ASAYİŞ

” KERİZE” çıkanları teşvik etmek

” KERİZE” çıkanları teşvik etmek

Loading

Aksaray’da özellikle ışıklı kavşaklarda dilenen çocuk ve ya kadınlardan sürücüler olarak mustaribiz. İyi de onları kavşaklara dilenmeye teşvik eden de biziz.

Aslında dürüst olmakta fayda var. Bizler onların ellerindeki suyu veya mendili satın almasak olay kökten çözülecek.

Vicdan yaparak aslında onlara yardım etmiyor hayatlarını tehlikeye atmalı konusunda teşvik ediyoruz.

Bakıyorum Gencecik kadın kucağında bir çocuk vicdan sömürüsü yaparak para kazanıyor. Bizde başımızın gözümüzün sadakası diyerek acıtasyon konusunda uzmanlaşmış bu kişileri farkında olmadan çoğalmalarına ön ayak oluyoruz.

Aslında bu kişiler devletin tüm imkânlarından yararlanıyorlar. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfından yardım alıyorlar. Devletten aldıkları haricinde en kötü acemi dilenci günlük 300 ila 600 lira ara arasında para toplamakta.

Dilenmeye çıkmadıklarında altlarındaki 30 bin liralık 3 tekerlekli elektrikli araçları ile kağıt hurda topluyor günlük kazançları takriben 800 lira civarında o da minimum iyimser rakam.

Hurda ve acıyarak verdiğiniz giysiler Salı kapalı semt pazarı içerisine Çarşamba günü kurulan pazarda alıcı buluyor.

Kısacası biz dilencilere hayır olsun diye verdiğimiz her şey ticarete dönüşüyor. Sonrada belediye zabıtası çalışmıyor her yer dilenci kaynıyor diye feryadı figan yapıyoruz.

Mademki sadaka vereceksiniz o zaman gidin hayır kurumlarına verin. Birçok hayır işi yapan dernek veya kuruluş var mademki vereceğiz onlara verin.

Dilenciliği terlemeden para kazanmayı özendiren bizleriz. Sadece dilenmek için minibüs tutup Aksaray içinde onların tabiri ile iş tutan düzinelerce dilenci var.

Ya bu dilenen şahıslara para vermeyi bırakıp onları çalışmaya teşvik edeceğiz yada dilencilerden bıktık artık arabalarımızın önüne atlıyorlar kaza yapmaktan insan ezmekten korkuyoruz diye sıkıştıkça emniyete ihbar etmeyip kaderimize razı olacağız. Karar sizin hangisi işinize gelirse.

Ya onların tabiriyle “ KERİZE ” çıkmaya devam edecekler. Ya da alın teriyle para kazanacaklar.

Gününüz iyi kazançlarınız bereketli olsun. İyi kalpli dürüst insanlarla karşılaşmanız dileğimle.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL