YAZARLAR

Aksaray Küçük Olaylar Büyük neler oluyor

Aksaray Küçük Olaylar Büyük neler oluyor

Loading

Aksaray küçük bir şehir aşağı yukarı herkes birbirini tanır. Küçük şehirlerde iğrenç haberler çok daha kısa sürede yayılır.

Son günlerde Aksaray adına yakışmayan haberlerin odağına yerleşen bir şehir oldu.

Geçtiğimiz günlerde Aksaray Kız Meslek lisesinde yaşanan iğrenç olay tedirginlik yaşayan velilerin endişelerini bir kat daha arttırdı. Kız öğrencilerine iğrenç mesajlar atma cesaretini gösteren bir eğitimci öğrenci velilerinin tepkisini çekerken. Cezalandırmak için adaletin cezaevine attığı kişiyi ceza evinde ziyaret etme cesaretini gösteren Milletin vekili olmuş bir isim vatandaşların tepkilerini katlayarak çekmekte. Dokunulmazlık zıhının ardında toplumun kabul etmediği davranışları yüzünden ceza almış bir kişiyi ziyaret ederek kısa sürede çıkartılırsın diye cesaretlendiren kişi benim milletimin vekili olabilir mi. Üç Beş kuruş için davasını geri çekenlerin bu davranışı sergilemelerinin ardında ne aranmalı?

Kızlarının hak etmediği davranışlara maruz kalmasını avantaja çevirenlere bizim toplumun bir yakıştırması var ama ben buradan yazmayacağım zaten sizler ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Bu konunun takipçisi olacağız.

Diğer bir konu da, Aksaray’ın uyuşturucu trafiğinin merkezinde olması dolayısıyla adının sık sık 3. Sayfa haberlerde çıkması.  Bunun en büyük sebebi Doğu ile Batı arasında geçiş güzergâhı oluşu en büyük etkenlerden biri. Uyuşturucu kullanım oranı oldukça fazla gibi görünse de küçük şehir oluşundan dolayı oran fazlaymış gibi görünüyor. Kullanıcıların çokluğu da arz talep meselesi durumları uyuşturucu kullanımı çok şehir imajına neden oluyor.

Aksaray bu tür haberleri hak etmiyor fakat elden de fazla bir şey de gelmiyor malzeme ortada yapılacak pekte fazla bir şey yok.

İyi haberlerde buluşmak üzere kendinize iyi davranın.

İzzet Tınmaz / Gazeteci

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL