YAZARLAR

Neden AKPartili adaya bir şans daha verilmemeli

Neden AKPartili adaya bir şans daha verilmemeli

Loading

Hangi Partiye mensup olursanız olun. Hangi parti gönlünüzde olursa olsun. Bazı gerçekleri öğrenme hakkınızı iyi değerlendirerek seçim günü oy sandığında sevginizi veya tepkinizi yansıtın.

Sizler 30 Mart 2024 tarihinde gerçek anlamda hizmet edecek, kapısına gittiğinizde özel kalem tarafından engellenmeyeceğiniz, eleştirilere her daim açık bir belediye başkanı seçeceksiniz.

Gelelim asıl konumuza. Neden AKPartili adaya bir şans daha verilmemeli. Bu yazıda sadece bir kısım konulara değineceğiz. Seçim sürecinde ara da bir bazı konuları soracak cevaplarını arayacağız.

Özel Kalem Müdürü Bahtiyar Bakar’ın dediği gibi Beldesiz yazı yazmayacağız. İsteyene belge isteyene kişilerin kendi seslerinden videolar sunacağız. Bizde belge de bilgide oldukça yüklü miktarda mevcut. Arşivimizi geniş tutmayı severiz.

Aksaray’da AKParti mevcut belediye başkanını tekrar aday göstererek. Aksaray belediyeciliğinde AKParti saltanatına son verdiği kanısındayım.

20 yılı aşkın süredir çözemediği içme suyu sorununu 5 yıl daha süre isteyerek çözmesini beklemek hayalden öteye gider mi sizce?

Park sorunu Aksaray’ın sorunları arasında üst sıralarda 20 yıldır çözüm bekleyen park sorunu 5 yıl daha süre verildiğinde nasıl çözüme kavuşacak. Bu zaman zarfında bir arpa boyu yol alınamayan konu çözülecekti de niye bu sürede çözülemedi?

Piri Mehmet Paşa çarşısında bulunan mescitte namaz kılacak vatandaşlar abdesthane olmadığı için teyemmüm abdesti ile mi dini vecibesini ifa edecek. ( Her yere külliyeler yapan zihniyet ne hikmetse bir abdest almak için yer yapmayı düşünememiş.)

Gene Piri Mehmet Paşa çarşısında tuvalet ihtiyacınız olsa altınıza yapmaktan başka bir alternatifiniz var mı? Hani bazen derler ya tesisimizde her yer açık tuvalettir diye gece zaten aynen öyle oluyor sıkışan çarşının tam orta yerine hallediyor.

Yaptığı konseptin içerisine tuvalet yapmayı unutan Mescit yaptığı yere Abdesthane yapmayı akıl edemeyen bir yönetim vatandaştan 5 yıllığına oy istiyor.

Hizmet götüremediği mahallelerde vatandaşlara soğan patates dağıtarak oy istenmeye başlandı mı demek ki seçimde oy kaybını en aza indirmek için vatandaşa rüşvet dağıtmaya başlamak seçim manevrası olsa gerek. ( Kucağında çuvalla patates götüren gence sorduğumda Belediye dağıtıyor abey koş sende al diyerek objektife suratımı sakla öyle çek fotoğrafı diyen mahalleli hizmet göremediği belediye başkanına tekrar oy vermesi için daha kaç çuval patates alacak.)

Arkadaşları feci şekilde can verdikten sonra apar topar Trafik ışıklı işaretleri koyup zifiri karanlık yeri direkler dikerek ışıl ışıl vaziyete getiren belediye başkanı oradaki gençlere nasıl bir taktik uygulayıp o gençlerin oyunu alacak. O gençler arkadaşının ölümüne sebep olan yolları aydınlatmayan üst geçit yapma acizliğinde olan AKParti belediye başkan adayı mevcut belediye başkanına oy verecekler mi?

Oy verdiklerini düşünelim ölen arkadaşlarına ahtı vefalarını nasıl yerine getirecekler. Hafızalarda hala tazeliğini koruyan Atatürk anıtı önündeki ölen arkadaşları için verdikleri hesap soracağız sözünü yerine getirip başka bir siyasi partiye mi yoksa arkadaşlarının canına mal olan kazanın önlenmesi için kılını bile kıpırdatmayan AKParti adayına mı oyunu verecek?

Mahallesindeki sorunu anlatmak için yanına gittiği belediye başkanının yanındakiler tarafından uzaklaştırılan Mustafa B.Y nin oyunu tekrar almak için 1 çuval patates, 1 çuval soğan, 1 çuval sıkmalık portakal veya limon vermek yetecek mi?

Kamyonla dağıtılan patates oy olarak geri dönecek mi.?( Vatandaşların kendisinin çektiği görüntüler.)

Alt yapı yapılacak diye kazılıp sonra asfalt dökülen asfalt tekrar çöktüğünde asfaltı söküp toprak atıp aylarca vatandaşların evlerinin içine toz toprak dolan. Zafer Mahallesi Nevşehir caddesindeki sorunu Biz haberini yaptık ne yazdığımızı unuttuk.

Aylar sonra gazeteci İzzet Tınmaz, dönemin valisi Hamza Aydoğdu’ya toz topraktan camlarını açamayan vatandaşların olduğunu söyleyip o yoldan geçmesini sağladığında hemen asfalt atılan Zafer Mahallesi Nevşehir caddesindeki seçmenden oy almak için ne dağıtılacak merak ediyorum.

Aslında o kadar çok merak ettiğim konu var ki son bir örnekle son verelim.

Aksaray Belediyesi atölyesinde imalattan çıkan hurdaların son partisi ( Hurdacı tabiri ile dip köşe ) hurdalar kamyona doldurulup kantara daha sonrada hurdacıya verildi. Bu hurdaların ücreti kimin cebine girdi. Belediyenin mi yoksa çalışan üç beş kişi tarafından pay mı edildi. Hurdacı belli, Kantarcı belli, Kaybedilen bir kantar fişi de var, Kamyonun gidiş güzergâhındaki kameralar belli. Hurdacının pazarlık yaptığı kişiler belli. Parayı alanlar da belli. Paranın akıbeti ve çalışanların aldığı ceza veya mükafat BELLİ DEĞİL.

Bu kadar problemi anlatmaya gelen gazeteciye randevu vermeyenlerin vatandaştan sakladığı bir şey mi var da olayı örtbas etme yoluna gidildi.

AKParti Adayı mevcut belediye başkanının seçim çalışmasında belediyenin yayın organları özel kalem dahil tüm personeli sahada olması vatandaşın kafasında soru işaretleri oluşturuyor. Benim ödediğim paralarla maaşını alanlar hizmet etmesi gereken yerlerini bırakıp neden AKParti adayının peşi sıra dolaşıyorlar. Çok seviyorlarsa 2 aylığına ücretsiz izin alsınlar öyle dolaşsınlar diyor. Tepkilerini gösteriyorlar.

Devletin malı deniz yemeyene helal olsun. ( Tabii böylesini bulabilirsen)

Yazımıza Bir dahaki seçimde Aksaray Belediye Başkanlığına Aday olacağını yakın çevresiyle paylaşan. “2 dönemdir tüm kahırlarını çektim tecrübede kazandım” diyen Özel Kalem Müdürü Bahtiyar Bakar’a adaylığı sürecinde şimdiden başarılar dileriz. Sizin gibi tecrübeli sır saklamasını bilen, bilgilerini neredene zaman kullanacağı konusunda uzman bir yöneticiye ihtiyacımız var. Diyerek dilek ve temennilerimizi sunarak bitirelim.

Kendinize iyi davranın. Unutmayalım iki kişinin bildiği sır asla sır değildir.

İzzet Tınmaz / Gazeteci

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL