ASAYİŞ

Adana Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç tutuklandı.

Adana Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç tutuklandı.

Loading

Adana Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç dolandırıcılık iddiası üzerine açılan soruşturma kapsamında tutuklandı. tutuklandı.

Adana Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç, bazı iş insanlarından şahsi ihtiyaç ve sıkıntıları bahanesiyle borç para aldığı ve bu paraları iade etmediğine dair şikayetler üzerine konunun idari yönden incelenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığınca mülkiye müfettişi görevlendirildi.

Kaymakam Mustafa Kılıç, dün Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadesinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen Kaymakam Kılıç, tutuklandı.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın depremzedeler için toplanan yardım paralarını zimmetine geçirdiğine ilişkin haberlerin yer aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Adana Eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın,  bazı iş insanlarından şahsi ihtiyaç ve sıkıntıları bahanesiyle borç para aldığı ve bu paraları iade etmediğine dair şikayetler üzerine konunun idari yönden incelenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımızca mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Görevli mülkiye müfettişi tarafından adı geçen kaymakam görevinden uzaklaştırılmış olup hemen adli tahkikat başlatılmıştır. Başlatılan tahkikat doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla adı geçen eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın,13 Temmuz 2023’te gözaltına alınmıştır. Tahkikata konu dolandırıcılık şikâyetlerinde bahsi geçen para alımlarının kişisel ilişkilerinden kaynaklı durumlar olduğu, depremzedeler için toplanan deprem yardımları veya herhangi bir kamu kaynağıyla ilgisi bulunmadığı anlaşılmıştır.”

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Adana Valiliği

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL