ASAYİŞ

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş “ÇİFTÇİ PERİŞAN!”

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş “ÇİFTÇİ PERİŞAN!”

Loading

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş yaptığı yazılı basın açıklamasında ; çiftçilerin yaşadığı sorunlar her geçen gün çığ gibi büyüyen sıkıntılarına değindi;

” Tarımda hasat sezonunun başlaması ile birlikte, çiftçilerden şikayetler çığ gibi yükselmeye başladı. Bilindiği gibi, ürününü tmoya vermek isteyen çiftçi sistemden randevu almak zorunda. Ancak gelin görün ki randevu almak mümkün değil, insanlar gündüz uğraşıyorlar gece uğraşıyorlar bir türlü randevu alamıyorlar. Ama çiftçi ürününü satmak zorunda çünkü borç ödeme zamanı gelmiş. Bu durumda borcunu ödemek isteyen çiftçi malını ton başı 2000-2500 TL daha ucuz fiyatla tüccara vermek zorunda kalıyor. Zaten mazot, gübre, elektrik su, işçilik maliyetleri altında ezilen çiftçi Bir de ürettiği ürününü daha ucuza satmak zorunda kalıyor.

‘Çiftçilerin sorununa acil çözüm bulunmalı ‘

Keleş sözlerinin devamında,
Bu duruma acilen çözüm bulunması çiftçinin mağduriyetinin önüne geçilmesi gerekiyor. Bu soruna En kısa sürede çözüm bulunacağı belirtiliyor. Sezonun geleceği önceden belli değil mi neden sorun yaşansın, önlemlerinizi neden daha önceden almadınız.
TMO’nun mevcut depoları dolu ya da yeterli değil ise hızlı bir şekilde yeni yerler kiralanmalı, çiftçiye ürününü teslim edeceği yeni yerler gösterilmeli, çiftçi tüccar’a muhtaç edilmeden ürettiği tüm ürünleri alınmalıdır.”

İfadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL