ASAYİŞ

Aksaray’da İ.Ö. Okulunda tacize uğrayan bayan konuştu

Aksaray’da İ.Ö. Okulunda tacize uğrayan bayan konuştu

Loading

Aksaray merkezde bulunan  İ.Ö. Okulunda yaşanan temizlik personeli Bayan çalışanın Okulda görevli erkek personel tarafından Taciz edildiği iddiasında bulunan mağdur kadın yaşadıklarını anlattı.

İlkhavadisgazetesi.com internet haber sitesi WhatsApp ihbar hattına düşen ihbarı değerlendiren Gazeteci İzzet Tınmaz , tacize uğradığını iddia eden TYP tarafından  İ.Ö. Okuluna temizlik görevlisi olarak işe başlatılan Ş. K. isimli bayan ile yaptığı röportaj da kan donduran nitelikte iddiaları var.

Okulda yaşandığı iddia edilen taciz olayının mağduru Ş. K. İlkhavadisgazetesi.com internet haber sitesi imtiyaz sahibi Gazeteci İzzet Tınmaz’a verdiği röportaj da konunun iç yüzü hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

Taciz edildiğini iddia eden ve konuyu yargıya taşıyan Ş. K. ile yapılan röportajda.

Ş. K. “ İş Kur ‘a iş başvurusunda bulundum TYP olarak  İ.Ö. Okulunda temizlik görevlisi olarak işe başlayacağımı belirten tebligat aldığımda adeta dünyalar benim olmuştu. Çok mutluydum evime katkıda bulunacak çocuklarımın okulunda işe başlayacaktım.

Daha önce bu tür işlerde çalışmadığımdan dolayı Okul yönetimi  Hizmetli Ş. Y.ın bana ve benim ile beraber işe başlayan diğer TYP bayanları okul yönetimi Ş. Y. ın yanında işleri öğrenmemiz konusunda görevlendirdi.

Sözlü Tacizlerine muhatap oldum

Ş. Y. işi öğretme bahanesiyle zaman zaman kameraların olmadığı Kızlar tuvaleti, Sınıflar da temizlik yaptığımız esnada geliyordu. Tacizleri önceleri sözlü idi. Göğüs bölgeme bakarak içindekileri görmesi için açmamı söyleyecek kadar ileriye giden sözlü tacizlerine elleri ile vücuduma yaptığı tacizler de eklenmişti. Bu durumu okul yönetimine defalarca iletmeme rağmen okul yönetimi bana arka çıkmadı. Şikayete her gittiğimde azarlandım. Bir defasında okul yöneticisine bunu yargıya taşıyacağımı söylediğimde  bana bu bu konu milli eğitimin veya basına yansırsa seni işten atak zorunda karırız bu okuldan böyle şikayet asla basına veya Milli Eğitime yansımayacak diyerek azarladı. Tacizlerin boyutu arttıkça cesaretimi toplayarak karakola şikayette bulundum. Karakoldan polis ekibi iş yerime gelerek benim ifadem için önce sağlık raporu alınacağını daha sonra savcılığa çıkacağımı belirtip ekip otosuyla hastaneye götürdü. Hastanede muayene sırasında okul yönetiminden işime son verildiğini belirten telefon aldım. Çocuklarım halen o okulda öğrenim görüyor ve ben korktuğum için çocuklarımı okula gönderemiyorum. Savcılıkta ifademi verip şikayetçi oldum. Şikayetimi geri çekmem konusunda baskılar var ama sonuna kadar davamdan vazgeçmeyi düşünmüyorum.

Vali yardımcısı ile görüştüm  beni Milli Eğimim Müdürlüğüne yönlendirdiler. O okluda yüzlerce kız öğrenci okuyor bu gün bana yapılanın kız öğrencilere yapılmayacağının garantisini kim verebilir çünkü ben işten atıldım fakat bana taciz eden Ş. Y. halen o okulda çalışıyor.  Diyerek korku ve çekincelerini dile getirdi.

Bu haber hazırlanırken röportajın görüntülerinde yer verilen iddialar kaleme alınmıştır. Konu yargıya taşındığından dolayı bazı bilgiler kısıtlanmıştır.

İzzet TINMAZ /Gazeteci

İlkhavadisgazetesi.com imtiyaz sahibi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL