SİYASET

Saadet Partisi Aksaray Gençlik Kolları basın Açıklaması Yaptı

Saadet Partisi Aksaray Gençlik Kolları basın Açıklaması Yaptı

Loading

Saadet Partisi Aksaray Gençlik Kolları İsrail’in Gazze’de hastaneleri ibadethaneleri bombalayarak yaşlı, kadın ve çocukları hedef alan katliamına dikkat çekmek ve İsrail’in Müslümanlara yaptığı zülüm ve soykırıma  tepki göstermek amacıyla Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Basın Açıklaması yaptı. Basın Açıklamasında şu görüşlere yer verildi.

Kıymetli katılımcılar, değerli Basın Mensupları, bugün Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak sizlerin karşısında, en temel hak olan yaşam hakkı dahi ellerinden alınan çocukların haklarını dile getirmek için bulunuyoruz.

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Kurulu’nun 20 Kasım 1989’da benimsediği Çocuk Hakları sözleşmesinin ardından 34 yıl geçmesine rağmen Filistinli çocuklar yaşam haklarından dahi mahrum kalmaktadır. BM ve uluslararası toplum, sözleşmede yer alan haklara tüm dünyanın ulaşmasını sağlamaktan acizdir.

Çocuk toplumun en değerli parçasıdır. Çocukların sevgiye, şefkate ve korunmaya herkesten daha çok ihtiyacı vardır. Çünkü çocuklar bedensel yönden

en güçsüz en bağımlı kesimdir. Bütün çocuklar eşit haklara sahiptir. Çocuklar sağlıklı yaşama, şiddet, sömürü ve istismardan korunma haklarına sahiptir. Buna rağmen dünya üzerinde birçok çocuk savaş ortasında yaşamını sürdürmektedir.

Çocuklar ülkelerin geleceği olduğu gibi insanlığında geleceğidir. Çocuklara sahip çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır. Filistinli çocukların hakları her gün İsrail işgali tarafından çiğnenmektedir. En başta yaşam hakkı olmak üzere eğitim, sağlık gibi birçok haktan mahrum bırakılmaktadır. Gazze eğitim bakanlığı çocuk kayıplarının artması nedeniyle eğitime arar verdiğini duyurması yaşanan vahşetin boyutlarını ortaya koymaktadır.

İsrail’in kuruluşundan bu zaman devam eden sistematik zulmü 7 Ekim’le beraber bir soykırıma dönüşmüştür. Her yıl binlerce Filistinli çocuk İsrail

tarafından gözaltına alınma, hukuksuz tutuklama aynı zamanda fiziksel ve psikolojik şiddetlere maruz kalmaktadır. 7 Ekim’den bu zamana kadar ortalama her 10 dakika da bir çocuk öldürülmüştür. Gazze’deki Sağlık Bakanlığının verilerine göre İsrail’in saldırılarıyla 4 bin 104 çocuk ölmüştür.

İsrail tarafından Nasr Çocuk hastanesinde tedavi görmekte olan çocuklar tahliyeye zorlanmış, Yoğun bakım üniteleri ve doğumhaneleri hedef alan Terörist İsrail henüz gözünü yeni açmış çocukların bile yaşam hakkını ellerinden almıştır.

Gazze Şifa Hastanesi’nin yeni doğan yoğun bakım ünitesinin elektrik yetersizliği nedeniyle çalışmayı durdurmasının ardından iki prematüre bebek hayatını kaybetmiştir. 33 bebek ise ölümle burun buruna hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bu zulmü duymak istemeyen, görmek istemeyen bütün dünya liderlerine sesleniyoruz! Gazze’de bebekler Katlediliyor! Çocuklar Katlediliyor! Eğer İsrail tarafından öldürülmemiş ve genç olabilmişse gençler Katlediliyor!

GAZZEDE FİLİSTİNDE İNSANLIK ÖLÜYOR.

Katil İsrail insanlık ve hukuk değerlerini hiçe sayarak tüm dünyanın gözü önünde işgale, soykırıma devam ederken dünyanın geri kalanını bu katliamlara ses çıkarmaması için küstahça uyarıda bulunurken; Bizler Saadet Partili gençler olarak HER ÇOCUĞUN DOĞDUĞU

YERDE YAŞAMA HAKKI OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZEREK…

Herkes sussa da susmayacağımızı, herkes bu davadan vazgeçse de vazgeçmeyeceğimizi, mazlumları asla sahipsiz bırakmayacağımızı

beyan ederiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL