YAZARLAR

Seçim derdi bitti geçim derdine devam

Seçim derdi bitti geçim derdine devam

Loading

Seçim derdi bitti geçim derdine devam, Bu yazıda eleştirilerim ağır olabilir. Yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda bazı gerçekleri göreceksiniz. Bu Yazıda eleştiri oklarına maruz kalanların mahkeme yolu da açık. Devletin Savcıları da mahkemeleri de bizler için. Önceden söyleme ihtiyacı duydum. İşinizi doğru yapın bizde sizi alkışlayalım. Yan yollarda işim yok yol çalışması olabilir.

Bizleri 5 yıl boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsülerinde temsil edecek 4 Vekili seçtik. Bizlerin sorunlarını Meclis kürsüsünden dillendirecekler inşallah.

Bol para vaatlerini yerine getiren yeni hükümet birbiri ardına verdiği sözleri yerine getiriyor.

Açlık sınırında yaşam savaşı veren emekçilere Asgari ücreti yükselterek Emekçilere verdiği sözü tutan hükümet geçtiğimiz günlerde geçinmekte zorlanan memurlara da verdiği sözü tutarak onların maaşlarını da iyileştirdi. Emekli olan vatandaşlar da alacakları zam ile biraz daha rahat yaşam sürecekler.

Buraya kadar yazdıklarım Canım memleketimde her şey yolunda portresi çiziyor. Madalyonun bir yüzü bu diğer yüzüne bir bakalım o yüzünde neler var?

Ekonomiyi alt üst eden hesapsız kitapsız verilen maaş zamları Devletin kasasında büyük bir boşluk meydana getirdi. Bu boşluğu doldurmak gerekiyor. Bu boşluk nasıl dolar sizce. Birçok vergi kalemine fiyat ayarlaması yaparak bu boşluk doldurulmaya çalışılacak tabi ki. Motorlu taşıtlar  vergisinin oldukça düşük olduğunu düşünen Maliye bakanlığı  Motorlu taşıtlar  vergisine 2 KAT zam yapmayı uygun görmüş. Akaryakıt Fiyatlarına zam yaparak memleketin egzoz gazından dolayı kirlenen havasını temizleme operasyonları zaten otomatik olarak devam ediyor. Sigaraya zam yapılması da gayet mantıklı nedeni Halk sağlığına olumsuz etki eden sigara dumanının vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak. Alkollü içeceklere yapılan zammın nedenine gelince onunda çok basit bir nedeni var. Bilindiği üzere alkol tüketen kişinin sağlığı her zaman risk altındadır. Kanserden tutunda birçok hastalığın nedeni olan alkolün tüketimini azaltmak için astronomik rakamlarda fiyat artışı sadece vatandaşın sağlığını düşünerek yapıldığı kanısındayım.

Otobüs biletlerine, otoyol ve köprü kullanımlarına ödenen ücretin arttırılması konusuna gelince onunda birkaç nedeni var. Otobüs biletlerine, otoyol ve köprü kullanımlarına ödenen ücretin arttırılmasının nedeni Önünü alamadığımız trafik kazalarını azaltmak. Düşünün arabanız var ve uzak akrabanıza gideceksiniz giderken aracınıza koyacağınız pahalı yakıt yüzünden mali yönden zorlanacak bütçeniz açık verecek borca gireceksiniz.

Ya yorgun argın trafik kurallarına uymamayı prensip haline getiren bir sürücü size çarparsa ne olacak hiç düşündünüz mü? Kaza sonrası hastanede tedavi olacaksınız iş kaybınız olacak varsa dükkânınız kapalı kalacak. Sonrasında tedavinizin devamı için size reçete edilen ilacı eczanelerde bulamak için eczaneleri tavaf edeceksiniz bulamayabilme ihtimalinizi de düşünürsek devlet büyüklerine hak vermek gerekmiyor mu?

İşte yukarıdan aşağıya yazdıklarımın sonucu KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ.

Gerçi sizde haklısınız hani size de hak vermiyor değilim.

Görevini yapmayan beceriksiz bir muhalefetin olduğu bir ülkede yaşamaya çalışıyoruz. Liderlik koltuğunu kaptırmamak için çabalayan siyasiler koltuk kavgasından dolayı sizlere ayıracak zaman bulmakta zorlanıyorlar.

Fiyatların durduğu yerde durmadığı, etiketlerin gün aşırı değiştiği, cebinizdeki kredi kartlarının patladığı, ay sonunu getirmek için ek işler yapmak zorunda kaldığınız, kimin umurunda?

Önümüzdeki yıl Mart ayı içinde şehrimizi yönetecek kişileri seçmek için sandığa gideceğiz. Yani geçim derdinize birde seçim derdi eklenecek.

Buraya kadar ülkemizin içinde olduğu durumu dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.

Gelelim yaşadığım şehir Aksaray’ın durumuna

Ak Partinin kalesi olarak bilindiği için yerel yönetimde sadece isim değişikliği olması muhtemel. Siyasi parti Ak Parti olarak kalması olasılığı yüksek.

Muhalefet yapacak siyasilerin olmayışı mevcut yönetimin işini oldukça kolaylaştırıyor.

Aksaray’da yaşayanların gözü, kulağı sesi olarak bilinen medyaya Gözünü kapat olumsuzlukları görme diye medyaya destek amaçlı aylık düzenli verilen reklam parası adı altında aylık 1.000 TL. veyahut üzeri bir para akışı da var. ( Belediye Medya birimi tarafından hazırlanıp servis edilen haberlerini düzenli yayınlayanlara verilen Reklam parası.) Eğer ki belediye haberlerini düzenli yapmadığınızda hele birde belediyeyi eleştiren haberlere yer verdiğinizde 1.000 TL. ve üzeri parayı alma ihtimaliniz olmadığı gibi belediye başkanı ile görüşme veya toplantılarına katılma ihtimaliniz de olmaz. Kısacası kalemini satılığa çıkartmayanların ( Aksaray’da sayılı medya gurubu bir elin parmaklarını geçmeyen sayıdalar.) azınlıkta olduğu bir şehirde vatandaşların doğu haberler ile bilgilendirilme ihtimalini sizler değerlendirin.

Toparlamak gerekirse Türkiye’de Muhalefet yapacak kabiliyette siyasi oluşum şu anda yok. Koltuk sevdası milletin dertlerinden daha değerli. 2024 Mart ayı içerisinde yapılacak yerel seçimlerde Muhalefetin elinde bulundurduğu büyükşehir belediyelerini elinde tutması oldukça zor görünüyor.

Aksaray iline gelince belediye seçimlerinde Ak Partinin haricinde bir partinin kazanması mümkün gibi görünmüyor. Nedenine gelince birkaç tanesini benim için en önemli olanlarını sıraladım. Tekrar edeyim sıkılmazsanız. Yerel yönetimi eleştirecek kapasiteye sahip siyasi parti il başkanları henüz mevcut değil. Ne CHP , ne İYİ PARTİ , diğer tabela partilerini saymıyorum zaten. Tabela partisi olarak gördüğüm basına kapalı DEVA, MEMLEKET, ZAFER, GELECEK, partileri her ne kadar Mecliste milletvekili sayıları olsa da. Aksaray’da siyasi bir etkileri yok. Açılışlara katılıp birkaç kare fotoğrafı kendi sosyal medya hesaplarından paylaşmaktan başka bir işe yaramıyorlar.  Bu yorumdan sonra bana olan kızgınlıkları bir kat daha artacak bunun farkındayım. Bu yazılanların gerçekliğini zaten vatandaşlar biliyorlar. Önemli olan bu hataların tekrarlanmaması yapılan eleştirilerden ders çıkartılması.

Milletvekilliği seçimlerinde meydanlardan ayrılmayan siyasiler seçim bittikten sonra ortalıkta görünmez oldular çoğu siyasi partinin kapıları kapalı. Hani siz milletin yanında idiniz hani sizler bir sorunu olan vatandaşlara parti binamıza gelin dertlerinizi bize iletin diyordunuz. Hani neredesiniz buhar oldunuz seçilemeyince sonrada bunları dile getirenlere cephe alırsınız. İkiyüzlü siyaset yapıldığı için bir arpa boyu yol alamadınız. Vatandaş kimin kaç okka ağırlığı olduğunu kantara koymadan biliyor.

Kalınız sağlıcakla.

Doğruları haykıran meslektaşlarıma selam olsun Kalemlerini üç kuruşa satılığa çıkartanlara da Kaleminizin mürekkebi tükensin.

Bu güne kadar kalemimizi satılığa çıkartmadık. Mürekkebi bittiğinde eşten dosttan bulduk buluşturduk kalemimizin mürekkebini doldurduk.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL