YAZARLAR

Evliyalar şehri Aksaray’ın çilesi toplu taşıma 

Evliyalar şehri Aksaray’ın çilesi toplu taşıma 

Loading

Aksaray Evliyalar şehri Aksaray’ın çilesi toplu taşıma. Paran varsa cümle alem kulun ya yoksa cehenneme kadar yolun.

Gece saat 22 den sonra Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde işinizi bitiremediyseniz bir de TOKİ’de oturuyorsanız yandınız demektir. Yandınız çünkü gece 22 den sonra toplu taşıma ulaşımı yok.

Buna yaşadığım bir örnek ile açıklayayım. Fadimeana isminde yanında bedensel engelli 13 yaşında kızı olan bir kadının hikâyesi bu.

Akşam saatlerinde 17.30 saatlerinde 13 yaşındaki bedensel engelli kızını hastaneye getirir okuma yazması olmayan kızıyla devamlı alay edildiği için insanlar ile iletişimin kopartmış bir anne. Acil polikliniğinde sıra alır bekler. Diğer vatandaşlar gibi. Sırası geldiğinde saat 19 olmuştur bile. Doktor muayene sonrası tahlillerin yapılmasını sonuç sonrası ilaç yazacağını belirtir.

Tahlillerin çıkmasını bekleyen dertli anne bir yandan da saatine bakar bilir ki saat 22 den sonra oturduğu mahalleye halk otobüsü yoktur. Saat 21 olduğunda tahlilleri çıkar. Kadın sevinir fakat sevinci kısa sürer tekrar tahlil ister doktor. İkinci tahlil çıktığında saat çoktan 22.30 olmuştur. Kadın cebinde para olmadığı için Engelli Kızını Sırtına alır ağır adımlar ile hastaneden yaya olarak Toki deki evinin yolunu tutar.

Ben bu olaya bizzat şahit oldum. Yetkililer bu yaşam kesitinden ne çıkartır bilmem ama. Bu gibi yaşam kesitleri günümüz Aksaray’ında maalesef ki yaşanmakta. Uzak yere yapılmış bir hastane toplu taşımanın belirli bir saatten sonra olmaması, vatandaşın çilesi parası olan için zaten sorun yok. Para demek arabanın olması Taksi kirasının ödenmesi demek . Ya cebinde taksi tutacak kadar parası olmayanlar. Gecenin bir saatinde Hastane yetkililerine ben gidemiyorum beni götürün mü diyecek. Ya bu olanaklardan haberi olmayanlar hastalarını sırtına alıp kilometrelerce yol mu yürüyecek.

Ya gecenin bir saatinde hastalanıp Ambulans ile geldiğiniz yolu tedavi bitiminde yayan olarak mı gidecek bu vatandaş.

Başta Aksaray sorunlarına çözüm bulmak için kılını kıpırdatmayan tüm eleştirilere kulak tıkayıp Eğlence düşkünü bir Belediye Yönetimi olmak üzere tüm yetkililerin bu konuya el atmasında fayda var.

Hani derler ya ;”Paran varsa cümle alem kulun ya yoksa cehenneme kadar yolun.” İşte öyle bir şey.

Doğru ve tarafsız haberciliğin baskı altında kalmadığı günler umuduyla. Kendinize iyi davranın.

İzzet TINMAZ/ Gazeteci

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL