SİYASET

HÜDAPAR Belediye başkan adayı Özdemir Projelerini açıkladı

HÜDAPAR Belediye başkan adayı Özdemir Projelerini açıkladı

Loading

HÜDAPAR Aksaray Belediye başkan adayı Nihat Özdemir 31 Mart Seçimlerinde Belediye başkanlığını alması durumunda yapacağı projeleri anlattı.

HÜDAPAR Aksaray Belediye başkan adayı Nihat Özdemir, Aksaray’ın sorunlarına vakıf olduklarını ve çözüm konusunda yapacağımız projeler ile değerli Aksaray halkı  geçek belediyeciliğin nasıl yapıldığını HÜDAPAR sayesinde görmüş olacak diyerek projeleri hakkında şu bilgilere yer verdi.

SOSYAL PROJELERİMİZ:

*Her mahallemizin ihtiyacına göre “Taziye Ve Kültür Evleri” kuracağız.

*Hayat Pahalılığıyla baş gösteren sorunlar arasında olan evlilikte gençlere destek olacağız Belediye’ye ait tamamen ücretsiz “Düğün Salonları” inşa edeceğiz.

*Gençlerimizin dinamikliğini koruyabileceğimiz aynı zamanda eğitim ve gelişimine destek olacağımız “Gençlik Merkezleri” kuracağız.

*Şehrimizde olan araç tutkunları için “Pist Alanı” oluşturacağız.

*Şehrimizde yaşanan trafik sorununa çözüm olarak “Akıllı Trafik Sistemi” nihayata geçireceğiz.

*Trafiğin sıkıştığı noktaların tespitini onaylayıp gerekli önlemler alacak “Alt Ve Üst Geçitler yapacağız.

*Çarşı merkezinde yaşanan ”Trafik Sorununa” çözüm olarak belirlediğimiz yerlere “ücretsiz Otopark” hizmeti verdirerek yollarımızı tekrar çift şeritte dönüştüreceğiz.

*Yıllardır çözülmeyen içme suyu sorununa el atıp “Ters Ozmos Arıtım Tesisleri” kuracağız.

ŞEHİRCİLİKTE PLANLI BELEDİYECİLİK

HÜDA PAR’ımızın belediyeciliğinde “Güvenli Evler, Dirençli Şehirler” sloganıyla depreme karşı güvenli ve dirençli yerleşimler oluşturulacak. Fay hatları üzerinde olduğu tespit edilen yapılar güvenli alanlara taşınacak. Deprem tehlikesi yüksek olan fay hatları üzerinde ise yeşil alanlar oluşturulacak.

Bizim yönetimimizde, depremlerde yaptığı bina yıkılmış  veya ağır hasar almış müteahhitlerden kusuru ve ihmali bulunanlara hiçbir şekilde inşaat ruhsatı

Verilmeyecek.

ADİL BELEDİYECİLİK

Belediyelerimizde personel alımında işin niteliğine göre liyakat esas alınacak. Vasıfsız işçi alımında ise muhtaçlık durumu da göz önünde bulundurulacak. Belediyelerimizde çalışanlarımıza asgari ücret değil insani ücret verilecektir. İşçilerimize vereceğimiz insani ücret belirlenirken işçilerin bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri de hesaba katılacaktır. Böylece çalışanlarımız geçim kaygısı taşımadan işlerini yapacak.

Belediyelerimizde, kadın çalışanlar için esnek çalışma şartları uygulanacak.

SOSYAL KONUT

Barınma ve mesken sahibi olma en temel haklardandır. Dar gelirli vatandaşların uygun fiyata konut sahibi olacakları ve barınma ihtiyacını karşılayacakları Sosyal Konutlar yapılacak. “Hiç Kimse Aç ve Açıkta Kalmayacak” sloganıyla belediyelerimizin hizmet alanında kimsesiz olduğu için sokakta yatan ve aç olduğu için dilenen kimseye rastlanmayacak.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

“Belediyeleri birlikte yönetelim” Çağrımızın gereği olarak, belediyemizin sınırları içinde yaşayan halkımızın temsilcieri ve STK ların katılım sağlaması için Aksaray Şehir istişare Meclisleri (AŞİM) kurarak belediyeleri birlikte yöneteceğiz. Şehri ilgilendiren konularda karar vermeden önce bu meclisin görüş ve önerileri alınacak

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL