ASAYİŞ

Ankara’da MKE Fabrikasında patlama 4 işçi yaralı

Ankara’da MKE Fabrikasında patlama 4 işçi yaralı

Loading

1931 yılında kurulan Ankara’nın Mamak ilçesi Kayaş Caddesi’nde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kapsül Fabrikası’nda bulunan MKE Kapsül Fabrikası’nda, patlama oldu. İlk belirlemelere göre 4 işçi yaralandı.

Fabrikada ara ara küçük patlamalar oluyor. Patlama sonrası çıkan yangın Ormanlık alana da sirayet etti.  Yangını kontrol altına almak için MKE ekipleriyle birlikte çok sayıda itfaiye ve arasöz araçları ile personelin katıldığı söndürme çalışmaları devam ediyor.

1931 yılında kurulan Ankara Kayaş’taki MKE Kapsül Fabrikası’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Teşkilatı ihtiyacına yönelik yanıltıcı mühimmatlar, çeşitli kapsüller ve piroteknik mühimmatları, ses, ışık ve gaz mühimmatı üretimi yapılıyor.

Ankara Kayaş’ta MKE fabrikasında patlama ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 işçinin yaralandığını ekiplerin ise bölgede olduğunu dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mamak Kayaş Caddesi’nde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kapsül Fabrikası’nda çıkan yangına ekiplerimiz anlık olarak müdahalede bulundu. Ormanlık alana da sirayet eden yangını kontrol altına almak için MKE ekipleriyle birlikte söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Yangında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise çevre güvenliği önlemlerinin alındığını belirterek “Yangın söndürülmeye çalışıyor. Küçük patlamalar da duyuyoruz.” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL