YAZARLAR

siyaset podyumu müdavimleri

siyaset podyumu müdavimleri

Loading

Siyaset arenasında boy göstermeye başladılar. A. adaylığını açıklamak için cesaretlerini toparlamaya çalışıyor gibiler.

Aksaray Belediye Başkanı olmak için siyasi partilerin deneyimli siyasetçileri siyaset arenasında boy göstermeye başladı. CHP ve İYİ Partide gizem devam ediyor. MHP kanadında gizem AK Parti kongresi sonrası çözülecek.

En Erken Zafer Partisi A. Adaylarını açıkladı.

Zafer Partisi Aksaray Belediye Başkan A. Adayı İş insanı Girişimci kadınları bir araya getirerek Kooperatif kuran Nevin YÜCE çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Neden kadın belediye başkanı olmasın sloganıyla İlk Kadın Belediye başkanı olmaya aday Nevin YÜCE kendi oluşturduğu Deneyimli A Takımıyla gönüllere dokunuyor.

İYİ Partide Gizemin ne zaman çözüleceği merak konusu olurken Sürpriz ziyaretleri ile gündemi değiştiren isimler her ne kadar A. Adayı mısınız sorusuna Partimin teveccühü olursa neden olmasın diye kaçamak cevap verseler de vatandaş bu kaçamak cevapların altında yatan gerçeği seziyor.

İYİ Partide Aksaray Belediye Başkanlığı A. Adaylığı için muhtemel isimler siyaset kulislerinde kulaktan kulağa yayılmaya başladı bile.

İYİ Partide isimleri konuşulan muhtemel A. Adayı isimleri ne gelirsek.

 İlk olarak İYİ Parti Aksaray Kurucular Kurulu üyesi ve Geçmiş dönem İl Başkanlığı yapan Özhan TÜREMİŞ. Ardından siyasi kulislerde konuşulan isimler ne diye sorulursa işte cevabı.

 Milletvekilliği seçimlerinde sürpriz bir şekilde İYİ Partiden Milletvekili Aday Adayı olan Zafer Partisi Eski Aksaray İl başkanı İş İnsanı Resul KARAÜZÜM , İYİ Partiden Milletvekili Aday Adayı başarılı iş insanı  Ali KARAKUŞ,  isimleri en çok konuşulan isimlerden sadece bir kaçı . Bunun yanı sıra Aksaray Milletvekili Turan Yaldır ile yol arkadaşı olan Tuğrul KARACAER’in ismi sürpriz A.Adayı olarak kulaktan kulağa dolaşmakta.

29 Ekim’den sonra A. Adaylığını açıklaması muhtemel isimlerden en önemlisi MHP ye gönül bağı ile bağlı Harita Kadastro Yüksek Mühendisi Sefer ALKAN.

CHP kanadında henüz A. Adaylığı konusunda faaliyet gösteren kimsenin bulunmaması kafalarda soru işaretlerinden en büyüğü olsa gerek.

Diğer Partilerde ( % 2 lik oy alıp Meclise CHP nin sayesinde onlarca milletvekili çıkartan Partiler) muhtemel adaylar belli seçilme olasılıkları çok düşük olduğu için onların isimlerini yazmaya gerek yok diye düşündüğümden patileri ve isimlerini yazmaya gerek duymuyorum.

AK Parti Kanadında Bana göre Aday Belli

Mevcut Ak Partili Belediye başkanı Dr. Evren DİNÇER bu dönemde Ak Partiden muhtemel adaylardan. Bu düşünceye nereden kanaat getirdin diyenler olabilir. Hemen cevabını verelim kafalarda soru işareti kalmasın.

Mevcut Ak Partili Belediye başkanı Dr. Evren DİNÇER seçim vaatlerini başarılı şekilde yerine getiriyor. Beklide bu nedenlerden en önemlisi olsa gerek.

Sonrasında Muhalefet yapacak karsısında rakip şimdilik yok.

 4 seneye yakın süredir kendisine muhalefet yapan siyasi olmaması Mevcut Ak Partili Belediye başkanı Dr. Evren DİNÇER’in en büyük avantajı.

 Ana muhalefet partisi iç hesaplaşma yapmaktan Mevcut Ak Partili Belediye başkanı Dr. Evren DİNÇER’e muhalefet yapmaya zaman bulamıyor düşünüyorum. İYİ Parti Aksaray il yönetimi de dut yemiş bülbül misali sesini soluğunu çıkartmamayı sürdürmesi mevcut Ak Partili Belediye başkanı Dr. Evren DİNÇER’in en büyük avantajlarından birisi olsa gerek.

Defalarca Muhalefet partilerinin Mevcut Ak Partili Belediye başkanı Dr. Evren DİNÇER’e neden eleştiri yöneltilmiyor diye yazmış cevabını aramıştım.

Kanaat getirdim ki ; mevcut Ak Partili Belediye başkanı Dr. Evren DİNÇER’in çalışmalarını muhalif parti temsilcileri de takdir ediyor olsa gerek. Muhalefet yapmadıklarına göre bu düşünceye kapılmam doğal değil mi ?

Neyse bu kadar siyaset yeter diyelim ve yazımıza nokta koyalım. Aksaray’a hizmet aşkı ile yanan kişinin Aksaray Belediye Başkanı olarak seçilmesi dileği ile Kendinize iyi davranın.

İzzet TINMAZ/ Gazeteci

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL