YAZARLAR

İşler Tıkırında 30 Mart’a kadar

İşler Tıkırında 30 Mart’a kadar

Loading

Aksaray’da her şey yolunda apartmanlar dikiliyor. Yeni yerler istimlâk edilip halkın kullanımına açılıyor. Kendi işimizi kendimiz yapalım diye atölyeler kuruluyor. Vatanından uzak olanlara iş veriliyor. Dışarıdan Yatırım yapmaya gelenlere yatırım alanları gezdiriliyor. Alt yapı üst yapı konusunda yardımcı bile olunuyor. Aksaray cazibe merkezi oluyor. Aksaray’da para kazanmak kadar kolay başka bir şehir olduğunu düşünemiyorum.

Son sekiz aydır biraz kurcaladım hatırlı dostlardan biraz bilgi alışverişinde bulundum. Aramızda kalsınlar ile dolu bir klasör bilgi derleyip toparladım. Eski dostların bilgilerinden oluşan oldukça faydalı bir arşive sahip oldum.

Meğer para kazanmak o kadar da zor bir şey değilmiş bunu da 50 küsur yaşından sonra öğrendim.

Şehrin göbeğine nasıl bina yapılacağını, ucuz iş gücünün nasıl temin edileceğini, sigortasız işçi çalıştırmanın püf noktalarını, ihaleyi almak için nasıl bir fırıldak döndürmek gerektiğini. Üç liraya aldığım şeyi nasıl 30 liradan almış gibi göstereceğimi dostlarımın hazırladığı başarının sırları adlı yazı dizisini okuyarak öğrendim. Tamamını tahminim 30 Mart tarihine kadar okurum. Vakit çok özümleyerek okuyor okumanın keyfini çıkartıyorum.

İlk zamanlar okurken midem kaldırmadı hazımsızlık çektim. Okudukça vay anasını bu nasıl olmuş diye hayrete bile düştüm. Ama işin üstadı olmuşlar okuyucunun ruh halinden anlıyorlar. Arada bir resimler grafikler de serpiştirmişler kitabın arasına farklı bir yazı dizisi. Tam bir sanat eseri çıkmış ortaya. Yakında ulusal kanallarda gösterime girerse şaşırmam.

31 Mart ne tesadüftür ki benim evlilik yıl dönümüm. Bu yıl iki mutlu anı bir arda yaşayacak olmak heyecanımı ikiye katlanmış durumda.

Ne diyelim mutluluk ve gözyaşı hayatın iki farklı duygu hali. Birileri sevinecek birileri üzülecek.

Bu yazı bir denklemler topluluğu. Çarpanı, böleni, toplayanı, karekök hesaplarını bir arada olduğu zor denklemlerden sadece bir tanesi. Sonucu, Pİ sayısı kadar yalın kolay ama bir o kadar da zor denklem tabii çözümünü başarabilene.

Kendinize iyi bakın. Helal kazançlı günler dileklerimle.

İzzet TINMAZ

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL