ASAYİŞ

Hasandağında dağcılara kurtarma operasyonu

Hasandağında dağcılara kurtarma operasyonu

Loading

Aksaray’ın Hasan Dağı’nda Yasin İlgün, Çağrı İlgün, Samet İlgün ,Veysel Güven isimli dört kişilik amatör dağcı ekibinden Veysel Güven isimli amatör dağcı , zirve tırmanışı sırasında dengesini kaybederek yaralandı. Dağda mahsur kalan Veysel Güven isimli amatör dağcıyı kurtarma operasyonu başlatıldı.

Aksaray Valiliği Basın Enformasyon biriminden verilen bilgiye göre;

Hasan Dağı’na zirve tırmanışı yapmak isteyen dört kişilik amatör dağcı ekibinden bir hemşehrimiz dönüş esnasında dengesini kaybederek yaralanmıştır. İhbar bilgisi, saat 15.30 sularında 112 Acil Çağrı Merkezimize iletilir iletilmez;
AFAD, Jandarma ve UMKE’den oluşan 24 kişilik arama, kurtarma ve ilk yardım ekibimiz olay yerine sevk edilmiş, sarp arazi koşulları da dikkate alınarak AFAD Başkanlığından bir adet de Kurtarma Helikopteri talep edilmiştir.
Ekiplerimiz tarafından arama ve kurtarma faaliyetleri hızlı ve aralıksız bir şekilde yürütülmüş ve an itibariyle dağcılara ulaşılmış, yaralı olan kardeşimize olay yerinde ilk sağlık müdahalesi yapılmıştır. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Sedye ile helikopterin iniş yaptığı alana taşındıktan sonra Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli yapılacaktır.
Yaralı hemşehrimize acil şifalar diliyor, arama ve kurtarma faaliyetlerinde olağanüstü gayret gösteren AFAD, Jandarma ve UMKE ekiplerimize teşekkür ediyoruz.

Mehmet Ali Kumbuzoğlu
Aksaray Valisi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL