YAZARLAR

Oturduğun Koltuğun talibi çok efendi

Oturduğun Koltuğun talibi çok efendi

Loading

Aksaray’da siyaset adeta cadı kazanı gibi fokurtuyla, homurtuyla acayip kaynıyor. O yüzden oturduğun koltuğun talibi çok efendi.

Siyaset konusunda bilen de konuşuyor bilmeyen de konuşuyor.

Peki, ortalıkta siyaset adına konuşulanlar neler?

İYİ parti Aksaray Belediye Başkan Adayını geçtiğimiz günlerde açıkladı. İYİ Parti genel başkanı Akşener İYİ Parti Tabanının sesini dinledi ve Tuğrul Karacaer’i Aksaray Belediye Başkanı Adayı olarak tanıttı.

CHP de durum hala belirsizliğini koruyor. Aksaray İl örgütünden Aday olarak henüz net bir isim telaffuz edilmiyor. Bekle gör taktiğini uyguluyorlar.

Diğer Küçük Partiler Aday konusunda henüz bir açıklama yok.

AK Parti için tam anlamıyla bir kaynayan kazan misali kafalar karışık Aday Adayları olarak öne çıkan 2 isim var. Birincisi Mimar Yaşar Ermiş Diğeri önceki dönem belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı ile çalışmış Belediye Başkan yardımcılığı yapan bir isim Serdar BAYDAR. Bunun yanı sıra Mevcut Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in de adı geçiyor.

Belediye Haberlerini Manşetlere taşıyan Aksaray medyasına göre Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in tekrar aday gösterilmesi kesin. Fakat onların içinde de ya Aday olarak açıklanmazsa yağlı kapı elden gider telaşına girenler de yok değil hani. ( isim Vermeyeceğim Onlar kendilerini biliyor zaten.)

Ortalıkta söylenti yaymak için kulis yapmak uğruna farklı gazetelere haber paslaşanların amacının ne olduğu belli olmakla beraber karşıdan seyir bana daha hoş geliyor doğrusu oldukça da haz alıyorum bu durumdan.

Gelelim dedikodulara…

AK Parti Aksaray Teşkilatı sözüm ona Dr. Evren Dinçer’in üzerini ÇİZ miş.

Neden çizmişler ki hani başarılı bir projeler üreten ve hayata geçiren bir başkan idi.

Ne oldu da üzeri çizildi.

Teşkilat ile arası ne oldu da açıldı.

Aslında bu bilgiler ortaya atılan bu senaryoların hepsi şişirme haber. Evren Dinçer’in çalışma arkadaşları kendi çıkarları uğruna başkan ile vatandaş arasına set çekmeseler. Kinci Başkan İmajını vermeseler o zaman her şey netleşecek. Başkanın gerçek yüzünü görme fırsatı doğacak. Ama o beylerin bu işine gelir mi o işte soru işareti.

Evren Dinçer kendine muhalif basın mensupları ile bir araya gelse ki böyle bir ihtimal yok. Her şey çözüme kavuşacak. Sorunlara oturup çözüm yolu bulunacak.  Birileri bu durumdan rahatsız olacak ama doğrusu bu.

Bırakın Beyler Belediye Başkanı ile Basın arasına duvar örmeyi oturun işinizi yapın. Gerçi o oturduğunuz makam 90 gün içinde başkalarına geçecek ama yinede siz işinizi yapın. Kraldan çok kralcı olursanız gün gelir kral tepiği vuruverir maazallah benden söylemesi.

Gelelim AK Parti’de duruma. Genel merkez Belediye başkanı ile yerel basın arasında sürtüşme olduğunu fark ederse bedel ödeyecekler listesi oldukça kabarık olur diye düşünüyorum.

Listeye girmek yerine beyaz sayfa açmakta fayda var. Hazır 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü de yaklaşırken başkan ile Basın mensupları arasındaki duvarı kaldırın bence.

Sizin işinize geldiği gibi söylemek gerekirse Belediye Başkanına Düşman Kalemler ( Öyle bir şey Olamaz) ile belediye başkanının arasından çekilin. Bırakın eleştirenler nedenlerini belediye başkanının yüzüne söylesinler. Arızanın sizden kaynaklandığını Belediye başkanı anlarsa işte o zaman yandı keten helva hem de ne yanmak.

Basın hür olmalı sizin işinize geldiği gibi değil.

Gerektiğinde eleştirmeli gerektiğinde yapılan güzel işlerden övgü ile söz etmeli. Eleştiriye kapalı olanlar tarih boyunca yaptıkları hataları saklamak için kılıf arayan kişilerdir. Bu cümleleri kimin için kurduğumu o kişi az çok bilir. İsim vermeye gerek yok sanırım.

AK Partide Aksaray Belediye Başkanı kim olacak sorusunun cevabı büyük ihtimal ile Pazar günü belli olacak. Ankara’dan bir bürokratın gelme ihtimali de var, mevcut başkanla devam edelim ihtimali de var.  O yüzden yeni Adayın kim olacağı belirsiz. Belirli olan bir şey var oda yeni belediye başkanı koltuğuna oturacak isimin belediye kadrolarında büyük bir revizyon yapacağı. Kısacası kimsenin koltuğu garanti değil.

Basın Mevcut kadrolardan rahatsız. Her Başkan adayından bu revizyon konusunda istekleri olacaktır. Sonuçta Basın Halkın sesi , gözü ve kulağı dır.

Ben hep doğruları yazarım gerisi dokuz köyün sorunu.

İzzet Tınmaz / GAZETECİ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL