YAZARLAR

Dananın Kuyruğu Kopuyor! Zurnanın Zırt Dediği Gün

Dananın Kuyruğu Kopuyor! Zurnanın Zırt Dediği Gün

Loading

31 Mart 2024 te yapılacak  Mahalli idareler seçimi sonrası Aksaray’ı yönetecek yeni Belediye Başkanı hangi partiden kim olacak?

AK Parti ‘nin Belediye başkan Adayı önümüzdeki günlerde belirlenecek CHP kanadında henüz bir isim belirlenmiş değil. İYİ Parti tarafından Vekilliğe aday Gösterilmeyen Ayhan Erel’in ismi geçse de henüz belirgin bir isim CHP Kanadında telaffuz edilmemekte. Bu yüzden Vatandaşlar arasında Yerel seçimlerde CHP Aksaray Belediyesi için Aday bulamıyor sözleri kulaktan kulağa dolaşmaya başlamış durumda.

MHP Tabanın sesini Dinleyerek İrfan ÇITAK isminde karar kılması, İYİ Parti’de Tuğrul Karacaer’in Belediye başkan adayı gösterilmesi sonrası vatandaş gözlerini CHP ve AK Parti Adaylarının açıklanacağı tarihe çevirmiş durumda. Halk Tabir ile dananın kuyruğu koptu kopacak duruma geldi.

Vatandaş belediye Başkanlığı koltuğunu senelerdir vermeyen AK Partinin adayının kim olacağı konusunda fikir üstüne fikir yürüte dursun. Perşembe günü açıklanacak AK Parti Adayı siyasi dengeleri belirleyecek. Mevcut AK Partili Belediye Başkanının tekrardan Aday gösterileceği söylentileri ne kadar doğru bilinmez ama Farklı bir isimin Aday gösterilmesi de olasılıklar arasında.

Yazboz tahtasına dönen kaldırımlar, asfaltlanmış yolun çöküntüye uğramasından dolayı birkaç kez tekrardan yapılmasından dolayı milli servetin çarçur edilmesi, içme suyu için vatandaşların hala para ile hazır su almaları veya tatlı su çeşmelerinden bidonlar ile su taşıması, Aksaraylı seçmenin kara kaplı defterinde not edilmiş durumda. Yeni sanayi sitesi esnafı da havalar soğuduğunda titremeye başladığında MEGA projede neden doğalgaz kutularının her dükkânın yanına değil de köşe başında bırakılıp Ayrı bir paranın ceplerinden çıkacağının hesabını sorma derdinde.

Gece saat 10.30 dan sonra otobüs seferlerinin durduğu için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinden evine gitmek için özel Taksi tutup gitmek zorunda kaldığını parası olmayan vatandaşların Polisten veya hastane yönetiminden yardım isteyerek per perişan olmasının hesabını da soracağı bir seçim atmosferinde her an her şey olabilir kanısındayım.

Hani bizi Gazeteci Olarak Görmeyen Mevcut Belediye yönetimine de birkaç söz söylemenin gerektiği kanısındayım. Belediyedeki olumsuzlukları yazdığımızdan dolayı bazı konularda hesap soran haberler ürettiğimizden dolayı kara listeye alınsak da bizler gerektiğinde eleştiri yapacak gerektiğinde hesap soracağız.  Ramazan’da verdikleri ramazan Kolisinin hesabını sorup yapacağımız haberleri önceden danışmadığımız için kızanlara inat GAZETECİ olarak Ekmeğini kazanan Çoluk çocuğuna rızık için uğraşan bir hane reisi olarak Kalemimi üç kuruşluk Hediyeye,  kahvaltı tabağı veya bir öğün yemeğe de satacak kadar daha düşmedik.  ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNÜN Gönlünü yapmak içinde kırk takla atacak kadar da küçülmedim küçülmemde. Eğer bir makam sahibi vana verilen ramazan paketinin hesabını haber ile ödeşmeye kalkıp Mahkemeye vermek ile tehdit ediyorsa. Kusura bakmasın Aksaray Belediyesi Ben hesap ta sorarım iyi bir şey yaptığında onu da yayınlarım.  Bu konuda her türlü eleştiriye de açığım.

Gelelim Asıl konuya

Öncelikle Aksaray Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer’e seçim sonrası yeni görevinde başarılar dilerim.

İnternet gazeteciliği yaptığımızı beş yılda henüz kavrayamadığından eminim Topu temeli 20 civarındaki basın mensubunun adını ezberleyememek her bürokrata nasip olmaz.

Aslını sorarsanız Ezberleyememesi de normal.  Özel Kalem Müdürü’nün Basın mensupları arasında bazı kalemlere şahsi olarak duyduğu olumsuz duygular nedeniyle Aksaray Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer ile o gazeteci arasında izole edilmiş duvar olmasından dolayı, isimleri kendisine tanıtılan kişiler dışında bilememesi normal bir durum o yüzden yadırgamıyorum hatta bu konuda kendisine de hak veriyorum. Aksaray Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer’in Aksaray’da çalışan tüm gazetecilerin isimlerinin bilmemesinden daha doğal ne olabilir ki.

Aksaray Belediyesini Kim yönetecek?

Bu soruyu biraz daha açalım.

Aksaray Belediyesini Seçilmiş Başkan mı yönetecek yoksa özel Kalem müdürleri mi?

Yeni seçilecek Belediye Başkanı eleştirilere açık mı olacak?

Kendisi için eleştiri kaleme alan Gazetecilere kin güdüp görmemezlikten gelip eleştirilere kulak mı tıkayacak?

Basın mensupları arasında ayrım yapılması konusunda Özel Kalem Müdürüne yetki mi verecek?

Etkinliklere davet etmediği basın mensuplarına etkinlik haberini yaptırıp servis mi ettirecek?

Yeni seçilecek Belediye Başkanı kendisine muhalif gazetecilerin yazdıklarından dolayı o gazetecileri yok mu sayacak?

Kısacası Yeni seçilecek Belediye Başkanı pohpohlayan haberler üretenleri GAZETECİ muamelesi Eleştiri yazıları Yazana Farklı bir muamele yapmaya devam mı edecek?

Belediyede oluşmuş bir olumsuzluğu Haber yapan gazeteci bu gün olduğu gibi Farklı bir muamele yapılmaya devam mı edilecek?

Kısacası Yeni seçilecek Belediye Başkanı kendisine eleştiri yapan basın mensubu ile kendisi arasına ÖZEL KALEM müdürü engeli koyup kendisini yapılan eleştirilere izole mi edecek?

Yeni seçilecek Belediye Başkanı Yerel basın ile birebir diyalog için de mi olacak yoksa ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ tarafından mı Yerel basın ilişkileri sağlanacak?

Sözün özü Aksaray’ı yönetmek için halk tarafından Belediye başkanlığı koltuğu emanet edilen Yeni belediye başkanı Vatandaşın sesi olan Yerel Basın kuruluşları ile ki bu İnternet gazeteleri için de geçerli şeffaf bir duruş mu sergileyip araya FALAN FİLAN MÜDÜRÜ koymadan gerektiğinde birebir istişareler yapma cesaretine sahip olabilecek mi?

Basını karşısına alan bir Bürokrat yaptığı başarılı işleri kamuoyuna sergilemekte oldukça zorlanır. Kendisinin haberi olmadan yapılan işlerden haberi olmadığı için eleştirilere kapalı pohpohlanmayı seven bir başkan profili çizere ki halk hangi haberin doğru hangi haberin yanlı olduğunu sorgular.

31 Mart Seçimleri Tüm Aksaray’a Hayırlı Olsun Tüm Siyasi parti adaylarımıza şimdiden başarılar.

Hak eden, Halkın gönlüne giren belediyecilik konusunda vatandaşların ihtiyaçlarını ve Aksaray’ın sorunlarına vakıf çözüm yolları üretecek kişilerin kazanması diliyorum.

Basın Mensubu olarak ayrıştırıcı değil birleştirici, eleştirilere açık, Sorgulayanları gözlerini kulaklarını kaptmak yerine çözüm yolları arayıp hatalarını kabul edip yeri geldiğinde özür dilemesini bilen bir Başkan ile çalışmak umuduyla.

Ben diyeceklerimi dedim.

Ben hep doğruları yazarım gerisi dokuz köyün sorunu.

İzzet TINMAZ – GAZETECİ ( Birileri Kabullenemese de)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL