YAZARLAR

Aksaray Semt Polikliniği meselesi

Aksaray Semt Polikliniği meselesi

Loading

İzzet TINMAZ / Gazeteci – Yazar

Aksaray Semt Polikliniği meselesi vatandaşın meselesi çözüme kavuşabilecek mi ?

Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesinin yerleşkesinin şehir merkezine uzak oluşu sebebiyle tedavileri geç saatlere kadar süren hastalar mağdur durumda olduklarından şikayet etmelerini defalarca dile getirmemize rağmen somut bir adım atılmaması üzerine bu talebi vatandaşlar adına yenilemekte fayda var diye düşünüyorum.

2006 yılının 25 Şubat’ında Aksaray Devlet Hastanesine bağlı bir poliklinik olarak uzman hekimlerce hizmet sunmaya başlayan ve 2006 yılından itibaren Devlet hastanesinin yükünü oldukça hafifleten bir sağlık tesisi nedeni bilinmez bir şekilde hizmet süresi kısıtlandı.

O günlerde yani 2006 yılında devlet hastanesi yerleşkesi şehir merkezine yürüme mesafesinde olduğu halde bu sağlık tesisi İlk günlerde Fizik Tedavi, Göz, Üroloji, Kulak Burun Boğaz, Göğüs hastalıkları ve Diş Polikliniklerinin hizmet vermeye başlaması sonrasında Dahiliye, Kardiyoloji ve Çocuk Hastalıkları Uzmanları da sağlık hizmeti vermesiyle tam bir hastane görünümüne kavuşmuş tu. Bu kadar detayı niye veriyorum diye sorarsanız hafızlarımızı canlandırmakta fayda var.

Yıl 2023 ve sağlık sisteminde daha refah olması gerekirken günümüzde gelinen nokta hayli düşündürücü. Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesi adıyla günümüzde hizmet veren sağlık kompleksi yerleşkesi şehir merkezine oldukça uzak oluşu nedeniyle vatandaşlara çile üstüne çile olmaya devam ediyor.

Ulaşım konusunda oldukça sıkıntı yaşayan hasta yakınları sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması konusunda ısrarcılar.

Gece saat 22.30 dan sonra ulaşım yok

Vatandaşlar ve hasta yakınları Aksaray belediyesinin saat 22.30 dan sonrası ulaşım hizmetinin olmamasından dolayı mağdur olduklarını bu mağduriyetlerinin giderilmesini başta Aksaray valisi  Mehmet Ali Kumbuzoğlu olmak üzere yetkililerden bekliyorlar.

2024 yılı Mart Ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde siyasi parti adaylarından bu konuda yapacakları icraatın ne olacağını oldukça merak ediyorum.

Hadi bakalım hayırlısı diyelim. Umarım vatandaşların bu mağduriyetlerini giderme kabiliyetine sahip bir yetkili bulunur.

Sözün sonunda bir duyumu da aktarmadan geçmeyelim. Hastane ulaşımı konusunda mağduriyet yaşayan bir gurup vatandaşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya ulaştırılmak üzere imza topladığı ve bu imzaların sayısının şimdiden 2 bini bulduğu doğrulanmaya muhtaç aldığımız bilgiler arasında.

Sağlıklı günlerin yaşamız boyunca hep yanınızda olması dileklerimle.

Kendinize iyi davranın insana en büyük kötülük sadece kendisinden gelir

İzzet TINMAZ / Gazeteci – Yazar

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL