YAZARLAR

Memleket Partisinde Yaprak Dökümü başladı

Memleket Partisinde Yaprak Dökümü başladı

Memleket Partisinde Yaprak Dökümü başladı. Türkiye genelinde Memleket Partisinden İstifa haberlerinin ardı arkası kesilmiyor.

Cumhuriyet Halk partisi tarafından dışlandıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisinden İstifa edip Memleket Partisini kuran Muharrem İnce’nin parti tabanında çatlak sesler istifalar ile vücut bulmaya başladı.

Memleket Partisi’nin kurucu ve Parti Meclisi (PM) üyesi Eşber Atila, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermenin bir ödev haline geldiğini belirterek, partisinden 30 Mart Tarihinde istifa etmesiyle başlayan istifalar hız kesmeden devam ediyor.

Topluca istifa eden Hatay il ve ilçe yönetimi ve 350 partilinin yankıları daha bitmeden Memleket Partisi’nin Samsun’dan 3. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Rüstem Kara, partisinden istifa ederek CHP’ye geçti. Ön seçim yapıldığı ve liyakate dikkat edilmedi gerekçesiyle partisinden istifa eden Kara’ya rozetini CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel taktı.

14 Mayıs Tarihine kadar daha birçok istifaların olabileceği söylentileri siyasi kulislerde Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı hayallerinin suya düşebilir şeklinde yorumlanıyor.

Gençlerin desteği ile % 30 oy oranını yakaladık sözleri ile gençler arasında trend olan Muharrem İnce’nin Partisi Memleket Partisindeki ardı kesilmeyen istifalar yüzünden düşüşe geçeceği gerçeğini göz ardı etmemek gerekiyor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL