine Özel kalem müdürü Bahtiyar Bakar aday gösterilmeli idi sonuçta belediye başkanından daha çok öne çıkan bir isim diye yorumlar yapıyor. Önümüzdeki seçimlerde Evren Dinçer’in karşısında alternatif aday adayı olarak görmemiz mümkün gözüküyor. Çevresindeki insanlara aday olacağı konusunda imalarda bulunması aday olacağı konusunda ciddi düşünceleri olduğu kanıtlar cinsten.

VARAN 3 te görüşmek üzere.

Cevap bekleyen sorular sorarak cevap arayacağız.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL