ÖZEL HABER

Hakkında Taciz etti iddiası olan okul görevlisinden açıklama

Hakkında Taciz etti iddiası olan okul görevlisinden açıklama

Loading

Aksaray’da İ.Ö. Okulunda taciz ettiği iddia edilen okul görevlisi Şaban Y. hakkında yöneltilen iddialara avukatı yoluyla cevap hakkını kullanarak konu hakkında yazılı açıklamada bulundu. konu hakkındaki sitemize gönderilen yazıyı yorumsuz olarak yayınlıyoruz.

Konu                   : 9 Ekim 2023 17:27 tarihli Aksaray’da İ.Ö. Okulunda tacize uğrayan bayan konuştu başlıklı Yayına Karşı Cevap ve Düzeltme Hakkının Kullanılması

Açıklamalar :Sayın Muhatap;

İmtiyaz sahibi olduğunuzu belirttiğiniz www.ilkhavadisgazetesi.com  haber sitesinin ana sayfa üzerinden Asayiş başlığında ve özel haber adı altında  9 Ekim 2023 17:27 tarihli Aksaray’da İ.Ö. Okulunda tacize uğrayan bayan konuştu başlıklı habere yer verilmiş; haber içeriğinde Mustafa Yazıcıoğlu İlkokulu denilerek açıkça kurum ismi verilmiş, bunun yanında çalışma unvanı ve ismime yer verilerek tarafım somut olarak kamuoyuna suçlu gibi gösterilmiştir. Tek taraflı beyana göre hazırlanmış, hiçbir kişi ya da kurumdan teyit edilmemiş anlatımlar iddia adı altında lekelenmeme hakkına halel getirecek şekilde ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır şekilde haber içeriklerine yer verilmiştir. İddiaların tamamı gerçek dışıdır.

Sonuç ve İstem   : Öncelikle içeriği gerçek dışı olan ve kişilik haklarıma saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır mahiyetteki 9 Ekim 2023 17:27 tarihli Aksaray’da İ.Ö. Okulunda tacize uğrayan bayan konuştu başlıklı haberin yayından çıkarılmasını ve ayrıca aşağıda yer verilen düzeltme metnimizin Anayasa’nın 12, Basın Yasası’nın da 14. Maddesi ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında Kanun gereğince değiştirmeden ve önüne-arkasına herhangi bir ibare eklemeden İKİ gün içinde BİR HAFTA süreyle aynı manşet puntolarıyla site ana sayfası üzerinden manşet şeklinde yayınlanmasını aksi takdirde yargı yoluna başvuracağımı ihtaren beyan ederim.10.10.2023

İhtar Eden Şaban YOKUŞ

Cevap ve Düzeltme Metni

www.ilkhavadisgazetesi.com  haber sitesinde ana sayfa üzerinden 9 Ekim 2023 tarihli Aksaray’da İ.Ö. Okulunda tacize uğrayan bayan konuştu başlıklı haberde ismim ve kurumum belirtilerek aslı olmayan, kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır şekilde haber içeriklerine yer verilmiştir.

Tüm bu iddialar gerçek dışı olup; şikayetçi olan şahsın iş disiplinine uymaması sebebiyle karşı karşıya kaldığı cezanın sonucunda üretilmiş hayal mahsulüdür. Yaşandığı iddia edilen olaylar iftiradan ibaret olup; şahsın beyanı çelişkilerle doludur. Kendisine görev alanının temizliği konusunda idare tarafından uyarılar yapılmış, şahsım tarafından söylenen tek söz ise okul çağındaki çocuğunun hizmetli odasında barındırılmamasıdır Şahsın iftiraları diğer çalışanlar, öğretmenler ve idare tarafından çürütülmüştür. Nitekim Başsavcılık makamı ifademi aldıktan sonra herhangi bir tedbir uygulamadan tarafımı serbest bırakmıştır.

Devam etmekte olan bir soruşturma kapsamında, soruşturmanın gizliliği ilkesine ve yerleşik gazetecilik teamüllerine aykırı bir şekilde kimlik bilgilerimi somutlaştırarak internet ortamında yayınlayan ve çeşitli ticari amaçlarla şahsımı kamuya karşı küçük düşürme-itibarsızlaştırma saiki güden, kişilik haklarımı zedeleyen tüm internet siteleri sorumluları hakkında gerekli yasal yollara müracaat edeceğim. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL