YAZARLAR

Erkekler Kadınları Kadınlar Erkekleri Neden Aldatır Nasıl Aldatır.

Erkekler Kadınları Kadınlar Erkekleri Neden Aldatır Nasıl Aldatır.

Loading

Bu başlığı görünce Bu yazı da nereden icap etti diyenlerin seslerini duyar gibiyim. 

Erkekler Kadınları Kadınlar Erkekleri Neden Aldatır Nasıl Aldatır. Toplumumuzda sık görülen yuva yıkan eşlerin birbirini aldatma nedenleri ve aldatma yöntemlerini ele aldık. Evlilikte çiftlerin sergilediği uygunsuz davranışlar aldatmaya zemin hazırlar. Nedenler arasında en sık rastlananı eşin kaba davranışları, saygısızlık, ilgisizlik, romantizmin kaybolması gibi konular en üst sıradaki nedenlerdir.

  1. Bölümde Erkekler Neden Aldatır Nasıl Aldatır
  2. Bölümde Kadınlar Neden Aldatır Nasıl Aldatır

 Erkekler Neden Aldatır Nasıl Aldatır

Öncelikle aldatan erkek profilinde, dikkatsizlik öne çıkmaktadır.

Erkek böyle bir durumda birçok dikkatsiz davranış sergilemekte olup, bu davranışlarını olağan her zamanki davranışları olduğuna inandırmaya çalışır. Ayrıca, aldatan erkeklerde oluşabilecek başka bir davranış, daha bakımlı olmalarıdır. Normalden fazla bakıma ilgili olacaktır. Yani normalde kendine bakmayan ya da biraz bakımlı olan birinin aldatma eğilimi varsa, son derece bakımlı olmaya dikkat edecektir. Giydiklerini önemseyen, sıktığı kokudan saç şekline kadar bakım abidesi kesilecektir. Bu davranışların yanı sıra daha düzgün bir cilt için daha sık tıraş olmaya ve vücudu için de daha sık banyo yapmaya dikkat edecektir.

Ayrıca, aldatan erkek profilinde, karşısındaki insana zengin ya da şık görünebilmek için telefon değiştirebilme davranışında da bulunabilir. Eğer bu davranışı göstermediyse bile mutlaka cep telefonunu yanında ya da yakınında tutacaktır. Sadece yanında tutmakla kalmaz, arama ya da mesaj geldiğinin anlaşılmaması açısından sessize alır. Sizin kendi telefonuna erişmeniz için elinden geleni yapar ve farklı bahaneler türetir. Ayrıca, onun önemsemediği ya da dikkat etmediği birçok yalanını yakalamaya başlarsınız. Fakat aldatan taraf bunların çoğunun farkında olmayacaktır. Ayrıca, hayatının heyecanını yakaladığını düşünerek, daha fazla su tüketmeye başlar. Çünkü heyecan daha fazla su tüketimine neden olur. Ayrıca, evde olduğu süre boyunca ailesine özellikle de eşi üzerinde baskı kurar. Böyle yapmasının altındaki neden, yakalanacağını düşünerek, onu ezmeye çalışmasıdır.

Aldatan erkek, hayatındaki diğer kadınlarla eşini karşılaştırmaya başlar ve hayatındaki diğer kadınların daha yüce olduğunu düşünen erkek, eşinde kusurlar bulmaya çalışır.

Ayrıca aldatan erkeklerde, görülen en önemli özellik cinselliktir. Bazı aldatan erkeklerin karısından farklı istekleri olurken, bazıları da eşlerinden tamamen uzaklaşmaktadırlar.

Günümüzde bir erkeğin, eşini aldatması için birçok ortam bulunmaktadır. Ayrıca, saydığımız bu davranışları göstererek aldatanların yanında, aldattığı halde karşı tarafa hiç belli etmeyenler de bulunmaktadır.

Kadınlar Neden Aldatır Nasıl Aldatır

Evlilikte çiftlerin sergilediği uygunsuz davranışlar aldatmaya zemin hazırlar. Nedenler arasında en sık rastlananı eşin kaba davranışları, saygısızlık, ilgisizlik, romantizmin kaybolması gibi konular kadınlar neden aldatır  sorusunun cevaplarından sayılabilir.

Aldatan kadınları incelediğimizde genellikle aldatma heyecanı kaçan evliliklerde daha sık görülüyor. Aldatma belli bir yaşa özgü değildir. Her yaşta kadınlar aldatabilir.

Evlenen erkeğin evlenmeden önce sahip olduğu anlayış ve hoşgörüsünü kaybetmesi, eşine olan ilgisini azaltması, kişisel bakım ve temizliğini ihmal etmeye başlaması, nasıl olsa evlendim beni bu saatten sonra kim beğenecek anlayışıyla kendini salıvermesi, göbeğinin çıkması erkeği kadına karşı itici kılar.

Kadın gün geçtikçe erkekten uzaklaşmaya başlar. Bir anlık değil bir süreç olan aldatma genellikle bir birikimin sonucudur unutmayın. Şimdi kadınlar neden aldatır birlikte irdeleyelim…

Kadınların Aldatma Nedenleri

1- CİNSEL DOYUMSUZLUK

Erkek birlikte olduğu kadını cinsel yönden tatmin edemiyorsa, kadın cinsel doyum yaşamak için erkeğini aldatır.

2- DUYGUSAL AÇLIK

Erkek kadınını duygusal yönden besleyemiyor, ona ilgi göstermiyor, kabine hitap etmiyorsa, kadın kalbindeki bu boşluğu ve açlığı başka erkeklerle doldurmak ister.

3- İHTİYAÇLARIN GİDERİLMEMESİ

Kadınlar ihtiyaçlarını gidermeyen, kendisini eksik bırakan erkeğini aldatmaya eğilimlidir. Evine ayda yılda bir uğrayan, eşine ilgi göstermeyen, eşini duygusal ve cinsel yönden doyurmayan, eşinin maddi ihtiyaçlarını karşılamayan erkekler aldatılmaya mahkumdur.

İhtiyaçlarını karşılamayan bir eşe sahip kadınlar kocalarını daha fazla aldatıyor

4- İNTİKAM ALMAK

Bazı kadınlar eşlerinden intikam almak için aldatır. Eşlerinin kendisini aldattığını gören kadınlar, eşlerine misilleme yaparak onlar da eşlerini aldatır. Böylece kısasa kısas yapmış olurlar. Aldatarak intikamlarını almış olurlar.

Eşinin kendisine ilgi göstermediği için eşinin aldatılmayı hak ettiğini düşünür. Araştırmaların ortaya koyduğu bir diğer gerçek ise kadınların kendilerini aldatan eşten ya da sevgiliden intikam almak için aldatma yoluna gittiğidir.

Bu araştırmalara göre erkeklerin aldatma sonucu yakalandıklarında kadın da erkeği aldatmayı kendisine bir hak görüyor. İntikam aldatması gizli kalması bakımından genellikle erkek tarafından bilinmiyor. Ancak kadın kendini daha iyi hissediyor.

5- DEĞERSİZLİK

Eşine değer vermeyen, eşini güzel bulmayan, eşini seksi bulmayan erkeklerin eşleri kendisine değer veren başka birisiyle birlikte olarak eşlerini cezalandırmak, ne kadar kıymetli ve değerli olduklarını ispat etmek için aldatırlar.

Özellikle ilişkisinde kendini değersiz hisseden kadınlar eşlerini aldatıyor.

6- ŞİDDETE MARUZ KALMAK

Eşinden şiddet gören kadınlar, kendisine kibar ve nazik davranan erkeklere ilgi gösterip eşlerini bu erkeklerle aldatabilir. Yapılan araştırmalar şiddete maruz kalan kadınlarda aldatma ihtimali çok daha yüksektir.

7- KENDİNİ GARANTİYE ALMAK

Kadınlar güçlü erkeklerden hoşlanır. Mevcut ilişkisinde kocasını pısırık ve korkak gören kadınlar, güçlü erkeklere karşı koyamazlar. Güçlü erkekler her zaman kadınlara karizmatik görünür.

8- MADDİ BEKLENTİ

Bazı kadınlar maddi durumu iyi, zengin erkeklerle birlikte olarak onların maddi imkânlarından faydalanmak ister. Eşlerinin kendisine veremediği şeyleri bu erkeklerle birlikte olarak sahip olmak isterler. Maddi beklentinin fazla olduğu ilişkilerde aldatma daha sık görülür.

9- RUTİN YAŞAMDAN SIKILMA

Evliliğin heyecanı kaçmışsa, her şey rutine bağlanmışsa, macera seven kadınlar bu rutinlikten sıkılır. Hayatlarına renk ve macera katmak için eşlerini aldatırlar. Kendisine daha eğlenceli gelen, kendisini güldüren, kendisi ile ilgilenen kişilerle eşlerini aldatırlar.

10- AŞKIN SONA ERMESİ

Evlenmeden önce söylenen aşk şarkılarının şiirlerin evlilik sonrası sona ermesi, peri masalının bitmesi, kadının evde temizlik şefi mutfak robotu olarak görülmesi, ilişkide romantizmin kaybolması kadını aldatmaya iter. Kadın eşinden görmediği ilgiyi, sevgiyi başka erkeklerde bulmak ister. Kadınların aldatması daha çok duygusal tatmin arayışından kaynaklanır. Ayrıca aşkın sona erdiği ilişkilerde eşinin bakımsız olması da kadını aldatmaya itebiliyor.

11- YANLIŞ TERCİHLER

Çiftlerin birbirini yeterince tanımadan evlenmesi, yapılan mantık evlilikleri, maddiyata dayanan evlilikler genelde aldatma ile sonuçlanır. Kadın ile erkek arasında yaş farkının fazla olması, erkeğin ya da kadının cinsel yönden en aktif olduğu dönemde karşı tarafın cinsel isteğinin kaybolması, kadın ile erkek arasındaki eğitim ve kültür farkı, kadının tercihlerine saygı gösterilmemesi, kadının hiçbir konuda fikrinin alınmaması, aşırı kıskançlık yapılarak kadının baskı altında tutulması gibi durumlar kadınları aldatmaya tetikler.

 

Makalede faydalanılan Kaynaklar 

Anderson, E. (2012). 

Atkins, D. C., Baucom, D. H., YI, J., Christensen, A.(2005). I

Charles, N., & Britton, A. (2003). 

Kubat, D. E. (2012). 

Timmermans, E., De Caluwé, E., & Alexopoulos, C. (2018). 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL