YAZARLAR

Şapka Düştü Kel Göründü

Şapka Düştü Kel Göründü

İzzet Tınmaz

Şapka Düştü Kel Göründü 28. dönem Milletvekilliği adaylık yarışı bu gün itibariyle sona erdi. Çoğu isimin üstü kalın uçlu kırmızı kalem ile çizildi. Partisinden yüz bulamayanlar bağımsızlıklarını ilan etti. Vay anam vay neler oldu neler.

28. dönem Milletvekilliği adaylık yarışı bu gün itibariyle sona erdi. Listelerde kesin gözüyle bakılan Aday Adayları listede yer alma becerisini gösteremedi.

İyi partide daha önce parti yönetimiyle sorun yaşayan Kurucular kurulu üyesi Ayhan Erel’in üstünün çizildiği ve ikinciye şans verilmediği göz önüne alınırsa siyasette bir saniyenin dahi öneminin olduğu aşikar olarak ortaya çıkmış oldu.

Seçim takvimi açıklanmadan Aylar önce sahaya inen ve kurduğu ekip ile seçimlere Aylar öncesinden hazırlanan Önceki Dönem Belediye başkan yardımcılığı yapmış Yılmaz İlhan’da partisi tarafından üstü çizilmiş olsa gerek ki aday sıralamasında yerini alamadı. 

Yılmaz İlhan partisinin kendisine teveccüh göstermediğini görünce hemen ustaca manevra ile Bağımsız Aday olarak seçimlere kaldığı yerden devam etme kararı aldı. Ne denirki ben önceki yazılarımda “Sıralamaya giremiyecekleri belli olanlar çuvalla para harcıyor demekki bu vekillik işinde çok para var ” derken hiç te haksız değilmişim.

Ak Parti’den aday adaylığını koyup sonrada Partin seni layık görmüyorsa bağımsız olarak adaylığını açıklayan Yılmaz İlhan’a aslında hak ta vermiyor değilim. Sen aylar öncesinden seçim strattı vereceksin köy köy mahallae mahalle dolaşacak muhtarlara yemekli davetler verip ortaya para dökeceksin sonra partinden aday adayı olacaksın son dakikaya kadar partin seni adaylığa layık görmeyecek olacak iş değil.  Sonrası malum Ak Parti bana değer vermiyorsa bağımsız olarak aday olurum  bunca parayı harcamışken bu yoldan dönmem mantığı gayet normal.

Akıntıya kürek çekmenin alemi yok

Seçim sonuçlarını etkileyecek sıralamalar partilerin milletvekili sandalye sayılarını belirlemede en büyük etken.

Ak Partide beklenen sıralama üç aşağ beş yukarı vatandaşın tahminleri doğrultusunda şekillenmiş durumda İl Başkanı partisi tarafından Aday sıralamasına girmemesinin olasılığı yok o sebebten normal sıralamada 2. sırada olması Meclise kesin gideri olduğunun kanıtı. Zaten Ak Parti Aksaray’da 2 milletvekili garanti 3-4 ise mucize bana göre .

MHP de durum biraz daha farklı 27. Dönem milletvekili Ramazan Kaşlı Mecliste devamsızlığı oldukca fazla Meclis kürsüsü yerine bakanlar ile birebir diyolog ile Akssaray’ın sorunlarını çözme taktiği geçtiğimiz dönem pek etkili olmadı. En azından Ortaköy ilçesi yolu hala çözüm bekliyor. Sanayici tren yolu ile daha ekonomik nakliyenin derdinde ama ortada tren yolu yok. Köylü ucuz mazot ve gübre almanın derdinde oda henüz daha hayata geçmemiş.Kısacası MHP vekil adayının da işi hiç kolay değil.

Ortaköye gitse yolunuz ne alemde diye soracaklar. Organizeye gitse Tren yolu ne alemde diye soracaklar. Kısacası sakal bıyık meselesi bu sorunları çözme becerisini gösterememenin faturasını seçmen sandıkta fazlasıyla çıkrtır da nasıl çıkartır o 14 Mayısta belli olacak. 

Şimdilik bu kadar kalın sağlıcakla.

 

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL