ASAYİŞ

Aksaray’da Helikopter ile Havadan Özel Denetim yapıldı

Aksaray’da Helikopter ile Havadan Özel Denetim yapıldı

Loading

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla Aksaray’da trafiğin yoğun olduğu güzergâhlarda Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı ile koordineli olarak Helikopter ile Havadan Özel Denetim yapıldı.

Aksaray Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince trafiğin yoğun olduğu güzergâhlarda helikopter ile 14.00-15:30 saatleri arasında görüşü engelleyecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanan,seyir halinde cep telefonu ile görüşme yapan, emniyet şeridi ve emniyet kemeri ihlalleri yapan sürücüler üzerinde denetim gerçekleştirildi.

Helikopter denetimi,yapılan ihlaller Helikopterde görevli personel tarafından  kaarayolunda tertibat alan çevirme ekibine bildirilmesi suretiyle gerçekleştirildi. Vatandaşla yüz yüze temas sağlanarak yapmış oldukları hatalar kendilerine aktarıldı. Gerekli cezai işlem uygulandıktan sonra sürücüler uyarılarak yollarına devam etmeleri sağlandı.

Helikopter ile havadan yapılan denetimde; kusurlu görülen 36 araç ve sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddelerinden idari para cezası uygulandı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik trafik denetimleri artarak ve kararlılıkla devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL