ASAYİŞ

Arif Oltulu “Ak Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayıyım”

Arif Oltulu “Ak Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayıyım”

Loading

İç İşleri Bakanlığı Nüfus Hizmetleri Daire Başkanlığı görevi sırasında 6 Şubat Tarihinde 11 ilde meydana gelen ve ASRIN FELAKETİ diye adlandırılan deprem sonrası Kahramanmaraş’a deprem koordinatörü olarak görevlendirilen Arif Oltulu görevlendirilmesinin 33 gününde Aksaray’dan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olmak için görevinden istifa etti.

Arif Oltulu,  Aksaray medya temsilcilerinin katıldığı kahvaltılı sohbet toplantısıyla kamuoyuna Aksaray’dan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Aksaray’dan Ak Parti Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Oltulu 33 gündür deprem koordinatörlüğünü yaptığı Kahramanmaraş’tan Aksaray’a gelerek başvurusunu yaptığını belirterek “Hayırlısı neyse o olsun. Seçildiğimiz takdirde güzel işlere imza atacağız” dedi.

Arif Oltulu, Ak Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayı olduğunu, basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen kahvaltılı tanıtım toplantısında açıkladı.

Arif Oltulu, basın mensuplarına hitaben yaptığı kısa konuşmada Ak Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayı olma sebebini ve kısa özgeçmişi hakkında bilgiler verdi.

Ülkemizin geleceği için çalışmak, milletimizin sıkıntılarını, problemlerini, dertlerini çözmek üzere bu yola çıktık” diyen Ak Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayı Arif Oltulu, “33 gündür koordinatör Mülki İdare Amiri olarak görev yaptığım Kahramanmaraş’tan ayrıldım, Kahramanmaraş’ta görev yaptığım her gün bir kez daha devletimizin, milletimizin büyüklüğüne, vefasına, vatan sevgisine şahitlik ettim. Allah tüm deprem bölgesinde vefat eden vatandaşlarımıza rahmet eylesin, kalanlara sabır ve sağlık versin. Kalbimiz her zaman deprem bölgesindeki kardeşlerimizle birlikte olacak. Bu duygu ve düşüncelerle milletvekili aday adayı olduk. Hayırlısı neyse o olsun. Seçildiğimiz takdirde güzel işlere imza atacağız” ifadelerini kullandı.

ARİF OLTULU Kimdir?

1981 yılında Aksaray’da doğdu. İlk-orta ve lise eğitimini Aksaray’da tamamladıktan sonra 2005 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Yüksek Lisansını 2009 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi A.B.D. Yüksek Lisans programında tamamladı. Eğitim hayatına Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Doktora yaparak devam etmektedir.

2007 yılında Maliye Bakanlığı’nda Vergi Denetmen Yardımcısı olarak kamu görevine başlayan Arif Oltulu, 2009 yılında Mülki İdare Amirliği sınavını kazanarak Kaymakam adayı olarak Bingöl’de göreve başladı. Eskişehir Günyüzü İlçesi, Ordu Çaybaşı İlçesi ve Isparta Yenişarbademli İlçesinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

2011-2012 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süre ile gönderildiği İngiltere’de yurt dışı stajını tamamlayarak kaymakam adaylığı sürecini üstün başarı ile bitirdi.

2013-2016 yılları arasında Konya Derbent Kaymakamlığı, 2016-2018 yılları arasında Artvin Murgul Kaymakamlığı, aynı zamanda Artvin Vali Yardımcılığı, 2018-2019 yılları arasında Niğde Ulukışla kaymakamlığı ve son olarak 2019-2022 yılları arasında Rize Güneysu kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 3 yıllık Güneysu Kaymakamlığı görevinden sonra 2022 yılında İçişleri Bakanlığı Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde Nüfus Hizmetleri Daire Başkanı olarak göreve başladı.

İyi derecede İngilizce bilen Arif Oltulu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL