YAZARLAR

Ortalık Yardım Derneği kaynıyor Hadi Hayırlısı

Ortalık Yardım Derneği kaynıyor Hadi Hayırlısı

Loading

Ortalık Yardım Derneği kaynıyor “Hadi Hayırlısı” diyelim. Unutulmamalıdır ki KUSURSUZ DOLANDIRICILIK YOKTUR. İpliğinizin pazara çıkma vakti geldi de çoktan geçiyor.

Toplum olarak mağdur, mazlum, engelli, afetzede, insanlara yardım konusunda birbirimiz ile yarışıyoruz.

İhtiyacı olanlara yardım elini uzatmak aşımızı paylaşmak bizim mayamızda var toplum olarak severiz bir ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmeyi.

Bu yardımseverliğimizi kendi lehine çevirip getirim sağlamayı kendine iş edinen bana göre vicdansız, hatta biraz daha ileri gidersek soysuz ve kansız insanlar çevremizde türemeye başladı. Özellikle dikkatimi çekti son 11 ilimizde yıkıma yol açan asrın felaketi deprem sonrasında bu kişiler çoğaldı.

Milliyetçi maskesine bürünen kendi sosyal medya hesaplarından iktidar yanlısı paylaşımlar yapan “Yardım Derneği” adı altında ceplerini dolduran kansızlara buradan bir çift sözüm olacak.

Aksaray’da istediğiniz gibi at oynatma devriniz kapandı. İpliğinizin pazara çıkma vakti geldi de çoktan geçiyor.

Buradan İsim verip rezil etmek te var ama bunu adli makamlara bırakıyorum. Sonuçta devletimizin polisi var savcısı var onların işi bu benim işim değil.

Gelelim asıl konuya buradan yardımsever Aksaraylılara bir çift sözüm olacak. Yeri yurdu olmayan yardım derneği adı ile kurulmuş kuruluşlara asla itibar etmeyin.

Eğer yapacağınız yardımın gerçek ihtiyaç sahibine gitmesini istiyorsanız Türkiye genelinde faaliyet gösteren yardım kuruluşlarını seçin.

Yardım parası vereceğiniz kuruluşlardan makbuzunuzu alın kuruluşun yeri var mı? Diye iyi araştırın.

Yardım derneği adı altında kurulan yeri olmayan kurum görüntüsü altındaki kişilere itibar etmeyin.

Garibana verilsin diye verdiğiniz eşyaların gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmasını sağlayın. Verdiğiniz eşyalar yardıma ihtiyacı olana değil ikinci el ticarethanelerinde nakit paraya dönmesini önleyin.

Gerçek yardım kuruluşu değil ise verdiğiniz nakit paranın sadece % 5 göstermelik olarak garibana gideceğini geri kalan kısmın sözde Yardım Derneği başkanı ve üyeleri arasında pay edilebileceği gerçeğini aklınızdan çıkartmayın.

Aksaray’da Yardım Derneği adı altında kurulmuş Dernekler masasında kaydı olan ama çay içebileceğiniz muhatap olacağınız kişilere ulaşacağınız yeri olmayan derneklerin olduğunu buradan belirtmek isterim. İsmi bende saklı ama gerekirse ifşa edeceğimi de belirtmek isterim. İtibar kazanmak için kişilerin vicdanını okşayıp cüzdanlarını doldurma derdinde olan Yardım Dernekleri mantar gibi çoğalıyor.

Kimisi Engellileri kimisi Yetimleri ön plana çıkartıyor insanların cüzdanlarını boşalmanın derdine düşmüşler hadi hayırlısı.

Unutulmamalıdır ki KUSURSUZ DOLANDIRICILIK YOKTUR.

Dikkatli davranmakta fayda var düşüncesindeyim.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL