ASAYİŞ

Aksaray Bozcayurt köyü Muhtarı ve ailesine silahlı saldırı

Aksaray Bozcayurt köyü Muhtarı ve ailesine silahlı saldırı

Loading

İstanbul’daki yakınlarının düğününe ailesi ile birlikte giden Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine Bağlı Bozcayurt köyü Muhtarı Cömert Uz ve Ailesine silahlı, bıçaklı, sopalı saldırı düzenlendi.

Olayda bir kişi silah ile çenesinden yaralanırken kavgaya katılan taraflardan hafif şekilde yaralananlar oldu. Bozcayurt köyü Muhtarı Cömert Uz’un aracında maddi zarar oluştu. Düğün salonunu basma anında kameralar kayıtta idi.

Olay 03.06.2023 saat 22.00 sıralarında  İstanbul Ataşehir Yeni Çamlıca Mahallesi Kubilay Bey sokakta bulunan Düğün salonunun önünde gerçekleşti. Şüphelilerin düğün salonunu basma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Edinilen bilgilere göre; İstanbul’da bulunan yakınlarının düğününe ailesi ile birlikte kendi panelvan tipi minibüsüyle giden Bozcayurt Muhtarı Cömert Uz ve Ailesi düğün esnasında daha önceden husumetli olan SAĞ ailesi fertleriyle karşılaştı. Henüz nedeni belirlenemeyen bir tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine SAĞ aile fertleri sopalar ile düğün salonunu bastı. UZ ve SAĞ aileleri arasında kavga çıktı. Kavgada silah, bıçak ve sopalar kullanıldı. Kavgada kimin silahından ateşlendiği belirlenemeyen mermi Kavgaya karışan Selim SAĞ isimli şahısın çene kısmına girerek ağır yaralanmasına sebep oldu.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine Polis ve Sağlık Ekipleri sevk edildi. Kavgada her iki taraftan hafif yaralananlar olay yerine çağırılan ambulanslar ile Göstepe Eğitim ve Araştır hastanesinde tedavi altına alındı.

Kavgaya karıştıkları belirlenen SAĞ ailesinin fertleri ile UZ ailesinin fertleri ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Çenesine kurşun isabet eden Selim SAĞ’ın tedavisi Göstepe Eğitim ve Araştır hastanesinde sürüyor. Polis yetkilileri Çenesine kurşun isabet eden Selim SAĞ’ın kimin silahından ateşlendiğini bulmak için soruşturmayı çok yönlü derinleştirdiği edinilen bilgiler arasında.

Hatırlanacağı üzere Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine Bağlı Bozcayurt köyü Muhtarı Cömert Uz muhtarlık seçimleri öncesinde SAĞ ailesinin bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralanmış ve bir süre yoğun bakımda yatmıştı.

Muhtarlık seçimlerinde Bozcayurt köyü Muhtarı Cömert Uz ‘un muhtarlıktan istifa etmesi için tehdit eden SAĞ ailesi husumetin son bulması için Aksaray Valisi önderliğinde, Güzelyurt ve Gülağaç kaymakamlarının katılımıyla UZ ve SAĞ aileleri barıştırılmıştı. Barıştırma töreninden kısa bir süre sonra Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine Bağlı Bozcayurt köyü Muhtarı Cömert Uz ve Ailesine yapılan saldırı iki aile arasındaki husumetin halen sürdüğünü gösteriyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL