YAZARLAR

Gemileri yaktım inceldiği yerden kopsun

Gemileri yaktım inceldiği yerden kopsun

Loading

Bu yazı birçok kişiyi kızdıracak. Hatta şikayet edip ifade vermem gerektirebilecek bir yazı kaleme alıyorum.

Kısacası her şeyi göze alarak bu yazıyı kaleme alıyorum.

Alkol almadığım için sarhoş kafayla da yazmış değilim.

3 kız bir erkek evladının babası olarak yazıyı kaleme alıyorum.

Kısacası gazeteci kimliğimi şöyle bir kenara bırakarak yazıyorum.

Bir gün elini taşın altına koymaktan çekinen yetkililerin de başına geldiğinde haberini yapmamamız konusunda baskı yaptıklarında bu yazıyı okutacağım yüksek sesle .

Derdin ne be kardeşim kapat çeneni otur oturduğun yere diyen birçok kişinin söylemlerini hissediyorum.

Konu ne diye soranlara konu bir babanın bir öğrenci velisinin yetkililere sitemi diyelim kibarca.

Okula giden bir kızınız veya oğlunuz olduğunu farz edelim. Okul çıkışı okulda okuyan ve okul dışında bir gurup tarafından çevresi sarılıyor deyim yerinde ise Eşek sudan gelene kadar dayak yiyor. Parmağı kırılıyor, üstündeki eşofmanı yırtılıyor. Çocuk ailesine söylüyor okul yönetimi okul çıkışına karışamayız diyor başından savıyor. Aile Allahlınızdan bulun diyor çocuğu hastaneye götürüp parmağını atele aldırıp . Çocuğa rapor almadan çocuktur bir daha olmaz diyerek sineye çekiyor.

Çocuğun iç dünyasında fırtınalar esiyor anne ve üvey baba bundan habersiz tabii. Çocuk okumayı bırakacağını söyleyerek başka okula gönderin diyor. Buraya kadar hikayede ters giden bir şey yok.

Bu yaşanmış hikayeden bir kesit. Sonrası bir gazeteci bu konuyu Emniyete yansıtıyor sonrası bir hiç.

Okul etrafını çocuk çeteleri sarmış

Kendilerini kanıtlama derdinde olan 13 ila 15 yaş arası birkaç çocuk okul etrafında gözlerine kestirdikleri çocuklara okul çıkışı baskı uygulayıp okul içindeki incir çekirdeğini doldurmayacak bir konudan itiş kakış sonrası okul çıkışında tartaklanıyor.

Ya bu örneğe ne diyeceğiz!

Yaşları 14 ve 17 yaşında olan iki kız kardeş başına geleceklerden habersiz bir okulun yakınından gidiyor Okulun takriben 100 metre ilesinde yaşları 12 ile 14 yaşında değişen bir gurup çocuk yaşı büyük kız çocuğuna önce sözlü hakaret ederek taciz ediyor sonrasında birazdaha ileri gidip kız çocuğuna el ile taciz ediyor . Kız çocuğu bağırışına etraftaki kimse aldırış etmiyor bile. Panik ile tacizciler kaçıyor. Kız çocuğu o pisikoloji ile sinir krizleri geçiriyor. Baba çaresiz polise ihbar ediyor. Kızının tacize uğramasından dolayı etrafındakilere soğuk kanlı imiş gibi görünsede içten içe duruma isyan ediyor. Polis araştırmalarına devam ediyor. Savcılık çocuğun ifadesini alıyor . Kız çocuğu yakınında bir erkek gördüğünde tedirgin bakışlar ile etrafını süzüyor. Babasına annesine soruyor “Biz sokaklarda güvenle dolaşamıyacakmıyız? Ya bu sefer daha ileri giderlerse ne yapacağım Baba – anne “ diye sorguluyor. O babanın veya annenin yenine kendinizi koyun ve o kız çocuğuna cevabı siz verin. Verin bakalım verecek bir cevabınız varsa.

Açıklama;

Bu yazıda anlatılan hikayeler gerçek olup olayın kahramanları ve okul isimleri bizde saklı kalmak şartı ile kaleme alınmıştır.

Yazının sonunda sizlere kız çocuğunun sorduğu soruyu tekararlayayım.

Kızlarımız Aksaray sokaklarında hava karardığında dolaşamıyacak mı ?

Mahalle içerisindeki markete alışverişe gidemiyecek mi?

Okul çıkışı evine dönerken ailesi yanında olmadan korkusuzça gidebilecek mi?

Tacize uğradığı halde anne babasına anlatamayan kız çocuklarının sayılarının yükselmesini önleyebilmek için tedbirler yeterli mi?

Mahalle içinde çocukların oynaması için yapılan oyun parkları ne kadar güvenli?

Kamera sistemi ile izlenemeyen onlarca çocuk parkında edepsizce davranış sergileyen yetişkinlerin cesaret aldığı parklar ne zaman çocuklar için güvenli hale gelecek ?

Sorular cevap arayan sorular. Çözüm üretecek yetkili arayan yığınla sorun.

Seçim zamanı vaat yağmuruna tutulan seçmen anne ve babalar bu tür sorular ile karşınıza çıktığında kem küm yapacak siyasilere şimdiden kolaylıklar dilemekten başka bieşey elden gelirmi bilmem ama bu böyle gitmez onu çok iyi biliyorum.

Birgün elini taşın altına koymaktan çekinen yaetkililerin de başına geldiğinde haberini yapmamamız konusunda baskı yaptıklarında bu yazıyı okutacağım yüksek sesle başına gelen bilir konunun ne kadar önemli olduğunu başına gelmeyenler masal gibi dinler.

Kalın sağlık ve mutlulukla .

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL