YAZARLAR

Seçmen “Size hizmet için bu yola çıktım”sözünü yemiyor artık

Seçmen “Size hizmet için bu yola çıktım”sözünü yemiyor artık

“Size hizmet için bu yola çıktım” sözlerini seçmen artık yemiyor. Durum böyle olunca seçmeni inandıracak yeni palavralar ve yaldızlı parlak sloganlar bulmak gerek.

Siyasette bir dakikada her şey değişir. Vekillik adaylığı için sıralamaya bile giremeyeceğini bile bile çuvalla para niye harcar insanoğlu anlamakta zorlanıyorum. Partiler haftalar öncesinden vekil aday sıralamasını hazırladılar bile. Sadece extra isimler çıkarsa yer değişimleri olacak bunu herkes zaten biliyor. Yer kapma köşe kapmacaya dönmüş siyaset. Kısacası Torpilin varsa Aday olursun yoksa torpilin tırmalar durursun.

Aksaray seçmeni VİZYONCULAR ile SOVMEN TELEVİZYONCULARIN analizlerini aylar öncesinden yapmış durumda.

 İşin doğrusu Aksaray seçmeni derin uykusundan uyanmış siyasileri sorgular olmuş durumda.

 

Türkiye’de siyaset arenası son saniyeye kadar belli olmaz. Siyaset o kadar değişken o kadar kaygan bir zemin ki sabun gibi tut tutabilirsen.

Gelelim Aksaray siyaset arenasına. Medyaya bol malzeme veren Aksaray’ın AK Parti’den seçilmiş tek bayan vekili İlknur İNCEÖZ Aksaray’a hizmet için kendini o kadar yordu ki yorgunluktan seçim bölgesi Aksaray’a uğramaz olmuştu.

AK Parti seçim bölgesine hizmet için yanıp tutuşan bu tür milletvekillerini biraz daha hizmet etsin diye farklı bir bölgeden aday göstermekte anlaşılan oldukça düşünceli. Davasını satmayan vekili ihya ediyor maşallah.

Bunun adına siyaset diyorlar yerseniz misali.

Siyaset her türlü fırıldaklığa açık bir müessese olma yolunda tüm hızıyla ilerliyor.

Gelelim Aksaray’da siyaset arenasında öyle değişimler oluyor ki yetiş yetişebilirsen.

YAN SANAYİ DÜRÜSTLER de Siyaset yapıyor. DOĞRULUKTAN ÖDÜN VERMEYENLER de siyaset yapıyor.

Kısacası VİZYONCULAR ile SOVMEN TELEVİZYONCULAR da siyasete soyunmuş durumda.

Yaldızlı sözleri söylemek sanat tır bu sanatı iyi icra edenler Vekil olur. Plaza sahibi olur hatta Marka Hoteller zincirine sahip te olur. Sonuçta vekil olmayı hizmet odaklı yapıyorsan kimse bir söz söyleyemez. Amma ve lakin hizmet için odaklandığın yer de önemli. KENDİ CEBİNE ÇIKARLARINA HİZMET veya VATANDAŞIN RAHATI REFAH BİR YAŞAM TARZI İÇİN HİZMET hangisini yapacağın ancak 2 sene sonunda anlaşılıyor maalesef.

Bu Aksaray seçmeni ne siyasiler gördü neleri tanıdı anlatmak la biter mi? Bitmez tabii. Siyaset o kadar enteresan bir müessese ki kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklar sonunda siyasete göbekten giren siyasetçiler de de var. Partisi tarafından üstü çizilmiş kişilerin kötüledikleri partilere salya sümük yanaşıp hiç bir şey olmamış gibi siyasete devam edenler de var. Hatta öyle siyaset sevdaları var ki seçmen tarafından meydanda yuhalandı diye seçim bölgesini değiştirip hizmet aşkıyla çalışmaya devam etmek için çeşitli taklalar atan da.

Hele kapı kapı dolaşıp aylar öncesinden alt yapıyı sağlamlama derdinde olanlara ne demeli. Ben partimin neferiyim diyerek Parti genel merkezi kapısında sabahlayanlar sözüm ona Vatandaşlara hizmet aşkıyla yanıp tutuşmaları takdir edilecek davranış değil mi sizce de.

Partisinin vekil aday listesine girebilmek için Ankara – Aksaray sarmalında dolaşıp adaylığı garanti altına almak için çaba sarf edip takla üstüne takla atanları saymıyorum bile.

Aslında siyasi partiler aday sıralamalarını haftalar öncesinden hazırlamışlar bile listeler hazır ama son dakikaya kadar sümen altında bekliyor.

Aksaray’da seçmen kafasında oy vereceği partiyi şekillendirmiş durumda. Bu sefer siyasilerin işi oldukça zor bir o kadar da masraflı.

Makarnanın kilosu olmuş bilmem ne kadar. Kömürün torbası ona keza füze gibi uçuşa geçmiş durumda. O yüzden bu seçimde birçok siyasinin paracıkları suyunu çekecek gibi görünmekte.

Sözün özü şu;  vatandaşa hizmet aşkı bahane,  vekillik imtiyazı ve maaşları şahane.

“Size hizmet için bu yola çıktım” sözlerini bu vatandaş yemiyor sadece yiyormuş gibi görünüp gargara yapıyorlar. Durum böyle olunca seçmeni inandıracak yeni palavralar ve yaldızlı parlak sloganlar bulmak gerek.

Biz gazetecilere düşen ise doğruları söylemek insanları doğru bilgiler ile bilgilendirmek. Bizden söylemesi.

Doğruyu Söyleyeni dokuz köyden kovmuşlar onuncu köye muhtar yapmışlar.

Sağlıkla kalın kazancınız mutluluğunuz daim olsun.

İzzet TINMAZ  / Gazeteci – Yazar

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL