YAZARLAR

Seçimlerde Oyunu 5 –10 kilo zerzevat veya meyveye satmayanlar

Seçimlerde Oyunu 5 –10 kilo zerzevat veya meyveye satmayanlar

Loading

31 mart Mahalli idareler seçimlerinde oyunu beş, on kilo zerzevata veya meyveye satmayanlar

Bir çuval patates ve soğan ardından portakal ve limona oyunu satacak kaç seçmen var?

Seçim yaklaştı adaylar vatandaşların iş yerlerine gidip Oyuna talibim diyerek sohbet eder.  Peki, kaç kişi oyunu Patates, soğan, portakal ve limon ile satar.

Üç beş kilo Patates, soğan, portakal ve limon seçmenin oyunu satın almak mümkün mü?

Evet, mümkün;  Eğer vatandaşa sunacak yeni projen yoksa üç beş kilo Patates, soğan, portakal ve limon dağıtırsın vatandaş bedava malı çok sever mantığı ile seçmenin oyunu satın alma yoluna gidersin.

Önek isteyenlere buyurun örnek.

Mehmet Akif Ersoy mahallesinde önce ki sene muhtarın da katıldığı açık hava toplantısında bir araya gelen Dönemin Aksaray Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer, kendisinin yanına gelen mahallelinin kendisine aktarmak istediği sorununa doğru düzgün cevap bile vermeden geçiştirdiği esnada başkan Dinçer’in yanındakiler hemen devreye girerek gelen vatandaşı uzaklaştırmaya çalıştılar.

O tatsız olayın arasından 1 yıl geçti. Olay basına yansımadı unutuldu diye düşünenler yanıldılar.

Hani varlığından bile haberdar olmadığın bir gazeteci var ya seçim zamanı çıkar vatandaşa sorar.

“Kardeş Oyunu kaç kilo patates, soğan veya C Vitamini deposu Limon portakala sattın “ diye.

O vatandaşı, sanki bulaşıcı hastalıktan muzdarip kişi imiş gibi apar topar yanından uzaklaştıranlar, O vatandaş gibi yüzlerce kişinin gönlünü alıp o değerine pah biçilemeyen oyunu satın almak için patates, soğan olmadı C Vitamini deposu Limon portakal dağıtarak birde sosyal belediyecilik kılıfına büründürünce her şey güllük gülistanlık mı oluyor?

Mehmet Akif Ersoy mahallesinde belediye başkanının yanına gelen mahallelinin kendisine aktarmak istediği sorununa doğru düzgün cevap bile vermeden geçiştirdiği günün üzerinden daha 1 yıl geçmeden seçimlerde tekrar aday olunca belediyenin araçlarını yakıtını personelini kullanarak Mehmet Akif Ersoy mahallesinde patates soğan dağıtımının ardından portakal limon hangi sebepten dağıtıldı.

Aksaray Belediyesinin sosyal projesi ise neden sadece seçimde oy potansiyeli az olan mahallelerde bu sosyal proje devreye geçiriliyor?

Dağıtanlar başkanın selam ve sevgileriyle diyerek inceden mesaj verme gereğini neden duyuyorlar?

Madem sosyal proje onu da adabıyla dağıtımını yaparsın. Verirsin vereceğini alırsın imzanı ki bu sefer imza işi yok kâğıt ve kalemden tasarruf olsun diye incitmeden çeker gidersin. Selam söyle o anlar mantığı artık işlemiyor.

Bu oy avcılığında sınır tanımayanların zarfların içerisine banknotları yerleştirip ziyaret sonrası tam veda edip kapının önüne çıkınca çocuklara bizden hediye alırsınız diyerek evin hanımının eline tutuşturmalarına ne demeli, var mı bunun izahatı?

Bu soruların muhatapları savunma durumuna geçer karanlığın şahidi olmasa da bazen güvenlik kameraları çok şeyi anlatmaya yardımcı oluyor.

Zarf içinde para alanları deşifre etmemek ve en önemlisi rencide etmemek için para dağıtan kadın kollarının hangi partiye mensup olduğunu yazmayacağız.

Bu konuyu açmamızdaki sebep sadece ortalıkta dönen dolaplardan sağır sultanın bile haber olduğu.  Para veya hediye vererek oy satın almayı marifet sananlar kendilerini bildiği gibi vatandaşlar da onları yakinen tanıyor.

Oyunu 3 – 5 kilo zerzevata veya meyveye satmayanlara selam olsun.

İzzet Tınmaz  – Gazeteci

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL