YAZARLAR

Seçim geldiğinde sorarlar nutkunuz tutulur

Seçim geldiğinde sorarlar nutkunuz tutulur

Loading

Aksaray merkezde siyasi partiler içerisinde kongre hesapları yaptıklarından olsa gerek muhalefet olarak mevcut Ak Partili Belediyeyi eleştirme cesaretini gösteremiyor. Aksaray’da muhalefet partilerine göre mevcut Ak Partili belediye mükemmel şekilde çalışıyor imajı sergileniyor. İl Başkanları kongreleri bahane ederek Aksaray’ın mevcut sorunlarını bir kenara bırakmış durumdalar.

İYİ Parti bu zamana kadar Aksaray Belediyesi hakkında hiçbir eleştiride bulunmayarak belediye başkanlığı koltuğunu Ak Partiye altın tepside sunmanın gayretinde imajı çizmeye devam ediyor.

CHP il yönetimi Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde aldığı yenilginin stresini henüz atamadığından olsa gerek Ali Abbas Ertürk’ün il başkanlığı döneminde rutin olarak yaptığı haftalık basın toplantısı yapma geleneğini bir kenara bırakmış durumda. Buda 2024 Mart ayı yerel seçimlerinde Aksaray Belediye Başkanlığını alamayacaklarını peşinen kabullenmiş imajını halka yansıtıyor.

Kısacası Muhalefet Partisi olarak mecliste gurubu bulunan siyasi partilerin il başkanları, AK Partili belediye yönetiminden oldukça memnunlar ki mikrofonların karşısına geçip Mevcut AK Partili belediye yönetimini eleştirecek konu bulma becerisi gösteremiyorlar.

İYİ Partiden Milletvekili seçilen Turan Yaldır haricinde Tüm Siyasi parti il başkanları “Aksaray’ın hiçbir sorunu yok” düşüncesindeler.

Seçime 3 Ay kala meydanlara inecek olan siyasi partili adaylar vatandaşla hasbihâl ederken vatandaşların “ Bu zamana kadar neredeydiniz? Sesiniz soluğunuz çıkmıyordu. Şimdi seçim zamanı mı Aksaray’ın birikmiş sorunları aklınıza geldi.” Dediklerinde cevaplarını merak ediyorum.

İlçelerde Seçim Havası Sosyal Medyadan Reklamlar ile Başladı

Aksaray’da Siyasi partiler Başkanlık koltuğu için sosyal medyadan propaganda çalışmalarına hız verdi.

Aksaray’ın ilçelerinde Belediye Başkanlığı koltuğuna sahip olmak için kıyasıya rekabet başladı.

İlçelerde Belediye başkanlığına aday olanlar reklamlarını kendi sosyal medya hesapları üzerinden yaparken mevcut başkanlar da koltuklarını kaybetmemek için Ankara’nın yollarını aşındırmaya başladılar.

İlçe Belediye başkanları rakiplerine koltuklarını kaptırmamak için ilçelerine 4 senede gerçekleştiremedikleri hizmetleri 7 ay içine sığdırmak için gayret gösteriyorlar.

Örneğin Aksaray’ın Yeşiltepe Belde Başkanı tekrar seçimlerde galip gelebilmek için 4 senede gerçekleştirmediği Halk Ekmek uygulamasını seçime 7 ay gibi bir süre kala faaliyete geçirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL