ASAYİŞ

Aksaray’da 60 kişinin karıştığı kavga 9 yaralı

Aksaray’da 60 kişinin karıştığı kavga 9 yaralı

Loading

Aksaray merkez Hacılar Harmanı Mahallesi 66. Cadde 5801 Sokakta bulunan müstakil bir evde meydana geldi. Amca ve yeğen, kazandıkları yevmiyeleri paylaşma sırasında anlaşmazlık çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası kavga sokağa taştı akrabalardan oluşan yaklaşık 60 kişilik iki gurup birbirine girdi. 9 Kişi kavgada hastanelik oldu.

Edinilen Bilgiye göre; Kavga Aksaray merkez Hacılar Harmanı Mahallesi 66. Cadde 5801 Sokakta meydana geldi.

Şehir dışında mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştıktan sonra aileleriyle birlikte memleketi Aksaray’a dönen amca ve yeğen, kazandıkları yevmiyeleri paylaşmak için evde bir araya geldi. Yevmiye paylaşım esnasında para yüzünden tartışmaya başlayan amca ve yeğen para konusunda anlaşamadı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken kavgaya aileler ve akrabalarda dahil oldu.

Büyüyen kavga kısa sürede sokağa taştı. Yaklaşık 60 kişilik 2 ayrı grup taş, sopa ve silahlarla birbirine girdi. Silahların ateşlendiği kavgada silah ve kavga sesleri mahallede yankılandı. Mahalle sakinlerinin kavgayı 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri kavgaya müdahale sırasında olay yerine takviye güç istenmesi üzerine olay yerine Çevik Kuvvet ekibi gönderildi.

Resmi ve sivil olmak üzere 50 ye yakın polisin müdahale ettiği kavga polis ekiplerinin biber gazlı müdahalesiyle önlendi. Yaklaşık 60 kişinin karıştığı kavgada kavga da kullanılan taş ve sopalarla darp edilen 9 kişi hafif şekilde yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerinin olay yerinde müdahalesiyle tedavi edilirken, kavgada silahla rastgele ateş açan 2 kişi kargaşadan faydalanarak kayıplara karıştı. Kavgaya karışan çok sayıda kişi polis ekipleri tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin geniş çaplı inceleme ve araştırma yaptığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL