YAZARLAR

“KAZ GELECEK YERDEN TAVUK ESİRGENMEZ” Mantığı

“KAZ GELECEK YERDEN TAVUK ESİRGENMEZ” Mantığı

Loading

Yerel seçimler yaklaştı, dikkatlerden kaçtığı sanılan fakat dikkatli gözlem yapan gazetecilerin ajandalarında notları bulunan bazı gerçekler vardır.

Firmalar o yerel yönetimin kaymağını daha fazla yemek için o şehirde etkisi büyük siyasi oluşumun adayı olmak için kolları sıvamış ellerini ovuşturarak bekliyorlar.

Aslında aday adayı olmak kentin bilboardlarında yer almak maliyetli bir yatırım. Hele üç beş yerel gazeteye de ilan vereceksen bu maliyet oldukça artar. Ama “KAZ GELECEK YERDEN TAVUK ESİRGENMEZ.” Aday Adayı olduğun parti o şehirde Belediye başkanlığını aldığında zaten senin firman o belediyenin ihalelerinde baş aktör olacak. Yani o kadar masraf yapmaya değer aslında.

Yerel seçimlerde Aday olması ihtimali bile olmayan firma sahibi iş adamları aday olamayacaklarını bildikleri halde neden kucak dolusu para harcıyorlar hiç düşündünüz mü?

Harcamalarının sebebi seçim sonunda belediye ihalelerinde meyvesini fazlasıyla vereceğini bilmelerinden dolayı olabilir mi sizce?

Yoksa Aksaray’a hizmet etme sevdaları kazançlarından daha baskın ondan mı?

Seçmene  “Bak efendiler, bayanlar, gençler ben Aksaray’a hizmet etmek için yanıp tutuşuyorum.” Mesajı vermek mi? Yoksa aday adayı olduğu partiye “ Ben bu memlekete bir şeyler yapmak için elimi değil gövdemi taşın altına koydum. Siz seçmediniz ama siz yinede beni bir şekilde görün . Medyada reklam yaptık . onlarda seçimden sonra ihaleyi alan firmaları bilmezler kardeş kardeş geçinip gideriz” mesajını mı vermeye çalışıyorlar.

Bu düşüncede olanlara bir hatırlatma seçim sonrası yerel yönetimlerinin hizmet alımlarında hangi firmalar var anların araştırmasını yapacak gazeteciler mevcut. Reklam la falan satın alınamayacak bazı kalemler var. Onlara dikkat edin bence tavsiye ederim. Belki 300- 500 gazete basmıyorlar ama binlerce hatta on binlerce takipçisi olan haber siteleri var. Onlar bu sarmalı deşifre edebilir.

Cevaplar seçmenin oy pusulasında gizli.  Seçim sonrası takipler bizde olacak.  Belli olmaz usulüne uygun yapılmayan ihalelerin iptali de olacak harta binayen verilen üç beş doğrudan alımın hesabı da buralarda haber manşetlerini dolduracak.

Özellikle Aksaray küçük yer bayat balığın kokusu çabuk duyulur. Benden hatırlatması.

Usulsüzlüklerin olmadığı bir şehirde yaşam sürmenin özlemi ile , seçimlerden sonra tekrar görüşmek umuduyla.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL